Nepapá vůbec nic

1288
12.2.10 10:49

nepapá vůbec nic

Ahoj maminky,vím že na tohla téma tu je asi hodně příspěvků,ale přesto se potřebuji uklidnit.
Začali jsme podle pana doktora s příkrmy a ouha,malá odmítá úplně všechno,zkoušela jsem kupované,vařené doma(to bylo ještě horší),nechce ani ovoce ani zeleninu,snad jen tak lžičku mrkve.U jídla se vzteká a pak začne nešťastně plakat.Chce pouze bumbat mlíčko. Zkoušela jsem i dát do flašky a také nic.Myslíte že je vhodné počkat nebo vytrvat dále. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12947
12.2.10 10:53

ahojky a kolik je malé..chce to vytrvat..a skoušet..me malá taky nesnedla hned celou skleničku, a bylo to všude jen ne v břišku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
12.2.10 10:56

Ahoj od kamaradky znam trik, jeste sem nezkousela, pac mam 3m mimi. Pokud mas jeste MM tak ho primichej do prikrmu, kterymi chces zacit. ona zacala mrkvickou s trochou MM, pak mrkvicka s bramburkou…atd. Dite je na mlicko zvykle, tak mu to snad pomuze prekonat prvotni sok. Preji hodne trpelivosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5408
12.2.10 10:57

ahoj, vítej v klubu :-( naší Ellince je 9,5 měs. a s příkrmy zlobí do dneška :evil: U nás to trvalo hrozně dlouho než něco polkla. Ovoce a jogurty nejí skoro vůbec :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
12.2.10 10:58

je jí 5 měsíců zkoušíme asi 14 dní a na všechno se tváří jako kdyby to byl citron!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
12.2.10 10:59

Jo a jeste me napada, ze obecne se doporucuje kojene dite prikrmovat az od 6. mesice. Nekojene drive.Tak nevim, jak na tom jste :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
12.2.10 10:59
ginche píše:
Ahoj od kamaradky znam trik, jeste sem nezkousela, pac mam 3m mimi. Pokud mas jeste MM tak ho primichej do prikrmu, kterymi chces zacit. ona zacala mrkvickou s trochou MM, pak mrkvicka s bramburkou…atd. Dite je na mlicko zvykle, tak mu to snad pomuze prekonat prvotni sok. Preji hodne trpelivosti :-)

Jo jo taky jsem to zkoušela spolkla asi dvě lžičky a dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
12.2.10 11:04

Tak vic dobrych rad v rukavu nemam a kojila jsi plnne? Pokud jo a mlicko staci, tak bych jeste to nelamala. Svetova zdravotnicka organizace doporucuje zacit v 6m, kdy prej ma dite samo touhu zkouset nove veci. Ale jak rikam, nas to bude cekat az za 3mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
12.2.10 11:08

Právě že jsme na UM tak jsme začínali s příkrmy dříve,ale nějak mi to u ní přijde brzy,nevím při tom u syna jsme také tak nějak začali a všechno v pohodě,no jo asi je po tatínkovi,ten prý taky nechtěl vůbec jíst.No a já taky nejsem žádný jedlík,takže se není co divit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
12.2.10 11:09

Zkus to udělat hooodně tekuté, spíš konzistence polívky, pak to můžeš postupně dělat hustější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
12.2.10 11:10

S dětma co začínají s příkrmy od 4měs. je to složité - já jsem tak začínala s oběma - musíš ze začátku vydržet a být ráda za každou lžičku co sní, protože oni fakt moc nechtějí tu zeleninu.

První 2 měsíce je s jídlem horor, ale od 6měs. se to zlomí a začnou líp papat, otevírají v pohodě pusinku … já vím, že je to rada nerada, ber to jako uklidnění :hug:

Zkoušej různé druhy zeleniny + brambor a uvidíš, třeba jí něco zachutná!
Zkoušela jsi třeba květák?
U toho „domácího“ to hodně dobře rozmixuj a udělej to trošku řídké ať ti to nevystrkuje jazýčkem.

Karolínka ze začátku taky nechtěla, musela jsem jí nutit a od 6 měs. si na ni nemůžu stěžovat!

Ještě jsem se chtěla zeptat, v čem krmíš?

• Citovat
  • Upravit
4118
12.2.10 11:10

Pokud ti to prijde brzo a pribira, nehrot to a jeste pockej. Rid se svou intuici! Ta ma vetsinou pravdu.
A ze zacatku je opravdu uspech, kdyz dite sni jednu dve lzicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
12.2.10 11:11
janinka4444 píše:
je jí 5 měsíců zkoušíme asi 14 dní a na všechno se tváří jako kdyby to byl citron!

Jé, však je ještě brzo. Klidně koj dál, jestli to prckovi stačí, tak proč ho cpát příkrmama?
Já jsem Rozárku plně kojila do 7 měsíců, právě proto,že nic jiného než MM nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
12.2.10 11:14

Krmíme v lehátku takže tak napůl sedí ještě to neumí. Snad máš pravdu budeme zkoušet dál nutit ji zbytečně nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
12.2.10 11:15

Jsou na UM :wink:

Ale pokud ti to připadá brzo tak opravdu počkej!
Já jsem z toho měla taky všelijaké pocity, ale nakonec jsme to zvládly. :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí