Málo jí a málo roste

9
25.9.13 16:30

málo jí a málo roste

Ahoj, prosím o radu, protože už mám hlavu v pejru :nevim:
naše malá se narodila v termínu, vážila 2,54 a měřila 44 cm. Oba jsme s manželem malé postavy. byla plně kojená do 5,5 měsíce. Teď má 7 měsíců, váží jen 5,5 kg a měří 64 cm.
V těch doktorských grafech je naprosto pod věkovou normou jak ve váze tak ve výšce. Dávám jí už přikrmy, na sváču jablko to zblajzne skoro celou skleničku (tu malo 125g) na oběd zeleninu většinou mrkevm dýni, brambor a občas k tomu maso. Toho sní polovinu té malé skleničkuý, na večeři kaši a to jen pár lžic, odpoledne a večer pak kojím, taky v noci aspoň 2×. Už nám v poradně vyhrožujou endokrinologickým vyšetřením atd.
potřebovala bych poradit co ji dávat ať trochu přibere, co jí vařit, něco s více bílkovinama ať roste. Navíc už se plazí po celém byě tak má i velkýá výdej energie :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101682
25.9.13 16:41

@ejka1 Mě to zas tak hrozné nepřijde, nemám tedy hodnoty ze 7 měsíců, ale ze 6 a to malá vážila 6kg a měla 62,5 cm a v 8 měsících 6,7 kg a 66 cm… ale při narození byla tříkilová a 48 cm. takže větší.
A že vám vyhrožují vyšetření, tak co, to je jen odběr krve, s velkou pravděpodobností zjistí, že je vše v pořádku a prostě budeš mít dál prcka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
25.9.13 16:48

@ejka1
Nepises kolik vypije mleka, a. e kdyz dite malo ji, tak nijak extraroivat nebude.
Ale neprijde mi to tak strasne, zejmena kdyz se jako prtavej hubenour narodila-uz po narozeni musela byt skoro mimo grafy, takze jestli se nejak desne nepropada, byla bych v klidu.
Jinak kaloricky je banan, ryze, do jidla pridat treba trosku glukopuru, at to ma vic energie.
A pokud pujdes na endokrinologii, tak ji proste vezmou krev,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
25.9.13 16:53

Já ne, ale moji známí s tím zkušenost mají bohatou - oba rodiče jsou malí a drobní, dítě také už od narození. Doktorům tak nezapadalo do tabulek a stále je honili po vyšetřeních a vyhrožovali kdečím. Matka z toho byla taky na prášky, ale dítě zdravé a bez potíží. Časem se to srovnalo, holčička je malá prostě pořád (po kom by taky byla velká?), je zdravá a v pohodě. U druhého dítěte už pak známá lékaře brala s rezervou a nenechala se tak stresovat. Lékaři jakoby přes tabulky ani neviděli na rodiče, či co. :nevim:
Tím nechci říct, že tvojí dceři nic není, to samozřejmě nemůžu vědět. Jen tě chci podpořit a uklidnit, že to nic být nemusí, i když lékaři stresují a vyhrožují. Zvlášť pokud žádné jiné příznaky problému nepozoruješ.
Množství jídla už si moc nepamatuju, ale nezdá se mi, že by měla až tak malý příjem na svůj věk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
25.9.13 16:55

Chtěla bych Tě uklidnit. Naše obě holky jsou také drobnější. Teď jsem koukla u té druhé do průkazky, takže v 6m měla 6,0 kg a 63 cm. Pediatrička to nějak moc neřešila, protože nějaký přírůstek měla malá vždy. Nevím tedy, kolik Ti drobek vypije mléka. Ale jestli aspoň něco přibírá a je spokojený, tak bych se nestresovala. Ty tabulky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
25.9.13 17:00

Taky mi to nepšijde tak hrozné, když vezmu v úvahu, že podle pravidla o násobení váhy by měla mít tvoje malá v roce 7620g, tak mi 5,5kg na 7 měsíců přijde v normě. A ta výška je naprosto v pořádku. Dcera měřila podobně v 6m. Jestli ji i přesto chceš zvednout váhu, zkus jí dát večer místo kaše na lžicce kaši do lahve do mlíčka. Dcera nám kaše nechtěla jíst vůbec a tohle byla jedinná forma, jak jsme ji večer dokázali zasytit. A opravdu nezoufej. Pokud jinak malá prospívá, není důvod k panice. Naše slečna je drobná dodnes. Ve třech letech nemá ani 90cm a váha jí šla přes 12kg až velmi nedávno. Zatímco naše třetí miminko má v 7m váhu stejnou jako ona v roce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
25.9.13 17:03

Málá měla porodní výhu 3780g a 48cm a v 8.měsících měla 7,8 a 59cm a doktorka nikdy nic neřekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
25.9.13 17:04

@ejka1 Ty jejich tabulky…já bych je za to mlátila :zed: :zed: :zed: zase jen stresujou maminky…pokud malá roste a přibírá stále vzestupně, tak si z toho nelam hlavu, jen jí vemou krev a řeknou, že je prostě prcek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
25.9.13 17:05

Holky kolik by mělo dítě přibrat týdně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
25.9.13 17:38

@maminka189
Zalezi v jakem veku, u novorozencu 20-30 g denne, u vetsich mene, tak uz se to bere na mesice a je to greba 200-300 g a samozrejme to muze byt skokove, jeden mesic nic a dalsi treba 400 g
A zhruba to ldhadnes dle grafu, co mas v prukazce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101682
25.9.13 17:45
@maminka189 píše:
Holky kolik by mělo dítě přibrat týdně?

Týdně se to nemá řešit, dítko přibírá skokově…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
25.9.13 17:55

@j.a.n.i1 Aha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
25.9.13 18:00

@ejka1 Nic si z toho nedělej, nás doktorka taky honí, syn prostě nezapadá do tabulky s váhou, je mu 8 měsíců a nemá ani 7 kg. Ale za to chodí kolem nábytku, leze a vůbec je hodně čiperný. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101682
25.9.13 18:01

@maminka189 Ale jinak doktorce přišlo málo, když přibrala cca 600g za měsíc a půl. Ale to byla tedy mladší, pak už jsou přírůstky menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
25.9.13 18:30

Díky moc, já ji ještě zkusím přidat na svaču trochu banánu a na večer to hami hajaja když kaše moc nesní a uvidíme ;). člověk je v pohodě když ji vidí, je strašně šikovná, v dovednostech je dokonce popředu než by měla jít. Ale jak se člověk vrátí domů od doktora tak je jak přejetý traktorem :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí