Jídelníček 9měsíčního prcka
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jídelníček 9.měsíčního prcka?
holky mužete mi prosim napsat jaky mate jidelnicek.co kdy davate? ja davam rano jeste nez se vzbudi UM(pak jeste usne) po probuzeni jogurt nebo presnidavku,obed zeleninu a maso,svacinu UM,vecere kase a tesne pred spanim UM.Chtela bych prestat davat odpoledni mliko ale nevim jestli jeste neni brzo aby mel dostatek mlika denne.muzete mi prosim napsat vlastni zkusenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
nasemu prckovi je ted 10,5 mesice. Ale v 9.mesici jsem davala:
kolem 5 hodin UM
8.00 presnidavka
obed maso/zeleninu
kolem 15 hodiny jogurt/ovoce
18-19 hodin kase s UM
20 UM
jinak koukni na kojeni.net/zavadeni prikrmu, najdes tam spoustu rad a tipu…
- Citovat
- Upravit
My to máme takhle:
- v noci a nad ránem UM (bohužel min 2 x)
- 9 hod přesnídávka
- 12 - 13 hod oběd - masozelenina (maso obden nebo 1 x za 3 dny)
- 16 hod bílý jogurt
- 18 - 19 hod kaše
Od 11. měsíce bych chtěla zavést na snídani chleba s Lučinou místo přesnídávky. Na odpolední svačinu pak budu střídat jogurt s přesnídávkou.
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My baštíme UM ráno kolem 5 a někdy i v noci.
Na sváču dělám nemléčnou kaši z vloček nebo jáhlí s kouskem másla, skořicí, ovocem atd. Domácí kaše malej miluje, z krabice nejí.
Na obídek uvařím pořádnou porci zeleninové polívky, to je jeho nejoblíbenější, takže zbytek jíme i na sváču. Po svačině má ještě chleba s lučinou na kostičky.
Večer máme mléčnou kaši do dudlíku.
Přes den se snažím aby pil čaj, což mě stojí značné úsilí, ale toho čtvrt litru do něj dostanu. Jí taky ty křupky a v létě víc ovoce…
Jogurty zatím nedávám, jelikož vypije půl litru UM denně, takže myslím, že Tvůj malej rozhodně málo mlíka nemá a to odpolední mlíčko bych se nebála vypustit, ale měl by pak dostat během dne i jiné tekutiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak Tadeasovi je skoro 8 mesicu a vypada to u nas takto.
7:00 - UM
10:00 - vetsinou jogurt (bud samotny bily, nebo s bananem, hruskou…)
13:00 - masozelenina (poradny talir) ![]()
16:00 - bud presnidavka, nebo ryzova nemlecna kase
19:00 - UM
Ne vzdy mi to takhle vyjde, ale snazim se ho krmit po 3 hodkach…
Caje vypije dost malo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky myslím, že není brzo dávat na odpolední svačinu něco jiného než mlíko. Můžeš dávat třeba jogurt každý den na dopolední svačinu a odpoledne ovoce nebo přesnídávku. Já to takhle dělám asi od 8 a půl měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moc dekuju za rady dneska to zkusim a uvidim jestli Danny nebude moc protestovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jak často dáváte 9 měsíční Um nebo kojíte? Četla jsem, že by měla mít cca 3krát kojení…Ale já kojím jen ráno a v noci jednou. Nějak nevím, kam zařadit to kojení nebo UM.
Máme to asi takhle: 7hod. kojení
9,30 přesnídávka
12-13 oběd
15-16 jogurt
19 kaše
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás: mezi 4-6ráno jak kdy UM (210Ml), pak kolem 8 namazaný kousky pečiva, 11 - přesnídávka nebo trochu polívky, kolem 13h oběd, cca 15.30 jogurt, ovoce, 18h kaše (250ml) a to je všechno. Občas se v noci vzbudí, tak mu dám ještě jednou mlíko ale to se stává vyjímečně. Nemyslím, že mu cokoli chybí. Přes den pije vodu, ředěný džus, čaj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mi malý UM už skoro nechce pít, má ho ráno po probuzení, ale jakoby si nechával místo na chleba s lučinou- dělám ji s jogurtu, tak tam je taky mléko, že
Někdy mívá UM po obědě místo svačiny, někdy má jogurt s ovocem- záleží kolik ovoce zbaští dopoledne. Dávala jsem mu večer kaši z UM, ale tu začal odmítat, takže na večeři opět chleba s lučinou a než jde spinkat, tak má UM- to vypije, ale ne moc. Za den dá tak 200-250ml. Neřeším to, synovci oba dva odmítali mléko vcelku brzo, já taky a nic nám nechybí. Jo a v noci už nepije, spinká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našemu je 8 měs. a kousek a kojí se asi 15× denně ale jen proto že nic jiného nechce pít, holka se v necelých 9-ti měsících odstavila sama, prostě už nechtěla a UM taky nechtěla takže už dostávala jen mléčné výrobky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eetel mě se malý odstavil od mlíka v 10M, dodnes ho nevypije, ani jako kakao, ohřáté, studené, prostě mléko ne. Přitom jogurty, tvarohy, smetanové omáčky,…to vše je v pohodě.
Říká se, že by dítko cca do toho roka mělo mít 500ml mléčné dávky, v součtu s právě jogurtama, kašema atd. Takže pokud ti to tak plus mínus vychází, tak bych to nehrotila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eetel
maly ma tak od 7-8mes Um jenom dvakrat denne, rano a pred spanim. vypije tak 240ml+150ml. krome toho kase a jogurt, myslim, ze da tak nejak ten pulitr mlecne davky, takze to je podle me akorat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, mě jde i o to, že bych chtěla pomalu dávat snídani-pečivo s lučinou místo toho kojení a tím pádem by neměla vůbec mléko/pokud nepočítám noční trochu cucnutí ze zvyku/. A z mléčné dávky by měla jen jogurt a kaši.
asi jsem natvrdlá, ale já nevím, kam do jídelníčku to pak nahradit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali a jaký máš jídelníček s tím UM? Mě to tam totiž nějak nepasuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit