Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosím o radu.. dvakrát jsem měla hlídání pro miminko 3 měsíce (potřebovala jsem si něco vyřídit a mimi se mnou nemohlo) a dostalo UM Nutrilon 1 (v lekarne doporuceno, ze je nejmene sladke a mimi pak nebude odmitat MM). ALE. Mimi mi dnes odmita prso, i kdyz ma hlad, cca 10 sekund saje a pak dostane sileny hysterak. Po nekolikate uz se mala ani neprisala, tak jsem dala UM a nyni podruhe behem dnesniho dne (naposledy mi vypila MM rano). Odmita proste vse krome Nutrilonu, i kdyz ma hlad.
Co ted? Mate nejake rady? Mam mlicko odstrikat a davat ji pit z lahvicky? Zkusila jsem ji dat do lahvicky caj a ten nechtela, ale Nutrilon hned cely vypila. Nechci prijit o kojeni… vim, ze byla chyba ji dat UM, je nejaka cesta? Dekuji ![]()
Jestli chces zachovat kojeni, tak proste nedavej um a flasku a proste stale dokola s klidem nabizej prso.
Kamaradka kdyz nechavala 3m syna mamince prez noc na hlidani odstrikavala MM a zamrazila a mamka mu to davala z lahvicky.A koji normalne dal.Proc jsi take neodstrikala?Jinak se to asi muze stat ze miminko uz nechce prso protoze z lahvicky to treba lepe tece,zkusila bych odstrikat a dat z lahve uvidis jestli to vypije.
@Verun83 píše:
Jestli chces zachovat kojeni, tak proste nedavej um a flasku a proste stale dokola s klidem nabizej prso.
I kdyz place hlady a nechce se prisat? ![]()
@Kikulele píše:
Kamaradka kdyz nechavala 3m syna mamince prez noc na hlidani odstrikavala MM a zamrazila a mamka mu to davala z lahvicky.A koji normalne dal.Proc jsi take neodstrikala?Jinak se to asi muze stat ze miminko uz nechce prso protoze z lahvicky to treba lepe tece,zkusila bych odstrikat a dat z lahve uvidis jestli to vypije.
Diky, vyzkousim to dnes
@Verun83 no já to kdysi zkoušela a mladej řval, celej rudej, napnutej, úplně mimo a nepřisál by se ani za zlatý prase
a to od porodnice pil z flašky čaj a já jsem normálně kojila, až si jednou vzpomněl, už už prostě ne ![]()
@Kris243 píše:
I kdyz place hlady a nechce se prisat?
A kdyz to zkusis, kdyz je rozespale?
@Monchichik píše:
@Verun83 no já to kdysi zkoušela a mladej řval, celej rudej, napnutej, úplně mimo a nepřisál by se ani za zlatý prasea to od porodnice pil z flašky čaj a já jsem normálně kojila, až si jednou vzpomněl, už už prostě ne
Hele, ja na to taky nemela nervy. Dcera ve 4m z niceho nic taky hysteraky, hryzala me do bradavek a nehodlala se prisat. Po 3.pokusu jsem sla pro flasku a byl klid. Ale mne bylo fuk zda kojim nebo ne.
Ale kdyz zakl.pise, ze chce kojit, tak co poradit . .
@Verun83 U mě to byl už třetí kousek, takže víš jak to je,ne? To už nehrotíš vůbec nic
Taťka sjel do lékárny pro mléko a byl klid.
Pokud pije MM z lahve tak bych odstříkala a dala z lahvičky
. A z Nutrilonu se taky svět nezboří, neměj výčitky ![]()
No u nas to bylo jeste horsi,dite nechtelo ani prso,ani lahev.Byly mu 4 mesice, ale narozeny predcasne..
@Monchichik píše:
@Verun83 no já to kdysi zkoušela a mladej řval, celej rudej, napnutej, úplně mimo a nepřisál by se ani za zlatý prasea to od porodnice pil z flašky čaj a já jsem normálně kojila, až si jednou vzpomněl, už už prostě ne
Novorozenata v CR pijou caj???
jinak rada je:davej prso,vyhod lahev…pripadne kontakuj laktacni poradkyni