Nechce jíst v 10měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
13.9.08 22:43

Nechce jíst v 10 měsících.

Ahoj zkušené maminy,
dcera v deseti měsících téměř nejí příkrmy. Nejedla je nikdy. V podstatě jsme se od 6. měsíce nikam neposunuly. Stále sní tak 3 lžičky a nic víc. Takže po každém jídle dokojuju - to se cpe. Ale mléko jí už nezasytí na dlouho. Má hlad, ale jídlo si nevezme. Jsem z ní na mrtvici. Je šíleně tvrdohlavá…
Máte někdo podobnou zkušenost?
 Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3329
13.9.08 23:09

Osobní zkušenost nemám, ale bráchova pritelkyne ma 6leteho kluka, ktery byl jen kojeny do temer dvou let, pac nic jinyho nechtel :roll: Ja mela opacny problem, chtela jsem kojit aspon do roka, ale mala nechtela… Co zkusit odstrikany mliko do flasky a kdyz to vezme na milost, tak aspon na noc pridavat trochu kase? Tak bych to asi udelala ja, ale snad nekdo neco poradi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.9.08 07:18

Díky moc za odpověď. Teprve před týdnem Lenička začla pít z hrníčku s pítkem a nechce se mi jí v deseti měsících učit na flašku, protože se jí pak děti hůř zbavují.
Ten dvouletý synovec neměl hlad? Mateřské mléko mu stačilo?
 Díky.

• Citovat
  • Upravit
11329
14.9.08 08:52

Kolegyně měla s holčičkou obdobný problém a udělala toto:

1. Do každého příkrmu dala trochu odstříkaného MM.
  1. V 9 nebo 10 měsících zrušila noční kojení (malá brečela 2 noci a pak si zvykla) a hned začala jíst přes den více.
  1. Asi 2 týdny po zrušení nočního kojení přestala dokojovat bezprostředně po jídlo - prostě napít dostane až hodinu po příkrmu. Taky to pomohlo.

Sice to není pořád žádná sláva (malé už je přes rok), ale sní aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
14.9.08 10:40

Nase Emca taky prikrmy skoro nejedla, trochu jedla krupky a jogurt, ale stejne jsem musela po hodce a pul kojit, i v noci.
Stejne jak pise Inge - v 10 mesicich jsme zrusili nocni kojeni - 2 noci place a pak uz Emi spala krasne celou noc. Zacla jist o zdubik vic, tak jsme pak nastolili kojeni jen 3× denne. Kupodivu to nebyl problem, mozna i proto, ze jsem v tu dobu uz byla pevne rozhodnuta prestat kojit - kvuli zdravotnim problemum.
Chvili po 1. narozeninach jsme behem dvou dni prestali kojit uplne a Emca zacla okamzite uplne nadherne jist, veci, ktere predtim vubec nechtela, a v prekvapivem mnozstvi.
Ale my jsme byli v jine situaci, vsechno smerovalo k planovanemu ukonceni kojeni…
Moc drzim palce, at se vam to brzo zlepsi!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
14.9.08 13:42

Ahojky,
taky doporučuji zrušit noční kojení. My jsme k tomuto drastickému kroku museli taky přistoupit, jinak by se Vojtulín nenajedl :roll:
Výsledky se dostavily okamžitě a já to normálně obrečela se slzama v očích :lol: (není nic krásnějšího, než vidět, že dítku chutná :wink: - u nás bylo prvním úspěšným jídlem rajská s písmenkovýma těstovinama :wink: )
Jo - a taky jsem zjistila, že mladému pánovi nechutnaly ty neochucené blivajzy :roll: Takže jsme holt od těch cca 11-12 měsíců začli solit a jinak chutit (samozřejmě s mírou - ani sobě nesolíme nějak moc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
14.9.08 15:18

Ahoj, právě teď bojujeme se stejným problémem (malé je 7 a půl měsíců). Žádná finta nepomohla, ani MM do příkrmu, ani lahev, ani slabý vývar, nic. Nedávno jsem ale objevila trochu úchylný, leč účinný trik. Vyzkoušela jsem křupky, malé chutnají. A tak jíme příkrmy na křupkách. Udělám hustou zeleninu, lámu malinké kousíčky křupek, celý ten kousek totálně ponořím do zeleniny, aby jí nabral co nejvíc, a šup s tím do pusy (ze začátku byl samozřejmě poměr opačný - víc křupky než zeleniny). Dokonce pusu krásně otvírá, což při krmení lžičkou fakt neznám. No problém máme asi ze lžičkou než s jídlem samotným… Sem tak jí zkusím dát i po lžičce, ale pořád nic - buď vyplázne jazyk, nebo sice dobře otevře, ale ze lžičky si to nesebere, případně do toho bublá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
26.8.13 14:57

NOVÝ DOTAZ

Ahoj, mám trošku jiný problém, ale raději obnovím diskuzi. Malý má skoro 11 měsíců a poslední týden dělá u jídla celkem hysterie. Někdy bez problému, jindy horor. Když nechce jíst obyčejné jídlo, mám mu dát místo toho mléko a nebo ho prostě nechat bez jídla se vyvztekat? Stačí mu vůbec místo oběda, když dám sunar? Podotýkám, že po dva měsíce mi jedl krásně, jediné mléko má na snídani a ještě těsně před spaním, jinak už jí normální jídlo. Nevím, jestli je dobré, abych mu zase dávala mléko, když nechce jíst třeba oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.8.13 15:00

@Maculinka v jaké konzistenci má jídlo? Mně se syn vztekal v podobné době, už víc jak měsíc jedl mačkané jídlo a kousky, ale začaly mu růst zuby a najednou chtěl zase mixované. Trvalo to cca týden, vyrostl zub a zase jedl normálně.

• Citovat
  • Upravit
7200
26.8.13 15:02

@Maculinka taky mi teď docela stávkuje, začne jíst pěkně ale nedojí (sní třeba sotva půlku). Takže ho prostě nechám, nechce tak nechce :nevim:

Já bych se bála že si na mléko zvykne a pak ho bude vyžadovat ;) v tomhle věku už jsou děti chytrý a ví co a jak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.8.13 15:18

Já jsem staršího krmila odsátým MM a zhruba do konce prvního roku jsem množství snižovala jen minimálně, ale to je možná něco trochu jiného než UM :nevim: Mladšího normálně kojím, má 7,5 měsíce a na oběd sní tak 3 lžičky, na svačinu 100g ovocné přesnídávky. Kojím úplně stejně jako v půl roce. Někde jsem četla, že v prvním roce se dítě s jídlem jen seznamuje, že to stejně není hlavní zdroj energie, tou je mléko (ale nevím, jestli to platí i pro UM). Starší měl také období, kdy nejedl skoro nic (můžou to být i zoubky, začínající nemoc…) pak to najednou přešlo a naopak jedl jak nezavřený :mrgreen: Takže já bych možná dala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
26.8.13 15:30

Mala ma skoro rok, toho casu po nemoci a plne kojena, když ji nebylo dobře chtěla jen prso, ja bych mliko dala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
615
26.8.13 15:39

Tak naše mladší (9 měsíců) je v jídle „měňavá“ jako počasí. Nedávno mléko skoro už odmítala, teď zase odmítá normální jídlo a v posledním týdnu byla živa jen na UM. Mléko bych dala, chuť k zelenince aj. se podle mě vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.8.13 19:22

Mě drahoušek nejedl víc jak půl roku, začala zase až teď v 1,5. Prostě najednou jsem do ní nic nedostala. Doktorka radila buď vydržet a nabízet nebo nechat vyhladovět, to jsem zkusila, ale druhý den to bylo nanovo a každý den nechat vyhladovět, to ne. Takže jsem pořád nabízela a když nechtěla, tak jsem dala mlíko. Najednou ze dne na den zase začala dlabat. Já měla nervy v kýblu a holka byla spokojená, takže radím nestresuj se a dej mlíko, ono se to zase srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí