Pribináček – od kdy dávat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
nejvic me mrzi ze ani ostravacek neni to co byvavalo:-) ted jsem byla i prekvapena co dostavaji deti ve skolce na svacinku:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eva76 píše:
nám doktorka říkala, že pribiňáček ještě ne, ale prý už můžem dávat třeba kostíky - svačinku, to prej pediatři schvalují, jo a Gervais taky
ahojky,
to jsem ráda, že to lyším i z jiné strany… malej totiž absolutně bojkotuje mlíko, tak jsme museli přejít na jogurty a kaši. Bílej přírodní mi plive a ovoce nechce, že bych mu to ochutila. Doktorka říkala, ať se vykašlu na bílej jogurt a dám mu Kostíka, že je pro děti dobrej. A ejhle, fakt mu chutná. Ne ta Svačinka, ale to normální balení s lentilkama, apod., ty lentilky mu samozřejmě nedávám
Takže teďka máme dva tyhle jogurty denně, někdy i s trochou ovoce, kaši a mlíko jen v noci ve spánku. Hlavně že něco mléčného jí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eva76 píše:
ahoj Mary, tak koukám, že už se u vás taky začalo jíst
ahoj Evi ![]()
no ťuk, ťuk, je to tak pět dnů, co po šílených bojích s mlíkem máme tento režim, 2× v noci mlíko (vyměním dudlík za mlíko a +- čtvrtlitr za noc to dá, doufám, že mu to vydrží dlouho…), k snídani v osm ráno Kostík, někdy s piškotama, někdy se sunarkama sušenkama, v poledne masozelenina, svačina Kostík s ovocem, večeře rýžová kaše Nutrilon. Třeba mu časem začnu do Kostíka míchat bílý jogurt a dopracujeme se k němu, ale teďka su ráda, že to jí a že má mléčné dávky. Snažím se do něj dostat čaj, dáme tak dvě deci denně, čůrá sice trochu míň, ale pořád je to asi v normě. Všechno mu trošku ředím.
Takže s mlékem holt neoslním, aspoň že oslním Kostíkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to je paráda
, Elišce taky Kostíci hodně zpestřily život, dokonce čas od času dá i to ovoce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Milé maminky,
nevím, jestli se jen mě, nebo i jiným maminkám, které čtou tuto diskusi, zdá, že jsou vaše snahy o upevnění nebo spíše nepoškození zdraví vašich dětí tak úmorné, nebo zda vás tolik ovlivnil současný trend, hlásající a propagující zdravou a dietní stravu pro děti. Souhlasím s vámi v tom, že nadmíra cukrů a tuků ve stravě škodí. Ale také se mi zdá, že až moc hlídáte to, co vaše dítě pozře. Jste moc upjaté a úzkostlivě opatrné. Vše má mít své hranice a nic se nesmí přehánět. ![]()
Dokonce jsem se musela pousmát nad tím, jak zde řešíte to, že současné ostraváčky už nejsou to, co bývaly, a že pribíňáčky smrdí umělinou. Mám z vás dojem, že jste si nevhodné pachy a chutě záměrně vsugerovaly jen proto, aby jste samy sobě zdůvodnily to, proč je dětem vlastně nedáváte. Protože ve skutečnosti na nich není nic špatného,ale hlásá se NEDÁVAT, škodí, nejsou vhodné, tak to musí být zaručeně pravda a jsou tedy jed.
Také nevidím důvod, proč by devíti nebo deseti měsíční dítě nemohlo jíst stejný oběd společně s námi rodiči. Konkrétně svíčková. Co je na ní špatného či nevhodného? Jde přece o kořenovou zeleninu dušenou ve vývaru z libového hovězího masa. A když je maminka rozumná, vytvoří takový oběd, aby byl spokojený tatínek i synek. Hustou zeleninovou omáčku přece není třeba zahušťovat zátěrkou z mouky, a dochucovat se může bílým jogurtem, když se bojíte dát smetanu. Jeden bobkový list pro chuť také neublíží. A knedlík? Ten dítě dostat také nemusí, i když upřímě řečeno, kdo dává dítěti bílý rohlík s pšeničné mouky a droždí, klidně mu může dát i domácí knedlík z tmavé mouky a droždí. Kdo se toho obává může dát místo knedlíku bezvaječné těstoviny. Hovězí masíčko už takové dítko smí. Omáčku nebudete solit, osolíte si ji až na talíři a je to. Buďte tvárné, dopřejte dítěti, aby si na té trošce jídel, která mu dopřejete pošmáklo a ještě k tomu bylo šťastné, že papáte společně stejnou baštu. A že je mu to jedno? Kdepak. Viděly by jste, jak se můj syn natahuje po talíři, ze kterého jím já, nebo jeho tatínek. To, že jí něco jiného ví moc dobře. A že se dá takhle přizpůsobit téměř každý oběd, mi můžete věřit. Jen stačí o jeho přípravě přemýšlet a trošku se sami přizpůsobit stravovacím potřebám našeho dítěte. Však to omezování sama sebe není na dlouho. ![]()
- Citovat
- Upravit
řidim se sama
no jo holky jste moc pověrčivé muj malej ma 10 ,měsicu a davam mu pribinačky ,nic se nemuže stat , akorad se ztoho muže pokakat, kdysi se jesdlo všechno nanic se nehledělo a byli děti zdravějši,dnes me každá mamina ztrach dat děcku pořádně najist at di da když mu to chutna neni tam napsané žádné omezení
- Citovat
- Upravit
holky jak ja vam zavidim, ze tyhle veci muzete detem davat a nemusite se bat, co na nich zase vyrasi
jak rada bych resila tento problem, my se tedka po mesicni prestavce, ktera nic nevyresila, vracime opet k bilemu jogurtu a doufam, ze to bude alespon stejne spatny, ne horsi...... mluvim o ekzemu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s anonymní. Od 10 měsíců jí dcera všechno, co my. Je pravda, že jsem jídelníček upravila, ale dostala i rajskou nebo játrovou omáčku a nic se jí nestalo. Knedliky jí normálně. Ještě nikdy nad žádným jídlem neohrnula nos, sní všechno. Ale sladkosti jí nedávám, ty dostává od babičky nebo od tet a to opravdu jen minimálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky souhlas, i když s tou svíčkovou…to bych jí musela udělat s tolika úpravama, že je pro mě jednodušší šoupnout skleničku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zrovna minulý týden jsem byla s malym na půlroční prohlídce u pediatra a pribináky a podobné dobrůtky nedoporučují…nápor na ledviny a moře cukru…nemám důvod ho neposlechnout…přeci jen - on na to má školu
doporučili mi pro malého Activii…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pribinácky
Díky za vaše názory. Já mám asi divnou doktorku, ta mi řekla, že od 4. měsíce můžeme i pribiňáky, od půl roka jogurty, knedlík s omáčkou, omáčku ale upravit, jak už tu bylo řečeno dle potřeb dítěte. Od 6. měsíce můžu zkoušet i lepek. Tak jsem z dr pěkně zmatená.
- Citovat
- Upravit
to jsem rada,ze ma nekdo stejny nazor jako ja.
Ja mam davam smetanky od osmeho mesice a moc chutnaji.
Myslim ze kdyz je vyvazena strava a s nicim se to neprehani tak to nicemu neskodi. Vzdyt my jsme na tom taky vyrostli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lenkofa píše:
Díky za vaše názory. Já mám asi divnou doktorku, ta mi řekla, že od 4. měsíce můžeme i pribiňáky, od půl roka jogurty, knedlík s omáčkou, omáčku ale upravit, jak už tu bylo řečeno dle potřeb dítěte. Od 6. měsíce můžu zkoušet i lepek. Tak jsem z dr pěkně zmatená.
mě doktorka před 14 dni na půl roční prohlídce taky řekla že už můžem všechno,všechny přílohy,tvarohy jogurty a tak já si to dělám podle svého zkusila sem pribináka s přesnídávkou a chutná mu to a když to nebude mít pravidelně tak myslím že to nevadí.přesnídávka je taky sladká jak cecek a bílej jogurt mi malej nechce zatím dávám od humany mléčný dezert je to jako ovocný jogurt a ten chutná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit