Jí méně - 7 týdnů

323
20.10.11 15:09

Jí méně - 7 t

Holky,

připadám si hloupě, ale nedávno jsem přidávala diskuzi na téma, že náš prcek jí hodně. V 6 týdnech byl schopen vypít 180 ml UM a nyní čelíme opačnému problému.

Nevím, jestli jsme ho nezpůsobili my anebo je to možná v pohodě. Snad poradíte. Dávali jsme malému kapky na koliku. Nebydlíme v ČR, takže to co je dostupné tady na trhu a asi po 1,5 dni začal výrazně míň jíst. Ty kapky by měli omezovat vzduch v žaludku. Takže taky krká míň. Každopádně přestala jsem mu je dávat, když jsem si nějak spojila to, že jí méně od té doby, co je bral.

Vypije různě, většinou 90, někdy 130, maximálně 160 ale to třeba jen jednou denně. Krmíme ho 6 denně. To jeslti má 6 dobře pomočených plen si nejsem jistá. Jako jsou vždycky počůrané, ale jestli jsou dobře počůrané to nevím. Každopádně teď rozhodně nesní 1/6 svojí váhy co má denně jíst.

Jinak teď u krmení jsou pravidelné scény, kdy já mám pocit, že malý chce pít, ale vyflusává dudlík a řve u toho. Takže ho dám třeba odkrknout, většinou nekrkne a navíc vříská dál a když mu dám mlíko na pokračování tak si jednou cucne a řve dál.

Taky čelíme problémům s blinkáním, někdy zvracením. Tak nevím, jestli to může mít spojitost. Malý je taky takový po jídle víc apatický.

Nevím, třeba mu ty kapky nějak něco opravili a teď třeba pije míň. Já jsem spíš před tím byla zvyklá na scény, že měl ještě hlad. Manžel mě pořád říká, že je to v pohodě, ale přeci jen nechci nic podcenit.

Ještě doplním, že váží kolem 5200 g.

Díky

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
20.10.11 15:44

Aho, moje jedina rada zni - pozoruj maleho a zarid se podle nej!!!
Taky mas nekdy obdobi, kdy jis mene a kdy vice.
Moje dcerka ma devet mesicu a jeste ted nevypije na jednu porci vice nez 150 ml mleka - i k snidani a to je celou noc bez krmeni!!! :wink:
Je zdrava a nic ji nechybi, jen nepozre tolik najednou a ji casteji - odpoledne treba musi mit dve svaciny… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
20.10.11 22:09

Souhlasim. Miminko si svuj vlastni rezim urci. Ja to mam komplikovane, ze kojeni nestacilo a stale nestaci, takze 15-20% pokryje UM. Mala mi v 6tydnech pila jen 5× denne cca 80-100 ml. Prsa daly 60-80. Takze tu dvacku byl dokrm. Zda se to na hlavu postavene, ale nevyplatilo se nedokrmovat a myslet si, ze pocka na priste. To stal cely den za prd. Ted je ji 9tydnu, za den vypije cca 720 ml, rozlozeno do 5ti davek. Dnes treba pila 165ml MM, 150ml MM, 120MM+40UM, 150ml MM+60 UM. Uz to neresim. Jine deti piji 8× za den 90, nase ji 4× a klidne 210. A dost me unavuji nazory, ze je to spatne, ze bych mela plne kojit, odstrikavat, nahrivat, naucit ji pit casteji a mene ..... A proc jako? Aby se vesla do tabulek? Jen jsme se obe trapily, prsa nikdy nedaly to, co mely, porad jsou pozadu a rozhodne se neda rict, ze by se mi pri castejsim kojenim vytvorilo potrebne mnozstvi. Stejne to vzdycky bylo min.
Mala je ted spokojena. Dostane svou davku, smeje se, hraje si nebo vytuhne do 30 minut. Pokusy zmenit to znamenaly, ze jsem ji v noci po kojeni i hodinu uspavala nosenim a vecer usnula az po 4 hodinach bdeni, padni komu padni. Zahrnuto prebaleni, koupani, jidlo, chovani, uspavani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
21.10.11 09:13

Holky, dekuji za vase postrehy. Asi to proste vypada, ze si Tonik zmenil rezim, takze se mu prizpusobim. Jedine co me stve je, ze nocni spani stoji za prd. Vetsinou spi pekne jen jeden cyklus mezi krmenim a potom prave nastava problem s uspavanim. Ale predpokladam, ze se to nejak casem upravi.

Porad se tesim na milnik tri mesicu, kdy prdy by mely prestat a celkove bude Tonda interaktivnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí