7m - jídelníček + co umí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1175
16.2.11 09:05
MMartina1 píše:
tak s tím jídelníkem jsme skoro stejně, i s tím, množstvím, tak to jsem ráda a s tou váhou budeme taky podobně. Balónky jsou bezva tip, už jsem přemýšlela, co mu dokoupím, protože staré hračky už ho nebaví. Stále u nás vede jako nejlepší hračka ovladač od televize. :lol:

:palec: :palec: :palec: jo jo ovladač u nás taky vede a ještě když uloupí telefon tak je děsně šťastná :lol: horší je to když jí ho beru :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
22.2.11 21:20

Ahoj Klovasa, já bych si nedělala žádný starosti. Malá nikdy nelezla (a to jsme se snažili),pérovala na kolínkách, sedla si (6 měsíců), ale jinak nic, pak si prostě stoupla a začala chodit (kolem roku).
Malej byl lenoch línej. Zastával teorii - Plazením koulením vpřed :lol: . Na 8 měsíční prohlídce jsem odpovídala jenom „ne“. Sedí? - Ne, Leze? - Ne, Zkouší lézt? - Ne, atd… Dr to neřešila. Najednou v 8 měsících a 2 týdnech, si klekl, sedl a stoupl. Od té doby lezl jak tryskomyš a začal obcházet nábytek. Samostatně začal chodit v 10 měsících, takže nakonec dřív jak malá. Bohužel.
Kamarádčin synek začal chodit až v 16 měsících. Nikdo to neřešil, a je z něj normální šikovnej 7letej kluk.
Tohle je fakt individuální, každý dítě je jiný, takže se nestresuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
23.2.11 08:54
Klovasa píše:
No u doktorky jsme byli v půl roce a nic neříkala, byla spokojená, na další kontrolu, když se nic nebude dít, máme přijít v osmi měsících, ale právě se mi zdá, že nic nového neumí, vše jako v půl roce :(

Mě práve znepokojujou i všechny ty knížky…mám doma asi tři a je tam hafo věcí, co by měl umět a neumí…i na netu jsem našla jednu pro mě hrůznou stránku:

http://www.mamaaja.cz/index.cfm?…

Snad se to vše naučí…já fakt nechci nikam na rehabilitace či k doktorům…

aha, tak teď jsem se dívala na tu stránku, hihi, tak my teda už lezeme i trošku do předu (vypadá jako lachtan, žvatlá taky, ale teda paci, paci, jak si veliký, natož tak pá pá, to ani náhodou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
23.2.11 19:44

No my stále nic neumíme…kam se chci dostat, tam se dovalim :D Asi tak…Akorat včera řekl dvakrat hezky táta a dnes už zase sabotuje a neřekl nic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
23.2.11 19:50

jéé, táta, tak to by si můj asi učůrával blahem. Tak to taky nemáme. Mluvit budeme asi pozdě. Ale tak vidíš, to je zase dopředu ne? Každý mimčo je jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
3.3.11 10:48

Tak pořád nic…ach jo, v pondělí jdeme k doktoru, tak mám strach :( Pochybuju,že se přes víkend něco naučí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
3.3.11 13:39

my jdeme taky v pondělí, tak mám trochu nerva, ale zase kvůli váze, malej mizerně jí, ale doktorce to říkám pořád a ona furt, že jsou to zuby, tak uvidíme.
Ale ty neboj, někde jsem tady četla, že hodně miminek se začalo přetáčet třeba až v 10. měsíci a bylo to v pohodě. Držím palce na pondělí a dej vědět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
7.3.11 18:37

tak co, jak jste dopadli na kontrole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
9.3.11 12:39

Tak to máme za sebou. Doktorka nic nějak neříkala. Jen se zeptala, co umí, tak jsem jen řekla, že se trochu poloplazí a hlavně bleskově rychle válí sudy, ale neleze. Umí říct táta a ham, občas sedí sám…pak ho zkusila pod paží vzít, jestli se bude snažit postavit a to mu šlo ukázkově, tak říkala, že dobrý…že za dva měsíce na kontrolu…tak mi tak nějak spdl kámen ze srdce, ale setjně…teď mi běží hlavou, jestli to bude umět už i za ty dva měsíce :( :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
9.3.11 15:43

bude, tak ale závidím to ham a tu váhu :-) . A samozřejmě to táta. To ten náš říká jenom mam mam mam, ale pochybuje, že to má co společného s mojí osobou :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
20.3.11 12:34

Tak co holky? Malej pořád neleze, začínám být z toho špatná, ani se neplazí, jen pořád a pořád ty sudy…Nově se naučil říkat nene a krouti u toho hlavou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
20.3.11 17:29

tak u nás za ten měsíc celkem velký pokrok. Z plácání na břiše během snad týdne samostatně klečela, zvedala se do vzpřímeného kleku (takové to stání na kolenách), pak začala lést a teď už si i sama stoupá (třeba v postýlce nebo ohrádce). V tomto směru obrovský pokrok.
Ovšem v jídle to je horší a horší. Jí míň a míň, musím víc dokojovat. Pití jako čaj, voda, šťávy odmítá, resp. nechce flašku a to jsem vyzkoušela i více druhů.
Tento víkend se konečně trochu rozmluvila a začala opakovat různé slabiky jako ma-ba-pa-be-he.

Určitě vás taky brzy překvapí, my jsme na ty rychlé pohybové změny koukali s manželem jak puci 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
20.3.11 23:20

Kéž by, malej se snaží zvednout,ale spíš dělá klik než klek…jinak s tím jídlem…u nás taky horší a horší…dnes sem hledala ve svých knížkách o miminkách a zjistila jsem, že má od pul roka do roka vypít min. 600ml mléka, a to Kuba dá sotva 400ml a odpoledne svačinu totálně bojkotuje…má hlad, řve jak tygr, ale přesnídavku nechce, jogurt nechce,banán a ani už dětské sušenky nechce, to se mohl utlouct a nic, od každého sní tak dvě lžičky a konec…jenža zachvilku má hlad zas…já několik věcí načato, páč zkouším, co by mu zrovna bodlo…To je stresu s těma bobečkama našema :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
30.3.11 21:28

Ahoj, my měly 22.3. 6 měsíců
jídelníček
7,00 -8,00 125ml mléko
10,00 -11,00 125ml mléko
13,00-14,00 190ml -220ml zelenina nebo ovoce
16.00 - 17,00 125ml mléko, někdy ovoce, zelenina
19,00 -20,00 125ml mléko
22,00 - 23,00 150ml kaše
2,00 - 5,00 125ml mléko
Někdy už dám i rohlík, ale ten jenom žužlá, skoro nic z něj nesní.
Co se dovedností týče tak nic, moc. Asi od 4,5měsíce se otáčí na bříško, neplazí se (někdy tak 30-50cm), neleze, chce si sedat, ale přez břicho :( (když je v polosedu - v sedačce, v křesílku), chce si stoupat, když ho držím v náruči, neustále hopsá, nic krom křiku a brumlání neříká, z flašky pije sám, dělá paci paci. Zoubek zatím žádný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí