Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj holky chci se zeptat mám 7 měsíců holčičku, přemýšlíme o koupi jídelní židličky se stolečkem,máme židličku co se přichytí na stůl tak nevím jestli to není zbytečné do kolika roků jste využili?Já odhaduji, že tak do 2 let,možná se pletu, děkuji předem za odpovědi Rendulinka ![]()
Vlastní zkušenost nemám, ale když jsme byli v létě u známých, tak jejich tehdy za 2 měsíce tříletá dcera v ní jedla. Neměla už myslím vlastní stoleček, talíř měla na stole ale v židličce seděla určitě.
My jsme ji měli jako cestovní, teď už se i mladší dcera nají na jakékoli a ke stolu se nám vejdou zvýšené AGAM z IKEA. Závěsnou jsme zapůjčili kamarádům, mají malý byt a jejich dvouletá 15kg ratolest ji denně používá. Výhodu má tu, že z ní prakticky nejde vylézt a pokud to zvládá stůl tak je absolutně bezpečná.
Tu co se přichytí na stůl neznám.Mám klasickou dřevěnou s překlápěcím pultem a dcera má skoro tři a půl roku a používáme jí doteď.Pultík se dal dozadu a židlička se přisunula úplně ke stolu.Takže malá jí pohodlně u stolu.Navíc oceňuje, že si může opřít nohy o sklápěcí podložku na nohy.
Kdo má židličku, kam se vejde i větší dítě, používá zpravidla dost dlouho, protože děti hned tak na stůl z normální židle pořádně nedosáhnou. Myslím ale, že když už máte přidělávací na stůl (a samozřejmě stůl, kderý ji zvládne), novou bych teď do zásoby nekupovala. Třeba později ano, záleží, jak budete potřebovat. My jsme měli z IKEA Antilopu asi do 20 měsíců, pak jsme ji museli vrátit. Už jsme ale novou Antilop nekupovali, zvolili jsme raději Jitro - je to vymakaný systém ještě na mnoho let, ale pro nejmenší dítě a na cestování se spíš nehodí.
Taky na doma doporučuju Jitro, je to rostoucí židlička, máme ji už několik let, pro obě děti, je to obšlehnutý norský originál za polovic ceny a je fakt super. Sedíme celá rodina pěkně u stolu, ne dospělí u stolu a děti u svého stolečku, to jsem nechtěla, přitom jsou vůči stolu v normální výšce. Prodávají k tomu i látkové sedátko pro sedící mimča, pultík, my máme na obou područky, bez nich bych to nechtěla. Jitro byla testovaná jako bezpečná oproti některým jiným rostoucím, co se u nás prodávají, i když třeba levněji.
Když počkáte, až bude pěkně sedět, tak bych ji koupila. Viděla jsem ji v bydlení je hra, jak ji pak měli velký děcka u stolu v pokojíčku. Postupně si ji koupili i kamarádi, co k nám jezdí a mají o něco mladší děti, tady odzkoušeli a šli do ní. ![]()