Čím osladit čaj
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
čím osladit čaj
muzete mi nekdo poradit cim osladit caj? normalne malymu kupuju granulovany a ten mu chutna ale ted je nastydlej tak jsem mu koupila na nachlazeni ale nechce mi ho pit. tak nevim cim ho osladit? nechci davat normalni cukr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Brre: já kupuju Glukopur (hroznový cukr) koupíš ve zdravé výživě i v klasických supermarketech, lékárně..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bree, já jsem dávala glukopur, mají ho všude i regálu např. v Tescu a pdoobně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem zkoušela Glukopur, ale moc to nesladí a má strašně vysoký glykemický index a tudíž zatěžuje slinivku.
Tak jsem přešla na fruktózu a hnědý cukr, řepný i třtinový a občas granulované čaje, tak si užije i té glukózy.
Fruktóza je sladivější a stačí jí dát opravdu maličko oproti Glukopuru.
Těžko radit, každé má svoje výhody a nevýhody, tak se to snažím prostřídat.
- Citovat
- Upravit
ahoj já používala pro malou ve vašem věku glukopur, ale opravdu moc nesladí. tak od roka jsme přešly na ovocné sirupy, ty nám šmakujou:) tu fruktózu vyzkouším, to mě nenapadlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem asi hrozná máma,ale podle rady mé mámy jsem malýmu dala do čajíku trochu medu a jak šmakoval,máme domácí,tak jsem si říkala,že to je přírodní a nemělo by mu to nijak ublížit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malému dávám čaj nebo vodu + trochu ovocné šťávy (např. od HAMI). To má nejraději. Jinak občas Glukopur. Med je prý silný alergen. Měl by se dávat až po roce. Alespoň nám to tak říkala Dr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem asi taky hrozná. Strejda je včelař tak máme domácí medík a občas malé trochu přilepšíme. A co vím, tak já i mí 3 sourozenci jsme vyrostli na dudlících v medu a jsme zdraví. Tak myslím, že to zas tak strašný není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi někoho naštvu
ale nevidím jediný důvod, proč dítěti pití doslazovat. Nedoporučuje se to a sama to nedělám. Když nebude chuť sladkého pití znát, nebude ji vyžadovat. Většina maminek, co znám, dává neslazený dětský čaj anebo rovnou vodu - a je to nejlepší a koneckonců nejpraktičtější. S medem bych si fakt nezahrávala, je to opravdu silný alergen. Že ho mamky dávaly nám - no a?
Taky nám dávaly ve 3 měsících maso a do sunaru kostku bílého cukru - vím to dobře, moje mamka má deníček z doby, kdy jsem byla malá
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud možno nesladit a na med opatrně, je to fakt významnej alergen a ještě v kombinaci s mlíkem spouštěč alergie a zahlenění.
Kde musím sladit, tak používám výlučně sirupy, melasu nebo třtinovej cukr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ono SimiM můžeš nesladit, když dítěti nedáš nikdy ochutnat granulovaný čaj.Pak mu můžeš dávat vodu nebo neslazené šťavy apod.
Ale podle dotazu brre jsem pochopila, že už miminko ochutnalo granulované čaje a tím pádem jaksi sladší vyžaduje.
My sladíme občas trošinku medem, ale to fakt až letošní zimu, kdy už máme skoro 2 roky. Taky jsme vyrostli na medu na dudlíku a podobných věcech…
ale každá jsme maminka, tak ať si to každá posoudí sama…
můj názor na slazení, sladké atd je rozumně a s mírou. Sama znám děti, které NESMĚLY vůbec nic, co jen přípomíná „zlé“ sacharidy a teď ve školním věku si to kupují jak o život. Ono zakázané ovoce nejvíc láká…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky, ja davam do caje trochu Fruktopur u.
http://www.lekarna.cz/…/v/40244.jpg
da se taky sehnat vsude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem také pro nesladit, granulované čaje jsou to nejhorší pro prcky, zvyknou si na chuť sladkého a pak to vyžadují…
Terka má rok a půl a pije jenom vodu, čistou a jak jí šmakuje
Sice od okolí slyším, jak jí nedopřeju apodobné pi*até řeči, ale já jsem HRDÁ na to, že jsem jí naučila na obyč vodu ![]()
- Citovat
- Upravit