Jaké děláte kaše
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jaké děláte kaše
Chtěla bych poradit zčeho a jak děláte domácí kaše. Mě kupované moc nesedí. Jsou drahý a takhle vím co do ní dávam a je čerstvá. Zatím jsem dělala jen zovesných vloček, vař.ovoce a UM mléka. Ale většinou jsem to měla řídké, že UM jsem dala hrozně málo. Navíc mi u vloček nevím jestli vařit v mléce nebo vodě.
Taky jsem si koupila jáhly ale ještě jsem je nezkusila. S těmi nemám vůbec žádnou zkušenost.
Ještě dodám, že dcerce bude 9 měsíců.
Děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já dělám krupici a pak kaše z pohanky, jáhel, ovesných vloček a rýže. Rozvařím to ve vodě a s ovocem a nakonec do toho přidám UM, jen asi 2 odměrky pro zjemnění. A rozmixuju.
Jáhly jsou dobré, ale musí se spařit horkou vodou a pak teprve vařit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky já sice nedělám domácí kaše ale kupuju tyto ze zdravé výživy jsou instatní ale obsahují taky jen třeba jáhly - navíc stojí 30 Kč a vydrží a mnoho déle než ty drahé dětské. Jsem s nimi spokojená. Rozmíchávám do UM a přidám trošku ovoce nebo přesnídávky, i manžel to malé ujídá jak jsou dobré.
http://www.nominal.cz/…stantni-kase
jinak bych dělala tak jak píše svatka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Keny,
já to teda střídám s kupovanými, ale zrovna jáhlovou kaši doma vařím - uvařím jáhly ve vodě, tak - jak je napsané v návodu a pak to rozmixuju s nějakým ovocem + osladím lžičkou medu. Ovoce se mi nejvíc osvědčilo jablko se špetkou skořice a banán (ten to i báječně osladí). Chutě střídám, občas přidám i trošku kakaa. Dcerce tahle kaše chutná a já zase vím, že jedla zdravě.
Co se týká kupovaných kaší, tak jáhlovou - bio prodávají od firmy Alnatura - je to nemléčná kaše a výborně se připravuje. Ale naší Terezce moc nechutná, tak jí vařím jáhlovou doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co jsem nesehnala bio dětské nemléčné, tak kupuju jako Panuška ve zdravé výživě. Takže jáhlovou, špaldovou a trojzrnnou mám z DM a kukuřičnou, pohankovou mám ze zdravé výživy. Rýžovou moc neděláme, nějak malé nechutná. Dávám UM HA, protože jsme oba alergici. Kaše různě míchám. Třeba jáhlová-kukuřičná atp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, synovi jsem taky dělala ty jednodruhové ze zdravé výživy. V kupovaných je všude rýže a ta staví a malý měl ze začátku urputnou zácpu. Jsou instatní, ale asi jsem je špatně dělala. Přišli mi takové neuvařené, tvrdkavé. Poradíte jak na to. Dceři bych je chtěla dávat taky. Dík
- Citovat
- Upravit
@Panuška píše:
ahojky já sice nedělám domácí kaše ale kupuju tyto ze zdravé výživy jsou instatní ale obsahují taky jen třeba jáhly - navíc stojí 30 Kč a vydrží a mnoho déle než ty drahé dětské. Jsem s nimi spokojená. Rozmíchávám do UM a přidám trošku ovoce nebo přesnídávky, i manžel to malé ujídá jak jsou dobré.http://www.nominal.cz/…stantni-kase
jinak bych dělala tak jak píše svatka.
A od jakého věku je děláš dětem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
…my jsme kaše začali dávat od uk. 4. měsíce, začali jsme nemléčnou rýžovou do UM, pak hned mléčné rýžové s přichutěmi od Hami a od zn. Humana.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Libza píše: …my jsme kaše začali dávat od uk. 4. měsíce, začali jsme nemléčnou rýžovou do UM, pak hned mléčné rýžové s přichutěmi od Hami a od zn. Humana.
Já vím, že jsou kaše přímo od ukončeného 4. měsíce. Ale právě u té Nominy to nepíší.. tak bych se docela bála dát ji takhle malému prckovi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já psala prodejci nominal kaší a děti je můžou od té doby, co začnou s příkrmy, takže se není čeho bát, ono na spoustě věcí je napsán věk od 4 měsíců a dle složení bych to nedala ani psovi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika32 píše:
Já psala prodejci nominal kaší a děti je můžou od té doby, co začnou s příkrmy, takže se není čeho bát, ono na spoustě věcí je napsán věk od 4 měsíců a dle složení bych to nedala ani psovi
Děkuju! ![]()
Ono kolikrát stačí, když si člověk přečte, co obsahují některé příkrmy..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rejžička píše:
Děkuju!Ono kolikrát stačí, když si člověk přečte, co obsahují některé příkrmy..
![]()
Právě, přesně tak. S kašema ze zdravé výživy to samé, nepíšou od kolika, ale mohou je děti hned, posvětila mi je i lékařka.. zvlášť cokoli od Hamé, to jsou hnusy včetně přesnídávek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám zase věci od Hamé chutnají a kaši děláme Sunarku.Zkoušela jsem příkrm od Hippu a to malá nechtěla vůbec.Ani se ji nedivím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marki77 To věřím, že chutnají, ale čteš někdy složení? Já se nějak extra neřídím nějakýma tabulkama a pod. ale zdravý rozum mi po přečtení složení přesnídávek a většiny příkrmů napovídá, že je to hnus na entou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono žádná značka není nej.Bratránek vychvaloval zn.Hipp že je nej nej a pár dní na to jsem viděla testy a zrovna tahle značka nic moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit