Pribináček – od kdy dávat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
23.8.18 21:55
@Verun83 píše:
Vsak jo, jen ladujte decka od pul roku pribinakama. V 10 letech jsou obezni, maji cukrovku atd. A sorry, detsky mozek opravdu cukr nepotrebuje. Tak jako jiny mozek. Kdyz se bude jist ziva potrava, tak ma dite vse, co potrebuje. A sorry, to bily cukr fakt neni. To jsou zas nazory.

moje matka me taky davala tvaroh s cukrem a vis jakou obezitu jsem mela: Nulovou, Do 30 let jsem mela 48kg a sladke v podstate ani rada nemam (pry ani jako dite moc ne).

Pokud dite ma sklony byt obezni, stejne bude. Tvaroh s cukrem mu to neudela, pokud je jeho strava jinak po vsech strankach vyvazena a dite ma dostatecny pohyb. A ten cukr detsky mozek fakt potrebuje.

Jinak me pribinacek konzumujici dite ma na 20m 11 kg. Chudacek maly obezni, asi ji budu muset nasadit dietku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
23.8.18 21:55
@reny14 píše:
@Lenka_Hal můžu se zeptat, co je to ta ketodieta?

Ve sve diete vynechas komplet sacharidy a tim telo naucis vyuzivat tuk jako zdroj energie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
23.8.18 21:59
@Lenka_Hal píše:
Ale na tohle je treba tuk, ne cukr…

mozek ale funguje na cukr. Ano, ketony cukr mohou nahradit, ale pokud ma telo na vyber, chce cukr. A detsky mozek toho cukru spotrebuje opravdu hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
23.8.18 22:00
@warita píše:
moje matka me taky davala tvaroh s cukrem a vis jakou obezitu jsem mela: Nulovou, Do 30 let jsem mela 48kg a sladke v podstate ani rada nemam (pry ani jako dite moc ne).

Pokud dite ma sklony byt obezni, stejne bude. Tvaroh s cukrem mu to neudela, pokud je jeho strava jinak po vsech strankach vyvazena a dite ma dostatecny pohyb. A ten cukr detsky mozek fakt potrebuje.

Jinak me pribinacek konzumujici dite ma na 20m 11 kg. Chudacek maly obezni, asi ji budu muset nasadit dietku.

Hele, se hned nedurdi…a ses vic nez dost chytra na to, abys vedela, ze vas experiment o n=1nebo2 jeste nic neznamena… :kytka:

Jo a muj syn teda sklony k obezite ma (po tatinkovi :) ), ale oba jedi dobre, netrapim je hlady :mrgreen: a jsou v poho. Jen vim, ze kdyby najeli na normalni stravu, tak je to blby…jako zbytek jeho rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
23.8.18 22:03
@warita píše:
mozek ale funguje na cukr. Ano, ketony cukr mohou nahradit, ale pokud ma telo na vyber, chce cukr. A detsky mozek toho cukru spotrebuje opravdu hodne.

Ale ne, pokud uz jsou v krvi ketony (nejaky cukry jsou tam vzdycky!) diky tzv oxidativni priorite maji prednost ketolatky. Nezapomen, ze i kdyz budu jist 0 sacharidu, to uzke rozmezi glukozy v krvi vzdycky zustane jak ma byt…tu trosku si telo vzdycky z neceho uvari…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
23.8.18 22:06
@Lenka_Hal píše:
Ale ne, pokud uz jsou v krvi ketony (nejaky cukry jsou tam vzdycky!) diky tzv oxidativni priorite maji prednost ketolatky. Nezapomen, ze i kdyz budu jist 0 sacharidu, to uzke rozmezi glukozy v krvi vzdycky zustane jak ma byt…tu trosku si telo vzdycky z neceho uvari…

tak az se v tom nevyznam. Ja myslim, ze pro dospelaka je to optimalni. U ditete si nejsem jista… o ketze ta publikace taky nemluvila, takze buh vi, jak to je.

Ale vis co. V dnesni dobe se dava obezita za vinu jidlu. Pritom ty decka maji jenom zlomek pohybu, ktere by podle spravnosti mely mit. Koukaji doma na TV a hraji hry, misto toho, aby cely den litaly na hristi, jak se slusi a patri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
23.8.18 22:08

Nedala bych, samý cukr, děcku to nic nedá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
23.8.18 22:21

dětem chutnají přirozené chutě a sacharidy si vezmou z ovoce- bílý jogurt jim chutná právě do té doby, než jim okolí, aby nestrádaly, začnou přilepšovat čokoládkama.. (vlastní zkušenost)..
v půl roce nepotřebují pribinak ani nic jiného, pokud jsou kojené.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
23.8.18 22:25
@warita píše:
tak az se v tom nevyznam. Ja myslim, ze pro dospelaka je to optimalni. U ditete si nejsem jista… o ketze ta publikace taky nemluvila, takze buh vi, jak to je.Ale vis co. V dnesni dobe se dava obezita za vinu jidlu. Pritom ty decka maji jenom zlomek pohybu, ktere by podle spravnosti mely mit. Koukaji doma na TV a hraji hry, misto toho, aby cely den litaly na hristi, jak se slusi a patri.

@warita Ja ti tady nechci vnutit myslenku, ze skodis diteti, tim ze mu das obcas slazeny tvaroh ;) Svet se nezbori, ani dite. Dulezity je strava jako celek i mnozstvi pohybu…

Takze jo, s tim pohybem to hodne meni situaci. Ja jsem velky fanda sportu a myslim si, ze je to lek skoro na vsechno. A u deti zaklad.

Ja deti nedrzim striktne, i kdyz pod 100g kazde den urcite…nekdy mnohem min :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
23.8.18 22:29

Já jsem dávala pribinaky až tak od 10 měsíců a to hodně zřídka, dávám je častěji až teď v roce a půl, když mi začala madam prdět na jogurty :D Myslím, že se nemají dávat moc brzo kvůli tvarohu a smetaně, cukr až zase tolik nevadí, ten je v kde čem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3195
23.8.18 22:31

@Lenka_Hal ale sacharidy jsou i zelenina, ovoce, brambory, lusteniny, obiloviny (potažmo vláknina) Tohle vše vynechavas? Kde doplňujes vitamíny? Já si to neumím představit, zvlášť u dětí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.8.18 02:11
@pazitka píše:
dětem chutnají přirozené chutě a sacharidy si vezmou z ovoce- bílý jogurt jim chutná právě do té doby, než jim okolí, aby nestrádaly, začnou přilepšovat čokoládkama.. (vlastní zkušenost)..
v půl roce nepotřebují pribinak ani nic jiného, pokud jsou kojené.. :nevim:

A jak tedy vysvětlíš, že bílý jogurt nechutná i dětem, které sladkosti, čokolády neochutnaly ;)

• Citovat
  • Upravit
26559
24.8.18 02:43
@reny14 píše:
@Lenka_Hal ale sacharidy jsou i zelenina, ovoce, brambory, lusteniny, obiloviny (potažmo vláknina) Tohle vše vynechavas? Kde doplňujes vitamíny? Já si to neumím představit, zvlášť u dětí..

Sacharidy mam Jen ze zeleniny ( v ten moc neni), neco z orechu. Obiloviny nejim,lusteniny taky ne.vitaminu mam Vic,nez kdyz jsem sacharidy jedla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
24.8.18 02:47
@lucenka píše:
A jak tedy vysvětlíš, že bílý jogurt nechutná i dětem, které sladkosti, čokolády neochutnaly ;)

Tim,ze chut jidla neni JEN o tom,Jak je sladke…stejne tak jsou deti,kterym nechutna ani oslazeny…
To co popisuje @pazitka je fakt caste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22843
24.8.18 07:03

@Benjaminek120 pribináček obsahuje strašně moc bílkovin, pro tak malé miminko je to veliká zátěž.
Tvarohové dezerty a vůbec tvaroh se doporučuje až od 1 roku ;)

A kdo nechce „chemii“, tak zde je recept na domácí pribináček a nebo domácí lipánek :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí