Jídelníček od 1. roku

247
8.7.18 09:12

Jídelníček od 1. roku

Dobrý den, přišla jsem si pro radu. Jak se prosím mění jídelníček děti, které dosáhnou 1 roku? Malá bude teď mít 11 měsíců a jídelníček má následující :
7:00 200 ml UM
10:00 ovoce, různé druhy, někdy s cerealiemi
13:00 oběd, zelenina + příloha brambory, těstoviny, rýže, kuskus + maso, jednou týdně ryba, jednou týdně žloutek
16:00 jogurt Hollandia, někdy s ovocem, někdy se sušenkou
19:00 mléčná kaše, z cca 200 ml mléka, střídam rýžové, cereální, kukuricne

Pitný rezim voda, čaje, šťávy. Moc toho ještě nevypije. Mezi jídly toho moc nesni. Zatim někdy dětskou susenku, víc toho je stejně na ní, než v ní. A jinak jsme zkusili dát kurku chleba. Jinak omáčky, pečivo, zerve, sýry atd ještě neměla. V jídle se snažím nechavat kousky, ale i přes 8 zubů ji to moc nejde.

A teď se chci zeptat, jak by se měl jídelníček změnit po 1. Roce? Popřípadě je teď její jídelníček správný prosím? Moc všem děkuji za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
8.7.18 09:16

@Reniska07 nám doktorka řekla od 8. měsíce pozvolna přecházet na rodinnou stravu. Malému bude 8 měsíců za pár dní,už jsem mu včera dala chleba s máslem,krásně ho to nutí kousat,protože v příkrmech taky nadšený není. Vždycky sní pár lžiček a pak ho to prostě nebaví. Takže zbytek mixuji. A chlebík baštili ukázkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
8.7.18 09:17

Malej po roce už jedl normálně s náma, akorát sem mu to nekořenila, minimálně solila, žádné smažené atd, ale jinak normálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8513
8.7.18 09:20
@Kriss Tina píše:
Malej po roce už jedl normálně s náma, akorát sem mu to nekořenila, minimálně solila, žádné smažené atd, ale jinak normálka.

Presne tak, obedy a vecere vase, jinak hollandia, ovoce, zelenina, kase (spis Nominal nez ty mlecne detske sladke), syry etc. V podstate nemusis nic moc menit, jidelnicek ma dobry uz ted, jen si to muzes usnadnit, ze bude jist stejne jidlo, jako vy, jen nesolene.

Jedine, co nemuze, je prilis soli, koreni a pak plesnive syry a smazene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
8.7.18 10:18

Ja jsem dceri odebírala driv nez jsem zacla korenit ;)
Ale vyvarela jsem ji dele extra, manzel moc na zeleninova jidla neni, takze to by se moc dobre nestravovala.
Me to nevadi varim 2jidla, ted mam 10.mesicni a take vyvarim extra pro ni, nekdy to jime i vsichni (tedy krome tatky :mrgreen: ) po dokoreneni..
Ja davam dceri 10,5m na snídani kase pak nejake ovoce nebo presnidavku, pak ma masozeleninovy obed, pak jogurt a na veceri vetsinou polevku (tu mame vetsinou vsichni) a kojim prubezne jak se prihlasi, vetsinou v noci a pred usnutim.
Jo a semtam nejakoz detskou susu,piskot,chleba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
8.7.18 10:25

@lucynka25 takže by měla dostávat na večeři zeleninové jídlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
8.7.18 10:28

@Limi123 no, naše strava moc zdravá není :D takže vařím zvlášť. Jen všude čtu, jak děti snidaji chleba se sýrem 8o a večeří to, co obedvaji, tak jestli nemá ten jidelnicek vypadat jinak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
8.7.18 11:47

Já synovi vařím pořád zvlášť. Je mu přes rok. My moc nejíme jídla, co by podle mě byla vhodná pro roční dítě :D Chleba jsem mu začla dávat až teď po roce :nevim: zubů má pět, ale zvládá v pohodě.. sýr ještě taky neměl.. Dávám mu chleba s máslem nebo s tvarohem.. Teď jsem mu před pár dny udělala pomazánku z vajíčka se lžičkou jogurtu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
8.7.18 12:10

@Lekninka91 a mohla byste mi prosím napsat jídelníček jak papate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
8.7.18 12:17

@Reniska07 já myslím, že ano.
Kaše je nejlepší na snídani, protože má hodně energie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
8.7.18 12:29

Na veceri jsme zavedli polevky pro celou rodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
8.7.18 12:35

Obe deti, po prvnim roce, jedly uz normální, bezne jídlo s nami. Zadne nasledky to na nich nezanechalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8513
8.7.18 13:01
@Reniska07 píše:
@Limi123 no, naše strava moc zdravá není :D takže vařím zvlášť. Jen všude čtu, jak děti snidaji chleba se sýrem 8o a večeří to, co obedvaji, tak jestli nemá ten jidelnicek vypadat jinak :roll:

Tak prejdete na zdravejsi stravu, to neuskodi nikomu :-)

Chleba se syrem opravdu neni potreba, to neji ani muj triletak, ale mozne to je. Veceri to, co obedvaji proto, ze se rodine nechce pro to dite varit dve jidla. Ale jo, asi je lepsi vecer zelenina s bramborem a mleko, nez porad kase.

Syn v tom roce vecerel jeste mlecnou kasi a pak postupne presel na normalni jidlo. Mozne je oboje, musi byt zachovana dostatecna mlecna davka. Takze klidne k veceri to, co k obedu a pak mleko. Je to jedno, proste to dite musi za ten den dostat jogurt, treba nejaky syr, nejake sacharidy, nejake bilkoviny - maso, vejce, ovoce, zeleninu a mleko. Pokud by kasi to dite snidalo, tak k veceri uz bych mu ji nedavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
8.7.18 14:01

@srpen89 takže už v roce neměli um?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
8.7.18 14:02

@Limi123 to já ji klidně budu vařit. Jen bych potřebovala vědět, co ji změnit teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí