Od kolikátého měsíce lilek dítěti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
lilek pro mimi
Ahoj holky,
používáte lilek do příkrmů pro miminka? Od kolikátého měsíce se může dítěti podávat? Mému chlapečkovi je 7 měsíců a četla jsem někde příspěvek, že je pro tento věk ještě nevhodný, je to pravda? A jak jej případně připravujete?
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nedávám, zkusila jsem dát kousek a malý se z toho poblil. Dávala jsem až tak od 1,5 roku - do zeleninové směsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fořt doporučuje lilek až nějak kolem 2-3let myslím. Já ho dětem nedávám zatím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ho malýmu taky ještě nevařila, ale minulej týden měl k obědu skleničku od Hami, provensálská zelenina se to jmenovalo, a tam lilek byl. A byl to příkrm od ukončenýho 10.měsíce
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chelsa já ho dávala - máme 8 měs. Ani mě nenapadlo, že by ho nesměl. Dostal kousek z hodně mladého-nehořkého ve směsi s další zeleninou. Vařené v páře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja lilek davam asi od sedmeho mesice, mozna i driv. Nenapadlo me, ze by se nemohl davat.Mala ho miluje a nic ji z tho neni.
- Citovat
- Upravit
Dávám z bramborem a masem synovi, má 5 měs. lilek i cuketa mu strašně chutná. Ale on má rád skoro všechny obědy co mu chystám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem dávala s ostatní zeleninou a masem od asi 10měsíce. Nikdy ale nebyl hlavní složkou jídla, jen jako doplněk.
Dávám na páru bez slupky, klidně bych ho i uvařila ve vývaru, pokud vaříš tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chelsa No, on každý odborník doporučuje něco jiného
Ale já ho teda synovi dávám - oloupaný a vařený ve vodě s další zeleninou, atd. Nevím přesně od kdy, ale asi tak od cca 8 měsíce
Problém s tím nikdy nebyl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit