Pribináček – od kdy dávat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Evaa1974 píše:
Zažívání v dospélosti na to neřekne vůbec nicToho bych se fakt nebála. Mě můj vlastní tatík krmil od 4 mésíců prý knedlíkama s gulášem a nemyslím si, že bych méla něco se zažívacím traktem
![]()
Za mě - od 4 mésíců, brambory, zelenina, ovoce, maso, kaše a samozřejmé mléko a od 6 měsíců všechno, akorát neslané a od roka začít solit. A myslete si o mé co chcete
![]()
Víte jak se to říká v tom přísloví. Čím víc se s ho.nem mažeš, tím více smrdí
![]()
Zkrátka, nic se nemá přehánět. Od 17.týdne začíná takzvané imunologické okno a všechny děti, kojené i nekojené by měli zaćít s příkrmy, je to ta nejvhodnější doba, lepší pak už nikdy není. Takže hurá do lepku, kravského mléka ve formě pribiňáků, jogurtů… a tak
Podobně tomu bylo i u mojí mamči, která má dnes dráždivý tračník a nesnášenlivost lepku a mléka. Existují lékařské názory, že k tomu má genetické predispozice, které se díky špatné stravě už od mládí prosadily.
Jinak zde zajímavý článek o pribiňáčku:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem si vzpomněla na švagra, kterého jeho matka rovněž krmila od půl roku vepřemknedlem a zelem, prý mu moc chutnalo, dnes je v invalidním důchodu kvůli játrům - špatně zpracovávají tuk, prý něco genetického, co se mohlo oddálit, pokud by byl býval dostával od dětství méně tuku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sidsel - ok, ať si každý krmí své dítko čím chce, už jsem rezignovala na emimino
Málem mě místní matky upálily na imaginární hranici jen kvůli tomu, že nechápu, proč někdo půlroční dítě krmí rozvařenou rýží, nedá mu pořádně najíst a pak se diví, že se v noci pořád budí hlady a naprosto ignoruje nové trendy týkající se stravy kojenců např. zavádění lepku od 17. týdne věku dítěte i u kojených miminek atd… Mojí malé je teď 6. měsíců a 10 dní a už jí naprosto všechno, jen na pití jí dávám zatím um, na plnotučné kravské chci přejít mezi 10. - 12. měsícem, ale jinak dostává všechno
A ty jak píšeš o mámě a švagrovi, přijde mi to trochu absurdní. Nevím, kolik jim je, ale fakt těžko ti nějaký lékař po 30,40,50 letech řekne, že máš dráždivý tračník nebo nemocná játra kvůli tomu, že jsi jako miminko v půlroce jedla občas pribiňák
To by to museli mít všichni jejich vrstevníci, protože pokud vím, tak takhle jsme byli krmení všichni, je mi 40. A nemám ani dráždivý tračník, ani nemocná játra, ani netrpím vůbec žádnou alergií. A to jsem jedla guláš s knedlíkama jako miminko od 4. měsíců
Neříkám, že je to správné, já tak své dítě samozŕejmě nekrmím, tím, že jí všechno, myslím, že jí dávám normální ovocné jogurty, přesnídávky, přibiňák, brambory, těstoviny, rýži s omáčkou, maso, rohlík, chleba, ale ochutnala třeba už i med, čokoládu, croassain atd… Ale je to jen můj názor, nikomu ho nevnucuji. Pokud si někdo myslí, že pro své dítě dělá nejlíp, když ho v půl roce bude krmit rozvařenou rýží smíchanou s mateřským mlékem /to musí být hrozná chuť, raději si to ani nepředstavovat/,tak to dítě musím jenom upŕímně litovat, že má takovou mamču, ale to je všechno. Pokud to ta mamina vidí jako správnou věc a myslí si, že tím dítěti nějak prospěje je to jen její věc ![]()
- Citovat
- Upravit
Mh… zajímavé… s rozvařenou rýží s UM jsem se tu ještě nesetkala… asi špatně či málo čtu. ![]()
Jinak každý podle svého nejlepšího svědomí, vědomí a inteligence. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebyla to tato diskuze, myslím, že se jmenovala něco v tom smyslu „čím krmit 5,5 měsíční miminko“. A tam ty maminky takovouhle chuťovkou ty děti fakt asi krmí
A mě málem ukamenovaly
Ale jak jsem psala výše, já malou knedlem vepřem zelem nekrmím, ale nejsem cvok do alternativní stravy, ani medicíny ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky naše malá musí mít pořád něco extra
..už v porodnici měla problémy s pitím..a pak ve 2 měsících prostě přestala pít..byla líná..No teď jí je 5 měsíců a přestala mi ze dne na den pít mléko sunar..Večer si ho před spaním dá a v noci taky ale ráno v5-6 už ho do ní nedostanu…Doktor mi řekl že to občas děti udělaj že jim zachutnaj příkrmy a o mlíko už nestojí. že to nemám řešit a dávat příkrmy..Tak se chci zeptat co můžu jí můžu dát kromě přesnídávek a zeleninových polívek? Pribiňák? neějaký jogurt s ovocem? poraďte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tchyne a tvaroh...
Zdravim vsechny maminky! Je kazdeho vec, jak se rozhodnout krmit sve mimco. Ja na stravu dbam dle rady pediatru, napr. tvaroh - obsahuje hodne bilkovin, zatezuje ledviny - tak jako bilek az od 1 roku. Muj klucik bude mit rok, takze tvaroh brzy ochutna. Ale lipanka a pribinacka mu nedam driv nez za rok dva, mozna ani pak. Jak psala jedna pani, je to sladkost. Lipanek jahoda/vanilka? 30%susina, 3,5% jahodova SLOZKA!(jahody, cukr, glukozovo-fruktozovy sirup, barvivo karmín, aroma), vanilkove aroma, ve 100g vyrobku 16g cukru…A tchyni bych taky rada nekdy vynesla v zubech. Prijde s usmevem, jak se tesi na vnoucka a po chvili mi nuti svoje nazory. Ze je pry byvala zdravotni sestra a ze vychovala zdrave dite, meho chlapa, kteremu davala napr. ten tvaroh od 4.mesice…Stujte si za svym, ne vzdy je kazda rada dobra.
- Citovat
- Upravit
jogurt
Nejlepsi jogurt Hollandia, ale dobry jsou i Pilos z Lidla. Michala jsem s ovocem, nejdrive povarenym v kojenecke vode, pak v obycejne a ted budu davat od roka cerstve, banany, nastrouhane jablka..delam neslazenou,,marmeladu". Napr. jablka obsahuji pektin a nepridavam zadne ztuzovace, proste samotne ovoce a bud do mrazaku nebo zavickuju a dam vzhuru nohama do trouby, pak do lednice. Pak vytahuju jen sklenicky a ochutim malymu jogurt pokazde jinak.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, chtela bych se zeptat, jestli nekdo davate po roce domaciho pribinacka-1 polotucny tvaroh a 1 slehacka nesladim. Tvaroh mi doktorka rekla, ze uz muze, ale kravske mleko jeste ne, tak nevim, jestli teda ani slehacku…???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminy. Chtěla jsem se zeptat…kamarádka i ja máme stejne staré děti. Za dva týdny jim bude pul roku a ona dává večer třeba místo kaše pribinacek. Jaky na to máte názor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Benjaminek120 píše:Že já bych to nedělala. Je to sladký a tvaroh.
Ahoj maminy. Chtěla jsem se zeptat…kamarádka i ja máme stejne staré děti. Za dva týdny jim bude pul roku a ona dává večer třeba místo kaše pribinacek. Jaky na to máte názor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše: Že já bych to nedělala. Je to sladký a tvaroh.
přesně tak.. a ještě nějaká ta chemie do toho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V půl roce pribináček rozhodně nedávat. Mudr říkala až od roku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neta30 Když jsem měla malé děti já, jedly pribináček od 2 měsíců a bylo to v té době úplně normální ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit