Pribináček – od kdy dávat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@koralina11 píše:
mě doktorka před 14 dni na půl roční prohlídce taky řekla že už můžem všechno,všechny přílohy,tvarohy jogurty a tak já si to dělám podle svého zkusila sem pribináka s přesnídávkou a chutná mu to a když to nebude mít pravidelně tak myslím že to nevadí.přesnídávka je taky sladká jak cecek a bílej jogurt mi malej nechce zatím dávám od humany mléčný dezert je to jako ovocný jogurt a ten chutná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jamoni píše: Člověče, ta máš ale zajímavou doktorku.
jj je divná ale ted už je malej velkej ,převážně jí bílej jogurt má ho rád,občas má tvaroháček,občas pribinák a přesnídávky ted nechce takže asi tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JA SI MYSLIM ZE JE TO UPLNE JEDNO JESTLI NEKDO UDELA DOMACI PROBINACEK NEBO HO KOUPI NEBO UDELA DOMACI BANAN CI JABLICKO NEBO DOMACI MRKVICKU. POKUD SI TO DOMA NEPESTUJETE NEBO NECHOVÁTE SLEPICE KOZY KRAVY TAK ANI NEVITE Z CEHO VARITE POBLIZ NASEHO MESTA JE POLE KDE SE PESTUJE ZELENINA A SVETE DIV SE JE PLNA DUSICNANU TAKZE JA TO NERESIM MEMU CHLAPECKOVI JE 11 MESICU PRIBINACEK DOSTÁVA 1 DO TYDNE, BEREME S MANZELEM OBEDY Z JEDNE JIDELNY A CHUTNAJI I MEMU KUBIKOVI JE ZDRAVEJ A MYSLIM ZE POKUD SE NEROZSIRI JIDLO BEZ ECEK TAK TY ECKA SNI NEKDE JINDE JA HO TU BUDU OMEZOVAT PLNO JIDLA ABY NEJEDL A PUJDE K BABICCE TA MU TAM NECO DA A KLUK BUDE V PR…TAKZE JA SI MYSLIM ZE UZ OD 11 TEHO MESICE TROCHU TOHO PRIBINAKU NEVADI
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
naše bábí
Naše bábinka když jsme přijeli na návštěvu, malému byl sotva 6 měsíc. Donesla ke kafíčku cukroví od pouti. Dejte malému at se má líp. No když jsem ji to vysvětlila ohradila se na mě a dokonce se urazila, že kdyby to bylo na ní tak už dávno cukroví ochutnal. Vanilkové rohlíčky a slepované linecké opravdu nééé. Ale nechápu to proč nás do toho nutí. Jsou asi všichni stejní. Jen moje zkušenost… tak uvidíme co budou říkat o Vánocích… ![]()
- Citovat
- Upravit
Pribináček
Tak já dávala Pribináček od cca 6m dnes již 5 leté dceři, nijak ji to neuškodilo a na sladké není vůbec. 1×-2× týdně v pohodě, z bílého jogurtu prostě zvracela, ať holého nebo ochuceného. Střídám s Holandii i u druhé 10m dcery. A také bez problémů. No ale každý dle svého rozumu, ale co vím od své mamky, tak takové řeči…to až po roce, to vůbec, to až pomalu v 10letech…neexistovalo
Po zavedené zeleninových příkrmech najela pomalu na všechno a na žádné roky nečekala a jsme zdraví, návštěvy lékaře skoro žádné, takže…myslím, než nutit a neustále pokoušet zvracení a pak podrážděný žaludek prcka… ![]()
- Citovat
- Upravit
@aimo píše:
Tak já dávala Pribináček od cca 6m dnes již 5 leté dceři, nijak ji to neuškodilo a na sladké není vůbec. 1×-2× týdně v pohodě, z bílého jogurtu prostě zvracela, ať holého nebo ochuceného. Střídám s Holandii i u druhé 10m dcery. A také bez problémů. No ale každý dle svého rozumu, ale co vím od své mamky, tak takové řeči…to až po roce, to vůbec, to až pomalu v 10letech…neexistovaloPo zavedené zeleninových příkrmech najela pomalu na všechno a na žádné roky nečekala a jsme zdraví, návštěvy lékaře skoro žádné, takže…myslím, než nutit a neustále pokoušet zvracení a pak podrážděný žaludek prcka…
To, ze dite z neceho zvraci prece nezname, ze ho narvu cimkoliv, jen aby nezvracelo… ![]()
- Citovat
- Upravit
@aimo píše:
Tak já dávala Pribináček od cca 6m dnes již 5 leté dceři, nijak ji to neuškodilo a na sladké není vůbec. 1×-2× týdně v pohodě, z bílého jogurtu prostě zvracela, ať holého nebo ochuceného. Střídám s Holandii i u druhé 10m dcery. A také bez problémů. No ale každý dle svého rozumu, ale co vím od své mamky, tak takové řeči…to až po roce, to vůbec, to až pomalu v 10letech…neexistovaloPo zavedené zeleninových příkrmech najela pomalu na všechno a na žádné roky nečekala a jsme zdraví, návštěvy lékaře skoro žádné, takže…myslím, než nutit a neustále pokoušet zvracení a pak podrážděný žaludek prcka…
Tak já taky nejsem tabulková, ale logickým myšlení, je v pribiňáku tvaroh, tudíž to nebudu rvát do dítěte před rokem. nejde ani o cukr, ale o tvaroh, který zatěžuje ledviny. náš kluk taky bílej jogurt nejedel, taky jich hodně zvracel, ale dá se zkoušet a najít jogurty, jogurty bez tvarohu, které dítě snese ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@araw Tak já jsem davala pribinák před rokem. Jeslích mu dávají zelí, který si myslim zatěžuje taky, mam pocit, že poslední dobou je naprostá panika, co jak dítěti dávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei píše:
@araw Tak já jsem davala pribinák před rokem. Jeslích mu dávají zelí, který si myslim zatěžuje taky, mam pocit, že poslední dobou je naprostá panika, co jak dítěti dávat.
Tak nic proti, ale ty vůbec děláš všechno jinak
ty se neřadíš ani mezi ten standart
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei Zeli, pokud neni klasicke nakladane s cibuli, cesnekem, peprem a soli, je v poradku… ![]()
- Citovat
- Upravit
@araw Spíš to neřešim trochu z nedostatku času. A nemá smysl dítěti doma nedat to, co stejně vim, že dostane v jeslích, kde mu dávají fakt všechno ještě na nic neumřel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei píše:
@araw Spíš to neřešim trochu z nedostatku času. A nemá smysl dítěti doma nedat to, co stejně vim, že dostane v jeslích, kde mu dávají fakt všechno ještě na nic neumřel
Tak už jsem četla co dávají v jeslích v cizině. No mě jako matce to nepřipadá správné. On na to neumře, ale co na to řekne jeho zažívání v dospělosti, toť otázka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zažívání v dospélosti na to neřekne vůbec nic
Toho bych se fakt nebála. Mě můj vlastní tatík krmil od 4 mésíců prý knedlíkama s gulášem a nemyslím si, že bych méla něco se zažívacím traktem
Za mě - od 4 mésíců, brambory, zelenina, ovoce, maso, kaše a samozřejmé mléko a od 6 měsíců všechno, akorát neslané a od roka začít solit. A myslete si o mé co chcete
Víte jak se to říká v tom přísloví. Čím víc se s ho.nem mažeš, tím více smrdí
Zkrátka, nic se nemá přehánět. Od 17.týdne začíná takzvané imunologické okno a všechny děti, kojené i nekojené by měli zaćít s příkrmy, je to ta nejvhodnější doba, lepší pak už nikdy není. Takže hurá do lepku, kravského mléka ve formě pribiňáků, jogurtů… a tak ![]()
- Citovat
- Upravit
…nebrala jsem to, ze ji musim nacpat cimkoli…jen tak nezeru ty rady a presne postupy a presne na mesic presnidavku, jogurt, piskot…je to muj nazor, kazdy at si dela jak chce…samozrejme
…a taky netvrdim, ze jsem jim hned pribinacka cpala, protoze je sladky a vim jiste, ze jim pojede ![]()
- Citovat
- Upravit
@Evaa1974 píše:
Zažívání v dospélosti na to neřekne vůbec nicToho bych se fakt nebála. Mě můj vlastní tatík krmil od 4 mésíců prý knedlíkama s gulášem a nemyslím si, že bych méla něco se zažívacím traktem
![]()
Za mě - od 4 mésíců, brambory, zelenina, ovoce, maso, kaše a samozřejmé mléko a od 6 měsíců všechno, akorát neslané a od roka začít solit. A myslete si o mé co chcete
![]()
Víte jak se to říká v tom přísloví. Čím víc se s ho.nem mažeš, tím více smrdí
![]()
Zkrátka, nic se nemá přehánět. Od 17.týdne začíná takzvané imunologické okno a všechny děti, kojené i nekojené by měli zaćít s příkrmy, je to ta nejvhodnější doba, lepší pak už nikdy není. Takže hurá do lepku, kravského mléka ve formě pribiňáků, jogurtů… a tak
přesně můj názor, také to tak u nás bylo, pěkně postupně, žádné honem honem, samozřejmě s rozumem, nesolené, nepřeslazené, ale od každého trochu, u prvního jsem jela jen podle toho co kde psali, ale u druhého se už jen směju, jak jsem byla blbá, teď si jedu po svém a ať si každý co chce, já si přečtu, poslechnu, v hlavě vyhodnotím a zařídím se podle svého, né podle tabulkových matek tady na emiminu
- Citovat
- Upravit