Jak zpestřit jídelníček 11měsíční?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
2.10.13 12:06

Jídelníček 11M

Ahojky Maminy chtěla bych nějak spestřit jídelníček 11měsíční holčičce. Tak se chci zeptat od kdy jste dětem dávaly třeba puding, domácí koláče typu bábovka atd., vím že by ještě neměla kravské mléko, ale třeba v tom pudinku?
Nebo jíné tipy co již můžu dávat, vždy jak nás vidí jíst tak chce hned ochutnávat co máme dobrého, ale vyhýbám se samozřejmě slanému a sladkému. Dáváme pečivo, hlavně rohlíky, bílé jogurty, přesnídávky, zeleninové a masové odídky. Hlavně bych chtěla poradit co na svačinky a večeře. Na noc dáváme pokračovací mlíčko lépe mi spinká než po kašičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5801
2.10.13 12:14

Ahojky, tak momentálně řeším to stejné, tak si ráda přečtu nějaké tipy. Jinak s tím kravským mlékem v pudingu - jogurt je z něj přece taky, to bych až tak neřešila, jednou za čas. Pokud do ní neliješ kravské mléko po „litrech“, místo UM, tak si myslím, že to zase až tolik nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
2.10.13 12:27

Domácí buchty/koláče jsem dávala asi od 10. měsíce. Vždycky mi přišlo vhodnější dávat to, co si upeču sama doma, než nějaké dětské sušenky, brumíky apod. Třenou bábovku klidně můžeš dát, hodně jsem dělala piškotové buchty - obyčejné, nebo jsem do těsta nastrouhala jabka ap.
A pudingu z kravského mléka bych se jednou za čas taky nebála. To samé bych už zkusila z kravského mléka třeba ovesnou, rýžovou i krupičnou kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
2.10.13 13:06

„Pestřila“ bych základní potraviny, skutečně každý den jiná zelenina, ne pouze ty dva, tři oblíbené druhy, pestřila bych ovoce, přidala bych ryby, v poledne bych pestřila bylinkama, pestřila bych přílohy a sáhla bych po tom, co v českém prostředí zatím není tak běžné, ale je dost zdravé - jáhly, kuskus, qouinoa, bulgur…

Puding, bábovku či jiné sladkosti nedávám, malé je 15 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
2.10.13 14:47

Ahoj, taky poslední dobou dumám nad tím stejným, malý bude mít za pár dní 1 rok. Nedavno měl k obědu svíčkovou, kterou jsem akorát nesolila a jen lehce opepřila a k tomu domácí knedlíček a hovězí- moc si šmakoval. Asi v 10m poprvé uloupil kousek dortíku či buchty. Každý den baští jogurty, tak asi co nevidět zkusíme ke sváče pudink. S obědy si jinak moc nevím rady, většinou je to ve stylu zelenina s přílohou (rýže, brambor, jáhly) v jednom hrnci, maso v druhém, nahrubo pomixovat. Dávám mu ale k tomu vařit různé bylinky, aby to mělo aspoň nějakou chuť - tymián, oregáno, bazalka, NK k masu, pažitka apod. Občas sbírám inspiraci na příkrmech pro příslušný měsíc a pak vařím doma podobné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
2.10.13 20:32

Malej má 11m zítra a jí vesměs co my. Pudink měl poprvé před týdnem a udělala jsem ho jako nám. Dávám mu housku s máslem, miluje těstoviny ala boloně, měl už i guláš s knedlíkem. Sice ne dochucenej, ale i tak se oblizoval až za ušima. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí