Jídelníček 7 měsíčního dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jidelnicek 7 mesicniho ditete
Ahoj holky, zajimal by me Vas nazor na jidelnicek moji male.
Znama mi rekla, ze ji toho davam malo, ale nemam moc predstavu, jak to preorganizovat a co konkretne pridat.
8:00 210 ml UM
11:00 masozel. prikrm 150-200 g + caj
14:00 ovocna presnidavka 150 g + caj
17:00 210 ml UM
20:00 180-210 ml UM
Kasi pred spanim nedavam-spi celou noc, tak me to prislo zbytecne.
Predem dekuju za nazory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mně se zdá jídelníček v pořádku, málo mi to nepřijde, mužeš už zkusit jogurt, typu holandský, kaši mužeš zkusit, více zasytí, nedávám ji kvulu spaní, ale protože je má rád, dávám je k odpolední svačince ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moji byli kojení, ale krom mlíka jídelníček stejný.
Další jsem zavedla jogurt na svačinku a zas třeba za měsíc něco na večeři - kaši, pečivo, hustou zeleninovou polívku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prijde mi to v poradku, postupne bych pridala jiz zmineny jogurt. Vecer davam take kasi, synovi moc chutna..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malo to neni, dcera dostavala podobne, akorat mela nejdriv svacu a pak masozeleninu, na svacu mela ovoce s jogurtem. A rozhodne mi toho nikdy nesnedla tolik, jako tvoje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuju za reakce. Ona se totiz nase mala o jidlo sama nehlasi…nedavno jsem ji zapomnela dat jeden z chodu
a ona byla uplne v klidu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš malej má 6,5 měsíců a jídelníček stejný až na přesnídávku kterou dávám dopol. takže jen prohozené
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, u nás taky podobné, malé bude 11měsíců
ráno 260UM, dopo 200ovoce, oběd 200masozel, odpol něco… pečivo/kaše/ovoce, večer 260UM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuju téma, nechce se mi pořád zakládat nové, už si přijdu jak b.lbec ![]()
Prosím, co mám dávat 7 měsíčnímu, ke svačině odpoledne, který téměř nepije mléko, jen v noci a jindy ho do něj prostě nedostanu ani kapku a raději bude o hladu, než aby ho pil ![]()
Jídelníček bez UM má takový:
Ráno - mléčná kaše z cca 100-120 ml vody
Dopoledne - ovoce mixované nechce (moc je na něj výrazné a sladké), výjimka je namačkaný banán, nebo výjimečně přesnídávku bez chuti
Oběd - Masozelenina s přílohou 200 - 250g
Odpoledne - věčný boj co. Jogurty zkoušíme a nechce, pusa na zámek. Ani Hollandia nebo Activia oslazený hroznovým. cukrem, ani smetanový, nic. Mléko vůbec. Jediné co veme mléčné je mlíčko s kaší od Hami, nebo Nestlé. Ovšem denně ho dávat nechci.
Večeře - opět kaše, nebo zbytek mléka s kaší (odpo vypije jen 120 ml, takže dalších 130 dostane večer)
V noci díky bohu 2× UM celkem cca 200-250 ml.
Poradíte prosím ty odpolední svačiny? Jogurt nabízím, ale nechce vidí ho a pusa na zámek, tak ty jogurty věčně vyhazuju. Ted mám i pocit, že kaše už moc nechce. nechci ho pořád plácat kašema. Naštěstí je hubenour, jinak bych to utla. Aspon, že ho po nich nebolí bříško. To mlíko mě dost štve ![]()
Měl období, kdy nechtěl nic jíst. Takže díky bohu za toto. Nepřibírá nijak závrtaně, ale apson trochu jo.
Děkuji ![]()
Příspěvek upraven 17.09.18 v 16:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě se zeptám, abych nemusela kupovat ty mlíčka s kaší, jak udělat takové tekuté mlíčko s kašía hlavně hladké? Když dám do UM kaši, tak je to takové hrubé, on to proste musí pít úplně hladké, nikdy to takto neche. Jde to přepasírovat nějka do hladka?
Ale té chuti, jako má Hami, nebo Nestlé stejně nedosáhnu
Tak nevím.
Mléko se mu snažím dávat i do masozeleniny, bojím se, aby toho mléka v jeho věku neměl málo. Prostě žádné UM v bdělém stavu nechce
a že jsme jich zkusili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkuste skupinku vaříme pro kojence a batolata , najdete tam spoustu receptů pro nejmenší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja do jogurtu (holandia) pridavam domaci presnidavky (samo že bez pridani cukru) a nebo rozmixovane piškotky
je nam 8 mesicu a v noci nic nedavame. A dostat do něj tekutiny je taky boj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji téma.. 🙈.
Mám 7mesicniho syna.. Mléka moc nechce, a tak se mi teď poslední dobou zda, ze ji spíš ovocné presnidavky..
Jídelníček :
6:30-7:00 hod vypije stěží 80-100ml Mléka
8:00-8:30 Banán-presnidavka.. Či jogurt
11:30-12:00 Maso zeleninový oběd
14:00-14:30 Presnidavka, jogurt s ovocem či s piskotem.. Stridame to s dopol a odpolední svacou..
16:00-16:30 někdy až i v 17hod kaše s ovocem..
19:00 mlíčko, to vypije ve spánku kolem 120ml..pak se budí kolem půlnoci až do rána a to ho kojím.. Takže si jen cucne a spí dal.. Mlíčko mu zkouším dávat během dne, ale jestli vypije 30-50ml.. Místo nějaké svačiny..takze skončíme opět u nějaké mnamky.. papa hezky, vidí jídlo a už se těší na bastu.. Večerní mlíčko musím uspat, aby to vypil, jinak nevypije nic.. Odmítá..
Krupku dostává tak jednou týdně, je to pak všude 🙈.. Jogurt, presnidavky.. Sní tak 150-190ml.. Oběd jak kdy, jak mu chutná, někdy 100ml někdy 190ml.. Mě měřím to, odhaduji podle misky.. Jogurt dní celý, kupovanou presnidavku 190ml sní celou a ještě kouká po prázdné lžicce 🙈.. Co bych mu mohla tak ještě dávat? Zdá se mi, že má více ovoce-sladkého jídla.. Už jsem přemýšlela, že bych mu dala na kousání kurku od chleba.. Zoubky 0..
Omlouvám se ta tak dlouhý sloh 🤦♀️…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Obnovuji téma.. 🙈.Mám 7mesicniho syna.. Mléka moc nechce, a tak se mi teď poslední dobou zda, ze ji spíš ovocné presnidavky..
Jídelníček :
Omlouvám se ta tak dlouhý sloh 🤦♀️…
6:30-7:00 hod vypije stěží 80-100ml Mléka
8:00-8:30 Banán-presnidavka.. Či jogurt
11:30-12:00 Maso zeleninový oběd
14:00-14:30 Presnidavka, jogurt s ovocem či s piskotem.. Stridame to s dopol a odpolední svacou..
16:00-16:30 někdy až i v 17hod kaše s ovocem..
19:00 mlíčko, to vypije ve spánku kolem 120ml..pak se budí kolem půlnoci až do rána a to ho kojím.. Takže si jen cucne a spí dal.. Mlíčko mu zkouším dávat během dne, ale jestli vypije 30-50ml.. Místo nějaké svačiny..takze skončíme opět u nějaké mnamky.. papa hezky, vidí jídlo a už se těší na bastu.. Večerní mlíčko musím uspat, aby to vypil, jinak nevypije nic.. Odmítá..
Krupku dostává tak jednou týdně, je to pak všude 🙈.. Jogurt, presnidavky.. Sní tak 150-190ml.. Oběd jak kdy, jak mu chutná, někdy 100ml někdy 190ml.. Mě měřím to, odhaduji podle misky.. Jogurt dní celý, kupovanou presnidavku 190ml sní celou a ještě kouká po prázdné lžicce 🙈.. Co bych mu mohla tak ještě dávat? Zdá se mi, že má více ovoce-sladkého jídla.. Už jsem přemýšlela, že bych mu dala na kousání kurku od chleba.. Zoubky 0..
místo večerní kaše polévku zeleninovou, já je dávala tedy později. Ale mi dcera vypila v tomto věku ještě hodně UM. Já měla vůbec jídelniček jinak nastavený…dcera neznala piškoty vůbec. Jogurty (jen bílé) začala jíst taky až kolem 10-11m. Nevím…my to měli celkově pomalejí vše zavedené. Maso dávaš denně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru1987 kaši nedávám každý den, v týdnu ji má tak 3×.. Nad polévkou jsem taky už přemýšlela, ale přijde mi to už jak mixovana zelenina, co má v poledne 🤔. Maso dávám 4-5× týdně, hovězí, Kuřecí - Krůtí, králíka, telecí.. Jednou týdně má žloutek, jednou týdně rybu a nekdy jednou týdně čistě zeleninu.. On od narození tomu mlíčku moc nedával 😏. Nikdy nevypil víc jak 150ml..
- Citovat
- Upravit