Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Elenentka píše:
Zdravím při ránuprosím poraďte…
Všude čtu, že do jídelní židličky se má dítě dávat, až když samo sedí. Taky se ale všude píše, že správný sed je s nožkama dopředu a narovnanými zády, dcera (8měsíců) si ale sedá zatím jen mezi patičkami nebo v překážkovém sedu, což je teda špatně. Takže musím čekat až začne sedět správně, aby mohla jít do židličky, nebo jak to je?Doteď krmím v lehátku, jenže jednak už začíná překračovat maximální nosnost lehátka, jednak se v tom lehátku neustále přitahuje dopředu, nechce být opřená a úplně se zkroutí, a to pro záda asi taky není úplně ok. Židličku mám nepolohovací. Říkám si jestli pro její zdraví nebude lepší dát jí vždycky na tu chvilku na krmení vzpřímeně do židličky, než ji nechat vyvádět v lehátku.
Já dávala dceru do židličky až když už uměla sama sedět bez opory.To bylo okolo 9 měsíce. Do té doby jsem jí krmila v lehátku nebo měla na gauči podloženou hlavu polštářem, takový jakoby polosed.
@Elenentka Pokud sedí s nohama v překážkovém sedu nebo mezi patama (sice není ideální kvůli kyčlím, ale toho s tím u mimina nenaděláš), tak sedí a může sedět v jídelní židli (má dostatečně posílená záda). Volila bych takovou, která jde alespoň trochu napolohovat )takže ne ty klasické dřevěné ani ne antilopu z ikei).
Dekuju holky. Sedi sama bez opory, ale prave jen v prekazkovem sedu nebo mezi patickami.
Zidle je prave ta z Ikey, tedy nepolohovaci, a jinou kupovat nechci.
@Elenentka píše:
Dekuju holky. Sedi sama bez opory, ale prave jen v prekazkovem sedu nebo mezi patickami.
Zidle je prave ta z Ikey, tedy nepolohovaci, a jinou kupovat nechci.
Na to jídlo bych jí tam asi klidně dala. S nohama dopředu si mi první dítě začalo občas sedat až tak kolem roku a půl, jinak preferoval od 9. měsíců překážkový sed, protože se mu z něj dobře přecházelo do lezení a později vstávání.
Záda v sedu udrží, v té židličce nebude trávit tolik času, na jídlo bych ji tam klidně dala
Když už se sama v sedu drží, tak jí do židličky klidně dej, ta půlhodinka denně jí neublíží ![]()
Zdravím při ránu
prosím poraďte…
Všude čtu, že do jídelní židličky se má dítě dávat, až když samo sedí. Taky se ale všude píše, že správný sed je s nožkama dopředu a narovnanými zády, dcera (8měsíců) si ale sedá zatím jen mezi patičkami nebo v překážkovém sedu, což je teda špatně. Takže musím čekat až začne sedět správně, aby mohla jít do židličky, nebo jak to je?
Doteď krmím v lehátku, jenže jednak už začíná překračovat maximální nosnost lehátka, jednak se v tom lehátku neustále přitahuje dopředu, nechce být opřená a úplně se zkroutí, a to pro záda asi taky není úplně ok. Židličku mám nepolohovací. Říkám si jestli pro její zdraví nebude lepší dát jí vždycky na tu chvilku na krmení vzpřímeně do židličky, než ji nechat vyvádět v lehátku.