7m - jídelníček + co umí?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jídelníček + co umí?
Ahoj holky,
jsem otravná a možná se budu opakovat, ale: chtěla bych se zeptat,jakej jídelníček mají vaše miminka v sedmi měsících? Kolikrát a co papaj? A ještě co umí? Vím, že každé mimi je jiné, ale nerada bych chodila na rehabilitace či neorologii nebo tak. Z doktorů a buh ví čeho příbuzného k nim mám děs a hrůzu. Odpovíte prosím?papa a děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj ![]()
Jeste jednou diky za darek z kolotoce ![]()
prckova uz ma 8 mesicu, ale uz par tydnu jedeme to stejne, casy a mnozstvi se ruzni ![]()
8.00 200 ml UM
10.00 150 g bily jogurt
13.00 200 g masozelenina
16.00 150 g ovoce
19.30 150 ml ridke kase do flasky
23.00 200 ml UM
krome toho vypije pres den asi 150 ovoc. stavy nebo caje a dostane sem tam krupku nebo piskot.
Postupne ji pridavam nove druhy zeleniny, priloh i masa. Ji ukazkove, jen to piti pres den je s ni narocny.
Od 6. mesice leze a sedi, od 7. si stoupe, u nabytku i bez a konecne se naucila pretacet, to ji pred tim neslo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, to nemáš zač
Já tak koukám, že ten náš cvrček je nějakej línej
8.2. mu bylo sedum měsíců a nějak nic nechce dělat. ani se neplazí, neleze nic. Jen válí sudy a občas, když ho posadim, tak sedí sám, ale někdy se zkácí jako brambora…Sakra, jak ho naučit,aby lezl
JInak s tím jídlem…já si právě myslím, jestli to pro něj není opruz, pořád dokola.
kolem 3:00 mlíčko 150ml
v 8:00 zase mlíčko 150ml
11:30 masozelenina cca 180g
14:00 mlíčko 150ml
17:00 ovocná přesnídávka
19:30 kašička z 200ml vody
Já sem teď z něho taková bezradná…hrozně dlouho mi příjde, že se u něj nic neděje z vývojem…Vím, že dětičky by se neměli srovnávat, ale máme tu několik stejně starých dětí +- dva týdny a minimálně pérujou na kolínkách
ach jo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Milá Klovaso Ohledně jídelníčku už asi moc neporadím, ale ohledně toho co by měli mimi v 7.měsíci umět Tě trochu uklidním! Moje starší dcera se v sedmém měsíci postavila a to ještě neuměla ani lézt a sedět, to se naučila až potom. A ta mladší zase prozměnu byla líná a v sedmém měsíci se krom otočení ani nehla! Naučila se požívat kolínka a následně lezení, když jsem jí položila na malý balon pupíčkem. Brali jsme to formou hry a jí se to líbilo! Začala se nejdříve jen plazit, ale pak na kolínka to netrvalo dlouho! Nebojte se, ani se nenadějete a mimi bude utíkat!!! Zatím si užívejte ještě chvilku klidu! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Deti jsou opravdu ruzne a hlavne vsechny zmeny prisly behem par dnu a ted uz taky dlouho nic.
Mala se rozhybala, protoze ji hrozne zajimaly svetylka na modemu a chtela je videt zblizka. ![]()
Nechtela byt na zadech, tak jsem ji davala na brisko a ona se rozhlizela.
Sezeni nejdriv prekazkovym sedu, mela lepsi stabilitu, ale na vsechno si prisla sama.
Ma tvuj malej zoubky? U nas ani jeden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Adla
Tak naší slečně je právě 7m. kolem 3:00 mlíčko (kolik nevim, kojim) v 7:00 mlíčko 11:30 zelenina,brambor tak 3 polévkové lžíce 14:00 mlíčko 15:00 - ovoce - dávám teprve druhý den, takže tak 1 lžíce je úspěch
16:00 mlíko 18:15 mlíko a jde se nakutě
zatím neleze, neplazí se, jen se převaluje a otačí se jak hodinové ručičky… každý mimi je jiný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, malé už je víc, ale v 7mi měsících byla ještě kojená, na oběd masozelenina, odpoledne ovocná přesnídávka a tuším jsme pomalu zaváděli večer kaši.
Dětem to neva, když mají pořád dokola to samé… Oni ještě nejsou rozmlsaní jak my=)
Jinak se Majda taky uměla akorát otočit na břicho (asi i zpátky, to už nevím).
Přikládám fotku z osmého měsíce, takto se tvářila po „instalaci“ na kolínka ![]()
Poradila nám sestřička z rehabilitací takové cvičení… Dáš si mimino na klín, zády k sobě, vezmeš mu jednu nožku, přitáhneš mu koleno k bříšku a celá se s ním tak naklopíš dopředu, až přistane na tom kolínku na zemi (a rukama, pokud nebude krtek jak Majda=)).
Chvilku ho nechej prozkoumat, co se děje, pak ho nechat sesunout a zkusit na druhou nožku. Kdybys mu zkoušela podsouvat to koleno, když je na břichu, bude se bránit a „utíkat“, takhle to jde bezva=)
Můžeš pak mu pomáhat „sepnout“ v mozečku střídání končetin - bez toho nepoleze - Když má pod bříškem levou nohu, nadzvedávat mu pravou ručku - chvilinečku, aby nespadnul… nebo ho lákat, aby do té ruky sám něco chtěl vzít.
Myslím, že tím nic pokazit nemůžeš…
Jinak Majda pak v osmi měsících se začala plazit, v deseti lézt, sedět a stoupat si a ve třinácti se pustila a chodila i v prostoru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jídelníček je taky u nás skoro stejný:
ráno: mlíčko (většinou hned jak se probudí)
dopoledne: přesnídávka/jogurt
oběd: zelenina, brambor, maso (kuřecí), teďka jsem zkoušela rýži se zeleninou, ale musela jsem přidat trošku mlíčka, moc mu to nejelo.
svačina: opačně to co měl dopoledne
večer: mlíčko.
(kaši na noc nedávám, budil se mi hladový víc jak po mlíku)
A co umí:
Tak na můj vkus se toho za 14 dní naučil děsně moc - začal lézt, sám si sednul, a stoupat si k nábytku, v postýlce.
A neboj, Dan taky nejdříve válel sudy, a pak nějak zjistil, že má taky kolínka, a začalo ho to děsně bavit, klečet v postýlce a „rozhoupávat“ si jí. Děsně se u toho tlemil.
A jakmile cítí vodu, tak tam leze, si myslí, že se jde koupat. No většinou si to myslí při každým přebalování, a zdrá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky maminky, tak já jsem dostala trošku deprese z Minime, protože teda vy moc krásně papáte a vůbec jste hodně šikovní.
Jinak náš
6.00 mlíko
9.00 mlíko
12.00 masozel - max 100 g (dojídáme mlíkem)
15.00 bílej jogurt - teprve začínáme (dojídáme mlíkem)
18.00 mlíko
19.30 mlíko s kaší (spánek)
23.00 mlíko
jinak otáčí se z břicha na záda a opačně, plazí se pozadu, no ono to není plazení spíš se tak odráží a posouvá, ale rychlost má, péruje na kolínkách. Zuby se nám kloubou, takže peklo. Malý je nejedlík a s těma zubama jí ještě míň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak moje malá jedla takto: Mlíko cca 180 ml, jogurt asi 150 ml, masozelenina 200, ovoce 200, kaše 150, vše zapíjí vodou. V 7 měsících lezla po loktech a kolenou, neseděla, nestála, začala si tak nějak sofistikovaněji hrát - ne jen mlátit hračkou o zem. Dělala paci paci a pápá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé to sem ráda, že ten náš lenoch není sám. s tím cvičením sem to zkoušela a nějak pořád nic se neděje. Občas mě napadaj takové kraviny, jestli to třeba neumí, protože mu to nejde kvůli své kypré postavičce. Má nožičky jak válečky. V půl roce měl 10,31kg a 75cm. Zkoušela jsem i ten míček malinkej,ale taky nic. Když mu dám hračky jen třeba pět cm od dosahu,tak akorát pláče, protože nedosáhne. Chvilku ho nechám,ale pak zaboří hlavu a brečí ještě víc.
Co se týče zubů,tak to taky nemáme ani jeden ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak s tím jídlem, malej byl kojen jen dva měsíce a příkrmy papá cca od pátého měsíce. Myslíte, že bych taky mohla začít s jogurtem? Popřípadě jaký dáváte? Jinak ještě dodám, že se otáčí jak ze zad na bříško,tak z bříška na záda. Když se zabře za dlaně, tak nožíčkama by jako plaval, občas je má ve vzduchu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
s jogurtem se říká, že od 8. měsíce. Náš malej je strašnej nejedlík, takže já dávám, co mu chutná. Jogurt dávám Choceňský a do toho odměrku UM, ale je to kyselý, zítra zkusím nějaký bílý sladší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to já ještě počkám, není kam spěchat.
Jinak se chci ještě prosím zeptat, drží si vaše děti lahvičku? Malej nechce, občas jí jako hladí,ale nedrží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MMartina1 píše:
s jogurtem se říká, že od 8. měsíce. Náš malej je strašnej nejedlík, takže já dávám, co mu chutná. Jogurt dávám Choceňský a do toho odměrku UM, ale je to kyselý, zítra zkusím nějaký bílý sladší.
UM do jogurtu? Není to nápor na ledviny?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit