Jídelníček 9měsíčního prcka
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Mar__tanka1983 O těch 500 ml právě vím, jen nevím, kam to zařadit, když vypustím ranní kojení, tak bude mít pouze kaši 150 ml a jogurt 150 ml…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eetel
8hod - Um
11hod - jogurt
14hod - obed (masozelenina)
17hod - ovoce
20hod - kase
22hod - UM
ale chapu, ze kdo nema dite vzhuru do 10 vecer, tak to nam nacpat nemuze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
@eetel
8hod - Um
11hod - jogurt
14hod - obed (masozelenina)
17hod - ovoce
20hod - kase
22hod - UMale chapu, ze kdo nema dite vzhuru do 10 vecer, tak to nam nacpat nemuze
To ti chodí spinkat teda pěkně pozdě
mě jde právě spát hned po kaši, což je kolem 19,30, takže nějak nemám prostor na to kojení či UM
A vychází mě to jen ráno, po probuzení…A když zavedu snídani-pečivo, tak už ani to, tak nevím, jak to vymyslet…A zjištuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zaprvé, klidně můžeš kojit k snídani dál, není přeci potřeba mu poslední kojení měnit za chleba ![]()
pokud tedy k tomu nemáš jiné důvody, tak můžeš kojit vesele dál. Já bych kojila, kdyby se mi drahouš neodstavil…
Jinak těch 500ml sem brala jako orientační. Většinou mi malej snědl 150 jogurtu k snídani a 150g kaše k večeři. Někdy měl odpoledne místo přesnídávky tvarůžek, ale jinak sem se na těch 500ml taky nedostala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nebo ještě další možnost. Dát mu jednu decku mlíka jako né na jídlo, ale na pití, prostě někde odpoledne, v podvečer…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eetel
jo, on si to tak nejak najel uz davno. zase spi do 8 rano v kuse a pres den 2×2hod. takze ja si nestezuju, naprosto mi to vyhovuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím my ještě kojíme.
Ráno v 8:00 dávám jogurt do toho ji dávám ovoce, pak má oběd 11:30 potom 15:00 jablíčko, po 17hodině banán, kolem 19:00 buď chleba s Lučinou nebo rohlík s Lučinou a dám ji k tomu občas šunku dětskou. Ve 20:00 nakojím a do hajan a zbudí se ve 2ráno na vodu a pak jí dám nakojit kolem 5hod. Přes den pije buď čaj nebo vodu střídám to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak u nás je to asi následující:
6 hod. kojení
9 hod kojení
10,30 svačinka - ovoce, přesnídávka
12 hod oběd
14 hod kojení
16,30 svačinka - ovoce, přesnídávka
19 hod kaše
19,30 (do)kojení
v noci 2krát kojení
Malá má hlad každé 2 -3 hodinky
, ale otesánek to není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám ráno mléko, potom jogurt s ovocem, potom masozeleninový příkrm, potom zase mléko a kaše. V noci se mi na jídlo už nebudí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
mám teda skoro 9 měsíční holčičku a s příkrmy jsme docela rozjeté, ale docela mi dochází inspirace co k odpolední svačině?
Na oběd má hrozně moc druhů jídla už, ale na svačinku má pořád ovoce, nebo ovoce a jogurt.. Nějak něvím co víc? Někdo tu psal ty jáhly na sladko, ale nedávno jsem je malé chtěla udělat na oběd a nějak byly furt takové tvrdé konzistence
Je třeba brzo na puding? že bych ho udělala třeba z kozího mléka, doktor nám ho hrozně doporučoval, nebo ze sunaru?
A jogurt dáváte jenom bílý nebo už i nějaký jiný? A třeba krupičku s ovocem?
Děkuji moc za nápady a rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@soleile
prcek ma skoro rok a jedem porad jogurt a ovoce. detem v tomhle stereotyp nevadi. vsak ovoce stridas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já patřím k matkám,,stará škola,, takže náš malej v 9 měsíci měl i piškoty s pudinkem z normalního mléka, jogurty všechny možné..zvládl i chleba namazaný sýrem, ALe to asi slyšet nechceš ![]()
Já to pak už moc nehrotila, hlavně když jsem přičuchla a ochutnalo kupované sklenky šla bych
takže jsem dělala domací přesnídavky, domácí jídlo, takže v deseti měsícich skousnul svíčkovou
nedochucenou uplne, ale kolem roka mi došla trpělivost i s odebíráním předem, takže pak už najel normálně na naší..Dneska musím řict, že ji fakt všechno kromě jater
ty mu nechutnají, a vůbec mě to ntlačí, páč mi je nejíme taky ![]()
- Citovat
- Upravit
@soleile ovoce je hodně druhů můžeš to všelijak střídat a kombinovat
myslím že mu to prozatím stačí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@finduska tak já to taky tak moc neřeším, snažím se dávat postupně to jo, ale na oběd toho teď má fakt hodně, na snídani jí taky chleba s dětskou lučinou, dneska měla i šunku
jako taky to tak zase neřeším, ale z toho kravského mlíka mám nějak respekt. Kdyby už, tak určitě přímo od krávy, ale i tak..
Piškoty jí malá taky, proto jsem přemýšlela nad tím pudinkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit