Pribináček – od kdy dávat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
23.8.18 18:21

Dávala jsem od osmi měsíců z čirýho zoufalství, protože jsem potřebovala omezit kojení a nic jinýho mimino nechtělo. A čert se v tom vyznej. Za čtyři roky, co mám děti, se výživový doporučení změnilo třikrát.

• Citovat
  • Upravit
6534
23.8.18 18:24

Dcera má tři rok a pribiňák nikdy neměla. Buď má neslazený bílý jogurt, nebo neslazený tvaroh. Občas si dá neslazenou zakysanou smetanu. Pokud chce, má k tomu ovoce. V tom je cukru dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.8.18 18:32

Do roka jsem nesladila. Takže pribiňáka bych nedala. Jinak je lepší Lipánek. Je to čistě tvaroh a smetana a cukr. Jde udělat i domácí. Bez škrobu a želatiny, které obsahují Bobíky a jim podobné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
23.8.18 18:35

@Monchichik Tak já měla děti před 40 a 35 lety a pribiňák jsem rozhodně od 2 měs. nedávala. Do půl roku se kojilo, od 3 měs. polívčička mixovaná , ovocné přesnídávky. Pribiňák měly semtam možná tak kolem 3-4 let. Nyní vnučky to neznají vůbec, bílé Holandie se jedí " ve velkém", ani by jim to nechutnalo, že to je sladké. Zkoušeli jsme ochucený jogurt marmeládou.. Dneska jsem zkusila dát tříleté puding - nezájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
23.8.18 18:36

@Tableta Naprosto přesně moje tříletá vnučka, nejsi ty moje dcera - no, to by byl goool:))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
23.8.18 18:41

Pribiňák až od roku a ještě je lepší dělat domácí z tvarohu a smetany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3318
23.8.18 18:42

V půl roce bych fakt asi nedala. Mně na bílý jogurty dcera prděla tak jsem dávala ovocný. Pribiňák asi v 8 měsících, ale ne k večeři. A nedávám pravidelně ani teď - 4 roky. Kdyžtak dělám domácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
23.8.18 18:48

Pribiňaček určitě dávat až od jednoho roku. Je to kravské mléko. Tak mi to říkala i naše doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.8.18 18:53

@Ebbi77 tak co se týká Pribináčku,nedala bych ho kvůli cukru,ale já na radu naší dětské doktorky dávám kaši z kravského mléka od cca 7 měsíců. Takže je to zase jen tak,že každý lékař radí něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
23.8.18 18:59

Ja občas dávám, ale jen proto, ze mala toho moc nepoji. Ale dr říkala, ze zrovna ten je nic moc. Ze mnohem zdravější bude nasypat lžičku cukru do bílého jogurtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
23.8.18 19:13

Pribinak je pekna sragora. Skrob, chemie. Kdyz uz, tak nejlepsi z teto kategorie je lipanek nebo matylda.
Ale urcite ne pro pulrocni. Je to vsechno naslazene jak........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
23.8.18 19:14
@Ebbi77 píše:
Pribiňaček určitě dávat až od jednoho roku. Je to kravské mléko. Tak mi to říkala i naše doktorka.

A hlavně tvaroh, který zatěžuje u malých dětí ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
23.8.18 19:17

Nedavam vubec nic podobneho, ani neplanuju. Ma bily jogurt, ted v lete mame hodne ostruzin, ty tam obcas prihodim. Zakysana smetana ji moc chutna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.18 19:54

Dělám domácí z tvarohu. Malá má 8 měsíců. Špatně mi přibírala, tak jsem se Mudr ptala jestli můžu zkusit tvaroh a schválila mi to. Dřív do nás cpaly krupice a bůh ví co a žijeme,lepší tvaroh než ovocné jogurty.

• Citovat
  • Upravit
32077
23.8.18 20:17

@mamoch Půl roku jsem nekojila ani jedno svoje dítě :( . A ty pribiňáky ve vaničce s tím stříbrným víčkem a lodičkou si pamamtuju a fakt to jedl snad od toho druhého měsíce. A bílý neslazený jogurt bych já nesnědla ani dneska. Tyhle hnusný kyselý věci nejím, ani samotný tvaroh, já to musím mít sladké ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí