Co může způsobit nadměrné pití Coca-coly?

Anonymní
1.10.13 16:10

Nadměrné pití Coca-coly

Dobrý den, mám dotaz ohledně vysoké konzumace Coca-coly (mluvím teď o Light nebo Zero verzi), jaké zdravotní následky to může mít. Opravdu jsou nějaké prokázané? (nedávno proběhla debata že názory o škodlivosti umělých sladidel byly přehnané a že žádný prokazatelný výzkum není)

Může se tedy něco stát? Ptám se také přítomných zdravotních sester a lékařek jestli mají zkušenost že se jim dostal do ruky někdo s následky konzumace coca-coly (cca 2-3 litry denně)

Anonymita je oprávněná, nechci aby někdo tuto moji „neřest“ znal.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1854
1.10.13 16:13

Jedna paní na to prokazatelně zemřela. Nejde o cukr, ale o kofein, který může způsobit až selhání srdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
1.10.13 16:14

Ježíš, to jsem zvědavá, co se dočtu. Colu zero či diet piju téměř denně, i když tedy ne po litrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
1.10.13 16:15

Sama jsem zvědavá protože to nemůže být slučitelné se životem po delší dobu konzumace v tomhle množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.13 16:17
@Lolllo píše:
Jedna paní na to prokazatelně zemřela. Nejde o cukr, ale o kofein, který může způsobit až selhání srdce.

na to jsem už koukala, s coca-coly příjmu cca 300 miligramů kofeinu, to je stále v limitu normy
 http://jaknakavu.eu/…-na-cloveka/

• Citovat
  • Upravit
776
1.10.13 16:19

Nevím jaké jsou na to odborné studie, ale za mě to rozhodně vliv na zdraví má. Údajně po light cole dochází k odvápňování, což můžu osobně potvrdit. Když jsem v 18letech dělala brigádu v McD tak jsem rok pila několik litrů light coly denně a skončila jsem s asi šesti kazy, padajícími vlasy a nehty co se mi lámaly jen jsem se na ně podívala. Potom co jsem tam skončila se to časem a tunou vitamínů upravilo a od té doby co si dám kolu tak jednou za měsíc jsem neměla jediný kaz, vlasy mi nepadají a nehty mám pevný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.10.13 16:22

No já bych spíš viděla problém v těch sladidlech. Třeba do Coly Zero (a možná o lajtky) se u nás přidává cyklamát sodný, a to je podle některejch studií celkem svinstvo a třeba v USA se nesmí používat http://cs.wikipedia.org/…yklam%C3%A1t.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
1.10.13 16:26

Ahoj, je v ní mimo jiné kysellina fosforečná, která při vyšší konzumaci způsobuje odvápňování kostí. Určitě by na to šly dohledat nějaké studie- třeba přes scholar. google, nebo přes pubmed.com..Vyšší konzumací myslím víc, než třeba 2 dl denně, a i to je tak na hranici.. Jinak sama jsem si prošla obdobím závislosti a konzumací tak 2 litrů denně, zlepšovala mi náladu a soustředění, výsledkem po asi 2 měs byly pocity v puse, jako kdybych tam měla vatu a drhlo to- vypěstovala jsem si alergii.. čímž moje závislost rychle skončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jedna ženská
1.10.13 16:27

Ale fuj! Co někoho může vést k tomu pít v takovém množství něco tak chemického a ještě chuťově hnusného??? Jinak nepřírodním sladidlům se vyhýbám. Kojím a jelikož jsou všechna sladidla krom přírodních na vysoké stupnici škodlivosti, tak bych si toho ani necucla. Navíc chuť nápoje se sladidly mi vůbec nepřijde příjemná. :roll:

• Citovat
  • Upravit
1854
1.10.13 16:28
@Anonymní píše:
na to jsem už koukala, s coca-coly příjmu cca 300 miligramů kofeinu, to je stále v limitu normy
http://jaknakavu.eu/…-na-cloveka/

tak asi vsichni tak nejak podvedome citime, ze to nic dobreho neprinese.. tenhle kofein je sice v normě, ale co ten ostatní, který přijímáš v podobě kávy atd.?

PS: je normální, že když mě anonym cituje, tak vidím v upozornění jeho pravou přezdívku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
1.10.13 16:33

Ahojky-já mám taky ráda kolu-když sem ještě pracovala v kasinu tak sem přes noc měla taky každý den flašku coly-tet už jen vijímečně si dám-s umělými sladidly je problém v tom, že ta sladká chut dá mozku signál že je v těle cukr takže slinivka zapracuje atd..jenže ejhle žádnej cukr v krvi není takže tělo je z toho doblblý a potom když si dáte opravdu něco s cukrem, tak tělo neví co s tím…napsala jsem to hodně laicky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
n. evill
1.10.13 16:39
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dotaz ohledně vysoké konzumace Coca-coly (mluvím teď o Light nebo Zero verzi), jaké zdravotní následky to může mít. Opravdu jsou nějaké prokázané? (nedávno proběhla debata že názory o škodlivosti umělých sladidel byly přehnané a že žádný prokazatelný výzkum není)

Může se tedy něco stát? Ptám se také přítomných zdravotních sester a lékařek jestli mají zkušenost že se jim dostal do ruky někdo s následky konzumace coca-coly (cca 2-3 litry denně)

Anonymita je oprávněná, nechci aby někdo tuto moji „neřest“ znal.

Zakladatelko, a můžu se zeptat, proč piješ radši light než normální colu? :think:

(Pouze ze zvědavosti, chuťově mi to přijde stejné, někdo teda říká, že zero pozná a na obyč colu to nemá, já tedy ne. Když tedy nejde o chuť, o co přesně? O tloustnutí z cukru? :think: )

• Citovat
  • Upravit
Jedna ženská

Je to tak, jak píše maki33, říkala o tom Cajthamlová ve jste to to jíte. Sladidla zbytečně oblbují mozek, ale ještě jsou pak i vedlejší účinky jako například: „Při studiích na zvířatech byly zjištěny výskyty rakoviny močového měchýře a zvýšení účinků karcinogenních látek. Při dalších testech byl zjištěn výskyt zhoubných onemocnění dělohy, vaječníků, kůže, krvinek a dalších orgánů…“, " Určitě by se měly potravinám, obsahujícím tuto látku, vyhýbat těhotné a kojící ženy (protože se Aspartam v těle rozkládá na methanol, který není vhodný). Některé studie na hlodavcích uvádějí negativní účinky na jejich nervový systém…" A tak podobně. Myslím, že bych si radši dala vodu s cukrem. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
19200
@Lolllo píše:
tak asi vsichni tak nejak podvedome citime, ze to nic dobreho neprinese.. tenhle kofein je sice v normě, ale co ten ostatní, který přijímáš v podobě kávy atd.?PS: je normální, že když mě anonym cituje, tak vidím v upozornění jeho pravou přezdívku? :think:

to je zvláštní, mě když cituje anonym, tak mám v upozornění Vás zmínil.. prostě beze jména.. nebo už to zase změnili? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.13 16:41
@Lolllo píše:
tak asi vsichni tak nejak podvedome citime, ze to nic dobreho neprinese.. tenhle kofein je sice v normě, ale co ten ostatní, který přijímáš v podobě kávy atd.?PS: je normální, že když mě anonym cituje, tak vidím v upozornění jeho pravou přezdívku? :think:

není, nenastavila jsem anonymitu a pak to udělala zpětně, budu ráda když si to necháš pro sebe. Děkuju :kytka:

jinak právě cítím že to není správné, jinak bych se neptala, jiný kofein naštěstí nepiju. jen by byl konečně pádný důvod s tím úplně seknout

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko