7m - jídelníček + co umí?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
MMartina1 píše:
tak s tím jídelníkem jsme skoro stejně, i s tím, množstvím, tak to jsem ráda a s tou váhou budeme taky podobně. Balónky jsou bezva tip, už jsem přemýšlela, co mu dokoupím, protože staré hračky už ho nebaví. Stále u nás vede jako nejlepší hračka ovladač od televize.
jo jo ovladač u nás taky vede a ještě když uloupí telefon tak je děsně šťastná
horší je to když jí ho beru
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Klovasa, já bych si nedělala žádný starosti. Malá nikdy nelezla (a to jsme se snažili),pérovala na kolínkách, sedla si (6 měsíců), ale jinak nic, pak si prostě stoupla a začala chodit (kolem roku).
Malej byl lenoch línej. Zastával teorii - Plazením koulením vpřed
. Na 8 měsíční prohlídce jsem odpovídala jenom „ne“. Sedí? - Ne, Leze? - Ne, Zkouší lézt? - Ne, atd… Dr to neřešila. Najednou v 8 měsících a 2 týdnech, si klekl, sedl a stoupl. Od té doby lezl jak tryskomyš a začal obcházet nábytek. Samostatně začal chodit v 10 měsících, takže nakonec dřív jak malá. Bohužel.
Kamarádčin synek začal chodit až v 16 měsících. Nikdo to neřešil, a je z něj normální šikovnej 7letej kluk.
Tohle je fakt individuální, každý dítě je jiný, takže se nestresuj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klovasa píše:
No u doktorky jsme byli v půl roce a nic neříkala, byla spokojená, na další kontrolu, když se nic nebude dít, máme přijít v osmi měsících, ale právě se mi zdá, že nic nového neumí, vše jako v půl roce![]()
Mě práve znepokojujou i všechny ty knížky…mám doma asi tři a je tam hafo věcí, co by měl umět a neumí…i na netu jsem našla jednu pro mě hrůznou stránku:
Snad se to vše naučí…já fakt nechci nikam na rehabilitace či k doktorům…
aha, tak teď jsem se dívala na tu stránku, hihi, tak my teda už lezeme i trošku do předu (vypadá jako lachtan, žvatlá taky, ale teda paci, paci, jak si veliký, natož tak pá pá, to ani náhodou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No my stále nic neumíme…kam se chci dostat, tam se dovalim
Asi tak…Akorat včera řekl dvakrat hezky táta a dnes už zase sabotuje a neřekl nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jéé, táta, tak to by si můj asi učůrával blahem. Tak to taky nemáme. Mluvit budeme asi pozdě. Ale tak vidíš, to je zase dopředu ne? Každý mimčo je jiný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pořád nic…ach jo, v pondělí jdeme k doktoru, tak mám strach
Pochybuju,že se přes víkend něco naučí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my jdeme taky v pondělí, tak mám trochu nerva, ale zase kvůli váze, malej mizerně jí, ale doktorce to říkám pořád a ona furt, že jsou to zuby, tak uvidíme.
Ale ty neboj, někde jsem tady četla, že hodně miminek se začalo přetáčet třeba až v 10. měsíci a bylo to v pohodě. Držím palce na pondělí a dej vědět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to máme za sebou. Doktorka nic nějak neříkala. Jen se zeptala, co umí, tak jsem jen řekla, že se trochu poloplazí a hlavně bleskově rychle válí sudy, ale neleze. Umí říct táta a ham, občas sedí sám…pak ho zkusila pod paží vzít, jestli se bude snažit postavit a to mu šlo ukázkově, tak říkala, že dobrý…že za dva měsíce na kontrolu…tak mi tak nějak spdl kámen ze srdce, ale setjně…teď mi běží hlavou, jestli to bude umět už i za ty dva měsíce
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bude, tak ale závidím to ham a tu váhu
. A samozřejmě to táta. To ten náš říká jenom mam mam mam, ale pochybuje, že to má co společného s mojí osobou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak co holky? Malej pořád neleze, začínám být z toho špatná, ani se neplazí, jen pořád a pořád ty sudy…Nově se naučil říkat nene a krouti u toho hlavou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak u nás za ten měsíc celkem velký pokrok. Z plácání na břiše během snad týdne samostatně klečela, zvedala se do vzpřímeného kleku (takové to stání na kolenách), pak začala lést a teď už si i sama stoupá (třeba v postýlce nebo ohrádce). V tomto směru obrovský pokrok.
Ovšem v jídle to je horší a horší. Jí míň a míň, musím víc dokojovat. Pití jako čaj, voda, šťávy odmítá, resp. nechce flašku a to jsem vyzkoušela i více druhů.
Tento víkend se konečně trochu rozmluvila a začala opakovat různé slabiky jako ma-ba-pa-be-he.
Určitě vás taky brzy překvapí, my jsme na ty rychlé pohybové změny koukali s manželem jak puci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kéž by, malej se snaží zvednout,ale spíš dělá klik než klek…jinak s tím jídlem…u nás taky horší a horší…dnes sem hledala ve svých knížkách o miminkách a zjistila jsem, že má od pul roka do roka vypít min. 600ml mléka, a to Kuba dá sotva 400ml a odpoledne svačinu totálně bojkotuje…má hlad, řve jak tygr, ale přesnídavku nechce, jogurt nechce,banán a ani už dětské sušenky nechce, to se mohl utlouct a nic, od každého sní tak dvě lžičky a konec…jenža zachvilku má hlad zas…já několik věcí načato, páč zkouším, co by mu zrovna bodlo…To je stresu s těma bobečkama našema ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my měly 22.3. 6 měsíců
jídelníček
7,00 -8,00 125ml mléko
10,00 -11,00 125ml mléko
13,00-14,00 190ml -220ml zelenina nebo ovoce
16.00 - 17,00 125ml mléko, někdy ovoce, zelenina
19,00 -20,00 125ml mléko
22,00 - 23,00 150ml kaše
2,00 - 5,00 125ml mléko
Někdy už dám i rohlík, ale ten jenom žužlá, skoro nic z něj nesní.
Co se dovedností týče tak nic, moc. Asi od 4,5měsíce se otáčí na bříško, neplazí se (někdy tak 30-50cm), neleze, chce si sedat, ale přez břicho
(když je v polosedu - v sedačce, v křesílku), chce si stoupat, když ho držím v náruči, neustále hopsá, nic krom křiku a brumlání neříká, z flašky pije sám, dělá paci paci. Zoubek zatím žádný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit