Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
prosím o zkušenost s jídelní židličku Jitro, která je vyrobena českou firmou podle židličky Tripp Trap, máte s ní někdo zkušenost. v časopise D test Tripp trap prošla, ale JITRÖ netestovali. Díky za zkušenosti
Švagrová má Jitro, my Tripp Trapp a přijde mi, že je to stejná kvalita. Ale je fakt, že její Jitro je nový a používají ho zatím 4 měsíce, zatímco náš Tripp Trapp je z druhé ruky, takže už má něco za sebou (nevím kolik dětí) a člověk by to na něm nepoznal. Ale Jitro taky vypadá, že vydrží. Když to člověk kupuje nové a vČechách, tak se myslím Jitro vyplatí.
Ahojky, my používáme Jitro cca 8 měsíců a doufám, že ještě dlouho budeme
Jsme s ní moc spokojení, akorát jsem tam přidělala kšíry, protože naše princezna je dost divoká a má tendence z ní vylézat… Můžu ji doporučit, hlavně mi přijde fajn, že s dítětem roste je možné ji používat třeba do 7 - 8 let, možná i déle
Jakou máte barvu židle? Pořád nad tím přemýšlím. Zatím bude u jídelního stolu a později v pokojíčku. Tam máme zatím jen bílou skříň, ale určitě se bude kupovat stůl a nějaké poličky - nevím, v jaké barvě. Zatím by se nejvíce hodila bílá, ale přijde mi, že bílá je nejvíce pro špínu a bude na ní vše vidět. Moje dítě rádo barví a barva je všude. Co když mi to z toho nepůjde smýt?
My máme Jitra dvě, jedné už bych se pomalu potřebovala zbavit. Mladší (11 let) na ní ale pořád ještě u stolu sedí. Máme tmavou - třešeň, do barvy kuchyně a naprostá spokojenost. Já moc nemám ráda bílý nábytek. Záleží na tom, jakou máte barvu kuchyně, asi bych to ladila podobně. A doporučují ušít potah na podsedák, aby se dal prát. Opravdu používáme každý den už deset let a je super!!!
@Halka Máte to celou dobu v kuchyni? Já to pak mám v plánu přesunout do pokojíčku - až bude větší a bude si dělat úkoly sama. I když to asi chvilku potrvá. Do barvy kuchyně to nepůjde. Máme takovou zvláštní. Do barvy ostatních židlí nemůžu - pak by to nesedělo do pokojíčku. A hlavně nevím, jak dlouho nám ty židle vydrží a jestli pak budeme mít stejnou barvu. Já a šít.
![]()
@Sára 1 K tomu posouvání - podlepili jsme to zespodu filcem. K barvě - volili jsme barvu k jídelnímu stolu, protože do pokojíčku budeme přesouvat až u nějaké systematické práce u psacího stolu (předpokládám první třída nebo poslední rok v MŠ), a psací stůl ještě koupený nemáme, až nám dítka povyrostou, budeme řešit i patrovku a nějaké komplexní řešení pokoje, který je malý a asi tam bude hodně bílé, takže tmavší židle bude vcelku jedno.
@Sára 1 My ji máme na dlažbě, takže nevím, ale ty kluzáky by určitě pomohly. Máme je pořád v kuchyni, u stolu v pokojíku mají jiné.
@zrcadlo Jaký máte stůl? My máme bílý. Na jednu stranu mi přijde, že bílá tam bude ladit nejvíc. Barva ostatních židlí bohužel použít nejde, protože ta by do pokojíčku později fakt nezapadla.
@Sára 1 píše:
@zrcadlo Jaký máte stůl? My máme bílý. Na jednu stranu mi přijde, že bílá tam bude ladit nejvíc. Barva ostatních židlí bohužel použít nejde, protože ta by do pokojíčku později fakt nezapadla.
My máme dubový, takže jsem volila dub i na židličce, ta kresba dřeva je samozřejmě maličko jiná, ale to se pozná jen hodně zblízka, židlička tam krásně zapadne. Ale kamarádka má bílý lesklý stůl, chromované židle, a u toho dřevěnou rostoucí židličku ve světlém dřevě (v dětském pokojíku mají kombinaci tohoto světlého dřeva s bílou), a vůbec to nevypadá špatně, prostě to je dětská židlička. Když vidím občas ty křiklavé plastové hrůzy, tak nevím, proč by měla nějaká hezká kvalitní rostoucí židlička rušit dojem ![]()
Já se spíš než k bílé přikláním k té s kresbou dřeva, protože takové to běžné otlapkávání na tom není tolik vidět (kolikrát se až divím, když to jdu umýt, kolik špíny na tom zblízka je).
@zrcadlo Bílou jsem úplně zavrhla. Přemýšlím nad přírodní lakovanou nebo dubem (ten mi přijde ze všech barev dřeva nejsvětlejší). Nevím, jaký bude v pokojíčku nábytek - líbil by se mi světlý.
Ahoj,
chci se zeptat, kdo má variantu s pultíkem, jak moc to utahujete? Nám se ani ne po měsíci vymlel závit pod kuličkou.
Už je to 2. reklamace, teď něčeho jiného. Jinak jsem s ní spokojená, je pěkně stabilní ![]()
Nám přišly dvě Jitro židle před týdnem, bez pultu pro dceru a s pultem pro mladšího a když jsem ho tam prvně dávala, tak tohle byla první věc, co mě napadla, že to není dobře vymyšlený systém. Minimálně třikrát denně ho „šroubuju“ do židle a za chvíli zase dolů. Nedělám si iluzi, že to vydrží…
Jako mala jedna v antilope a ted ma plastovy stolecek a drevenou zidlicku, vse ikea