7m - jídelníček + co umí?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj, tak naší lucince je 8,5měsíce a jídelníček máme podobný jak tady píšete:
8:00 UM
10:00 - 10:30 ovoce(banán, jablko), přesnídávka
12:30 - masozelenina
16:00 - jogurt
19:00- kaše
Mezi tím dostane sušenku nebo piškot a pije čajík.
Ale je teda děsně lenivá, přetáčí se a válí sudy a až ted se snaží přitahovat do sedu, ale samotnou jí sedět ještě nenechávám protože padá jak brambora, oproti našemu Davídkovi se to nedá srovnat, ten už lezl a stál v postýlce
, každé mimi je fakt jiné, myslím že buď v klidu, všechno se naučí a pak budeš vzpomínat jaký to bylo, když ještě nelezl a nemusela si zaním pořád uhánět
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak mi v 7.měsících se jen převalujeme,po posazení sedí a nepadá, ale sama si sedne jen s pomocí,nelezeme, ale snaží se plazit,zoubek se vyklubal právě dnes.jinak jako holky oběd a sváča.jinak kojíme po 2-3h
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lahvicku si nedrzi, obcas do ni triska ![]()
Jestli je doktorka v klidu, tak je urcite vsechno v poradku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No u doktorky jsme byli v půl roce a nic neříkala, byla spokojená, na další kontrolu, když se nic nebude dít, máme přijít v osmi měsících, ale právě se mi zdá, že nic nového neumí, vše jako v půl roce ![]()
Mě práve znepokojujou i všechny ty knížky…mám doma asi tři a je tam hafo věcí, co by měl umět a neumí…i na netu jsem našla jednu pro mě hrůznou stránku:
http://www.mamaaja.cz/index.cfm?…
Snad se to vše naučí…já fakt nechci nikam na rehabilitace či k doktorům…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet píše:MMartina1 píše:UM do jogurtu? Není to nápor na ledviny?
s jogurtem se říká, že od 8. měsíce. Náš malej je strašnej nejedlík, takže já dávám, co mu chutná. Jogurt dávám Choceňský a do toho odměrku UM, ale je to kyselý, zítra zkusím nějaký bílý sladší.
to nevím, ale když si tak poslouchám, čím krmili od 3. měsíce nás a vyrostla jsem, myslím, že celkem bez následků a bez problémů, tak už to zas tak neřeším. Vím, že výzkumy šly kupředu, ale už to fakt zase tak neprožívám. Samozřejmě všeho s mírou. Třeba maminka kamarádky mi vyprávěla, jak dělala jako příkrm játra (drůbeží) na cibulce s bramborem. Moje teta mým bratrancům v půl roce rajskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, my jediné co máme jsou zoubky, máme 4 a další se právě klubou ![]()
jinak, papáme ráno mlíčko, pak masozelenina, ovoce, mlíčko na na nic hotové mlíčko s kaší. Během celého dne jí buď sušenky Sunarky, kůrku od chleba a nebo kukuřičné křupky. Bohužel po prvním zmiňovaných se často dusí ![]()
Pije jablečnou šťávu s kojo vodou a hrneček si drží sama, občas musím naklonit, aby nepila vzduch.
Jinak nesedí, neplazí se, neleze, natož aby si stoupala
![]()
Jen zapéruje malinko v kolínkách, ale na to teprve teď přichází. Otáčela se na bříško celkem rychle, ve 4 měsících, ale potom se nějak zasekla, ale aspoň je to ještě pohoda ![]()
Já být tebou tak na to nemyslím a hlavně bych ho netlačila…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klovasa píše:
No u doktorky jsme byli v půl roce a nic neříkala, byla spokojená, na další kontrolu, když se nic nebude dít, máme přijít v osmi měsících, ale právě se mi zdá, že nic nového neumí, vše jako v půl roce![]()
Mě práve znepokojujou i všechny ty knížky…mám doma asi tři a je tam hafo věcí, co by měl umět a neumí…i na netu jsem našla jednu pro mě hrůznou stránku:
Snad se to vše naučí…já fakt nechci nikam na rehabilitace či k doktorům…
![]()
Ha.
A nepomohlo by, kdybys na tu rehabilitaci zašla sama od sebe? Zavolat, domluvit se, zřejmě to zaplatíš ze svojeho tu chvilku.
Buď ti řeknou, že je malý OK a nebudeš ve stresu, no nebo rovnou bude nějaké jednodušší cvičení a účinnější, než kdybyste přišli v roce, že ani neleze ![]()
(Já to tak udělala.)
Jako nejvtipnější mi přijde na té stránce ten popis lezení a že si dítko dává lžičku do pusy. Dává do pusy cokoliv, co má v ruce… ![]()
http://www.youtube.com/watch?… Majda se plazila takhle, raněný voják, no. A taky je to normální, některé děti se třeba posouvají po zadečku a taky je to v pořádku…
(Nevím, nakolik to může souviset s váhou mimina, Majda měla v roce 73cm 7,3kg, takže mikromimino a taky se začala „hýbat“ docela pozdě. I když ani ne pozdě, prostě tak normálně… )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim no, já sem právě na doktory uplně alergická. s malým jsem už pobyla několikrát v nemocnici (operovali mu zadeček) a fakt už mám děs a hrůzu.
Malej je hrozně velikej, o to hůř pro mě, když ho někdo vidí, tak si myslí,že už mu je bůh ví kolik a nic neumí…K doktorce jdem cca až za měsíc, což by mohl s ledačím překvapit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
,
zitra mam 7mesicniho…
jidlo-to je jednoduche,kojeni po 2-3h porad,v poledne zelenina.(maso jeste ne,zacali jsme az v 6,5m s prikrmem pro nemoc,ted se bohuzel nemoc opakovala,takze tyden odmital cokoliv..)
Zub zadny,ale kez by uz,pac kriku uz kvuli nemu bylo dost
.
Neleze,neplazi(pokud nepocitam posun vzad,ci nejaky ten maly pul metr vpred),samozrejme nesedi(pac kdyz neleze,tak sedet nemuze
).Na kolinkach peroval uz 14zpet,ale vzdy nas ta nemoc nejak zabrzdi az vrati o trosku zpet
.Ted by se tak chtel jen nosit
.Nerika zadne slovo,jen kdyz se uz hodne rozciluje vypadne z nej mam,bam dnes teda spojene mama./ale starsi vedome presne v 7.mesicich vykrikoval a opakoval baba mama ham-to tady nehrozi/
Krasne reaguje na brachu,uz se zacal bat cizich lidi(coz u starsiho neznam z zadneho obdobi),drzi hrnecek s vodou(za usi)a klokta,co mu natece do pusy
..
Je velky,v pul roce 80cm a 9kg,ted teda nevim..(snad mi ted po te nemoci nezhubl
,nastesti ma zasoby
)
Klovaso neboj,od starsiho vim,ze netreba se nervacit,deti jsou hodne skokove,starsi peroval na kolenach snad az v 9m(v 7m plazil),ale v prubehu snad tri ctyr dnu udelal vse,klekl,lezl,sedl,stoupl,zacal obchazet nabytek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klovasa píše:
Nevim no, já sem právě na doktory uplně alergická. s malým jsem už pobyla několikrát v nemocnici (operovali mu zadeček) a fakt už mám děs a hrůzu.
Malej je hrozně velikej, o to hůř pro mě, když ho někdo vidí, tak si myslí,že už mu je bůh ví kolik a nic neumí…K doktorce jdem cca až za měsíc, což by mohl s ledačím překvapit
Jo a presne,na plavani je nejvetsi,ale bezkonkurencne nejmladsi.(vsichni jsou od 9m a vys),pak to vypada kapku divne,ze ditko si ani nesedne na desku a pod,ale coz,vzdyt mi to vime…ma peadr.dokonce rika,ze tyhle vetsi deti to maji tezi v tom,ze vsichni od nich cekaji vykony jak od rocnich a pritom je jim jen pul rok… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak náš Kubíček má taky zásob až až
Hlavně ty stehna
Jinak taky nic neříká…opbčas z něj akorát při jídle vypadne čitelné ham
Držte palečky at se vše časem naučíé bez problémů… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak naší malé je 6,5 měsíce. Zatím papá k obědu zeleninku a k večeři kaši (nám teda na spaní moooc pomohla) a kromě otočení na bříško toho taky moc neumí. Zkouší se plazit, ale strčí nohy pod zadek, ale rukama se nepřitáhne, takže je z toho pokaždý řev. Takže chodím a obracím
Myslím, že je to OK, neboj oni se nám rozlezou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak když jsem si to sepsala, tak zjišťuju, že mála (12.2. ji bylo 7m) toho tedy zrovna moc nesní. Je stále kojena, takže množství mléka nevím, ale vypadá to asi takhle:
ráno - mléko
před dopoledním spaním (cca v 10h) - mléko
po probuzení (cca v 12h) - masozelenina (zelenina) 100g + někdy dokojena
před odpoledním spaním (cca 15h) - mléko
po probuzení (cca 17h) - nemléčná kaše s UM HA 100ml (poloviční porce než je uváděna na krabici pro 4m., nevěřím, že by mimi staré 4m. dokázalo spořádat) + někdy dokojena
před spaním (cca 20h) - mléko
pokud se vzbudí v noci - mléko
Před 14dny jsme byly na kontrole u MUDr. a míry - 70cm, 7,1kg. Podle toho co uvádí ostatní tak tedy nic moc.
Jinak co se pohybu týká tak zatím je to aktivní otáčení se ze zad na bříško (teď už na obě strany) a zpět. Plazení se na břiše alá hodiny, říkáme tomu píďala. Ráda drží na jednom loktu na boku, nohama vyvažuje a druhou rukou loví hračky - zvláštní pozice, ale dělá to tak 14dní a hodně. Dále couvání a pomalu objevuje kolínka, takže začíná pérovat na 4, ale bez pohybu, max. pohyb vzad
Jediné co se mi nelíbí je, když je na bříšku a opírá se o ruce, tak je má pořád v pěst. Po hračkách aktivně sahá i na visící, ale jakmile se opře o podložku, tak dá ruce v pěst ![]()
Někde jsem četla, že macatější děti jsou trochu víc líný a jde jim vše pomaleji. Naše je ale hubená a taky neleze, natož aby chodila nebo seděla
V ohrádce ale dokáže řádit i tak jak ďas
Naházeli jsme ji tam mezi hračky i balónky, tak je nahání z jednoho kouta do druhého tím svým píďalkovitým stylem, někdy dost sranda to sledovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak s tím jídelníkem jsme skoro stejně, i s tím, množstvím, tak to jsem ráda a s tou váhou budeme taky podobně. Balónky jsou bezva tip, už jsem přemýšlela, co mu dokoupím, protože staré hračky už ho nebaví. Stále u nás vede jako nejlepší hračka ovladač od televize. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit