Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, není tu nějaká maminka co řešila, co může jíst při abkm u dítěte, které kojí? U nás to právě na tuto alergii vypadá a já vůbec nevím, co s ní pestře jíst
. Navíc mám strach i o vápník pro nás obě. Co jsem prohledávala internet, tak jsem nic moc nenašla. Velkým problémem jsou ale v tomto případě má vlastní výživová opatření. Já nesmím jíst žádné ořechy (samozřejmě včetně kokosu a mandlí), buráky, mák a soju + semínka jen v menších množstvích, tzn. že u nás mimo jiné nepřipadá v úvahu většina rostlinných mlék, smetan, jogurtů apod. Zatím kvůli malé nemůžu ani luštěniny, a dále také květák, česnek, syrová rajčata (možná i papriku), brokolici, okurky, hrušky, citrusy, syrovou cibuli. Zatím nemám zkoušet ani mléko a výrobky kozí. Poradí někdo? Aktuálně jíme jen polévky, maso, ryby, mrkev, petržel, ovoce, klasické přílohy a vejce
Ahojky, já držela dietu 6. měsíců a nejvíce jsem nakupovala ve zdravé výživě. Mají tam např. „rýžové mléko“, rýžové dezerty a podobné parodie na jogurty, tapioku, pomazánky - hummus. Vše bez bílkoviny. Také pozor na pečivo, velká část obsahuje bílkovinu. Dále jsem jedla šunku, paštiky. A vápník jsem doplňovala v tabletách. ![]()
Ahojky, pokud máš fcb, mrkni na skupinu: kojeni pri abkm a pak jeste na alergie/intolerance na kravskou bílkovinu… Ja jsem ted tyden na nemlecne dietě a hodně mi tyto skupiny pomohly.
@dazo
@vondrýsek píše:
Ahojky, pokud máš fcb, mrkni na skupinu: kojeni pri abkm a pak jeste na alergie/intolerance na kravskou bílkovinu… Ja jsem ted tyden na nemlecne dietě a hodně mi tyto skupiny pomohly.@dazo
Ahoj díky už jsem tam a je to fakt super ![]()