Jídelníček pětiměsíčního miminka

220
19.10.08 10:35

jídelníček pěti měsíčního miminka

Maminky zajímal by mě váš názor, jestli nedávám tomu svýmu mrněti toho moc a samozřejmě taky vaše zkušenosti…
Takže:
snídaně - mlíčko
svačinka - přesnídávka (zatím máme vyskoušenou: třešňovou, švestkovou, banánovou, špendlíkovou a jablíčkovou)
oběd - meníčko (mrkev, brokolice, květák, s brambůrkem nebo rýží)
svačinka - přesnídávka co zbyla od rána se sušenkami (přesnídávky jsem si dělala sama a neměla sem ty malinký skleničky, tak je mám ve větších - dvě porce)
večeře - kašička
potom už dávám mlíčko Hajaja (mrňous se mi budil co tři hodiny).
Tak děkuji za vaše názory a rady. Nedávno sem se totiž setkala s názorem že mu toho dávám strašně moc… Tak mi to hlodá hlavou jestli to jeho tělíčko moc nezatěžuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
331
19.10.08 11:42

ja teda nevim ale myslim ze by mel dostavat vic mlicka. my davame v sest mlicko kdyz se vzbudi kolem devate snidane(presnidavka,ovoce,ovoce s jogurtem) kolem dvanacty obed(zelaninu,maso) kolem treti mĺicko, v sedm veceri(kasi) a tesne pred spanim pred devatou mlicko. A to jsme o neco starsi. ja teda nekojim tak nevim ale myslim ze takhle malej by mel dostavat vic toho mlicka ze je to moc prikrmu najednout ale je to jen muj nazor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
19.10.08 11:53

cyesis: z vlastní zkušenosti říkat nemůžu. Ale z toho co vím od kamarádek, co už mají starší děti. Tak příkrmy by se měli zavádět až od šestého měsíce (a to myslím, že od ukončeného, ale nevím to jistě). Takže určitě na tom začátku toho pátého mi to v téhle míře přijde rozhodně brzo.

Taky mi přijde, že tam máš hrozně málo mlíka. Příkrmy bych opravdu brala v tomhle věku jen jako doplněk. Tzn. Dám mlíčko a k tomu pár lžiček příkrmu, aby si trávení pomaličku začalo zvykat. Vždycky jeden druh dávat tak 10-14 dní a pak teprve přidat další.

Vím z toho, co mi říkali, že když se začnou zavádět příkrmy moc brzo a nebo nevhodné, tak dítěti můžeš do budoucna způsobit potíže se zažíváním.

Vím, že kamarádky dostávali nějaký rozpis " jak zavádět příkrmy". Být tebou tak si zajdu za doktorkou a zeptám se ji. Přecejen každé dítě je individuální a ona ti poradí nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
19.10.08 12:01

je pravda ze se prikrmy zavadeji az od sesteho mesice ale jen u kojenych deti u deti ktere jsou ne UM se zavadeji od ukonceneho ctvrteho mesice (to jsme my).Ale meli by se pridavat postupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
19.10.08 12:05

cyesis, zkus se podívat na www.kojeni.net je tam vše podrobně popsané, kolik papůška by mělo miminko dostávat. Jinak si také myslím, že dáváš málo mlíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
19.10.08 12:07

jama:příkrmy se zavádějí od šestého měsíce ale u kojených a prospívajících dětí, což my nejsme…
brre:zaváděly jsme postupně, čtyři dny jsme skoušely novou zeleninku nebo ovoce. po čtyřech dnech se smí zavést další…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
19.10.08 12:25

to jo takhle jsem to nemyslela. myslela jsem ze se musi pomaleji postune pridavat dalsi jidla misto mlicka(jako treba misto mlicka k obedu zeleninu,misto mlicka k snidani ovoce a tak(my davame ovocnou snidani asi tri tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
19.10.08 12:35

Místo odpolední přesnídávky bych dávala UM, jinak mi to přijde OK. Otevřená přesnídávka ti vydrží do druhého dne v lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
19.10.08 13:23

Tak my teda dáváme příkrm pouze v poledne, a to jsme od narození na UM…Jinak stále mlíčko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
19.10.08 14:11

Ahoj,

my jsme zaváděli příkrmy taky od ukon. 4 měs., jelikož jsem též plně na UM…začínali jsme s kaší po koupání a jenom 2-krát týdně, ve 4.5 měs.jsme začli dávat zeleninu a s ovocem jsme začli až před ukon. 6 měs., náš jídelníček vypadá takto

5-mlíčko
9-mlíčko
12-12.30 zeleninka (s masíčkem, žloutkem nebo jen čistá)
16-ovoce-přesnídávky
19-kaše (teď už dáváme večer jen kaši)

Myslím si, že na začátek šestého měsíce dáváš hodně a asi bych ani nedávala před ukon. 6 měs. sušenky :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
19.10.08 15:46

Souhlasím s Ryntyntýnou. A představ si, že ta moje opice vůbec nechce ovocný přesnídávky, ale po zeleninovejch (květák, mrkev, brambor) se může umlátit :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
19.10.08 16:12

Tak my jsme teda zatím jen na mlíčku, takže mně připadá, že mu toho dáváš strašně moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
19.10.08 17:37

Já myslela, že i děti na UM můžou být až do 6ti měsíců jen na mlíce. ???
Většinou lidi dokrmují, ale není chyba zůstat jen na mlíce ať takovém nebo makovém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
19.10.08 19:17

aladina:ono to nevadi ale vetsinou deti UM maji hlad a nezasiti je to tolik alespon tak to bylo u nas tak jsme zacali prikrmovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
19.10.08 22:53

Ahoj já mám 7mi měsíční mimčo a náš jídelníček je:
snídaně: 240ml UM
svačina: ovocná přesnídávka, občas s piškoty … svačinu občas vynechámě, když si Jonášek přispí :lol:
oběd: masozeleninový příkrm, nebo zeleninka s žloutkem
svačina: ovocná přesnídávka, občas s trochou kaše
večeře: kaše, nebo 240 ml UM
druhá večeře: 240 ml UM
A přez den ještě pije čaje … tak 100 - 160 ml

Myslím si, že stravu děláš dobrou, jen bych nahradila některé příkrmy mlíčkem … ono není kam spěchat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí