Pribináček – od kdy dávat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Dcera má tři rok a pribiňák nikdy neměla. Buď má neslazený bílý jogurt, nebo neslazený tvaroh. Občas si dá neslazenou zakysanou smetanu. Pokud chce, má k tomu ovoce. V tom je cukru dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do roka jsem nesladila. Takže pribiňáka bych nedala. Jinak je lepší Lipánek. Je to čistě tvaroh a smetana a cukr. Jde udělat i domácí. Bez škrobu a želatiny, které obsahují Bobíky a jim podobné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik Tak já měla děti před 40 a 35 lety a pribiňák jsem rozhodně od 2 měs. nedávala. Do půl roku se kojilo, od 3 měs. polívčička mixovaná , ovocné přesnídávky. Pribiňák měly semtam možná tak kolem 3-4 let. Nyní vnučky to neznají vůbec, bílé Holandie se jedí " ve velkém", ani by jim to nechutnalo, že to je sladké. Zkoušeli jsme ochucený jogurt marmeládou.. Dneska jsem zkusila dát tříleté puding - nezájem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tableta Naprosto přesně moje tříletá vnučka, nejsi ty moje dcera - no, to by byl goool:))))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pribiňák až od roku a ještě je lepší dělat domácí z tvarohu a smetany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V půl roce bych fakt asi nedala. Mně na bílý jogurty dcera prděla tak jsem dávala ovocný. Pribiňák asi v 8 měsících, ale ne k večeři. A nedávám pravidelně ani teď - 4 roky. Kdyžtak dělám domácí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pribiňaček určitě dávat až od jednoho roku. Je to kravské mléko. Tak mi to říkala i naše doktorka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ebbi77 tak co se týká Pribináčku,nedala bych ho kvůli cukru,ale já na radu naší dětské doktorky dávám kaši z kravského mléka od cca 7 měsíců. Takže je to zase jen tak,že každý lékař radí něco jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja občas dávám, ale jen proto, ze mala toho moc nepoji. Ale dr říkala, ze zrovna ten je nic moc. Ze mnohem zdravější bude nasypat lžičku cukru do bílého jogurtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pribinak je pekna sragora. Skrob, chemie. Kdyz uz, tak nejlepsi z teto kategorie je lipanek nebo matylda.
Ale urcite ne pro pulrocni. Je to vsechno naslazene jak........
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ebbi77 píše:
Pribiňaček určitě dávat až od jednoho roku. Je to kravské mléko. Tak mi to říkala i naše doktorka.
A hlavně tvaroh, který zatěžuje u malých dětí ledviny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedavam vubec nic podobneho, ani neplanuju. Ma bily jogurt, ted v lete mame hodne ostruzin, ty tam obcas prihodim. Zakysana smetana ji moc chutna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám domácí z tvarohu. Malá má 8 měsíců. Špatně mi přibírala, tak jsem se Mudr ptala jestli můžu zkusit tvaroh a schválila mi to. Dřív do nás cpaly krupice a bůh ví co a žijeme,lepší tvaroh než ovocné jogurty.
- Citovat
- Upravit
@mamoch Půl roku jsem nekojila ani jedno svoje dítě
. A ty pribiňáky ve vaničce s tím stříbrným víčkem a lodičkou si pamamtuju a fakt to jedl snad od toho druhého měsíce. A bílý neslazený jogurt bych já nesnědla ani dneska. Tyhle hnusný kyselý věci nejím, ani samotný tvaroh, já to musím mít sladké ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala jsem od osmi měsíců z čirýho zoufalství, protože jsem potřebovala omezit kojení a nic jinýho mimino nechtělo. A čert se v tom vyznej. Za čtyři roky, co mám děti, se výživový doporučení změnilo třikrát.