Nechce jíst v 10měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Osobní zkušenost nemám, ale bráchova pritelkyne ma 6leteho kluka, ktery byl jen kojeny do temer dvou let, pac nic jinyho nechtel
Ja mela opacny problem, chtela jsem kojit aspon do roka, ale mala nechtela… Co zkusit odstrikany mliko do flasky a kdyz to vezme na milost, tak aspon na noc pridavat trochu kase? Tak bych to asi udelala ja, ale snad nekdo neco poradi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc za odpověď. Teprve před týdnem Lenička začla pít z hrníčku s pítkem a nechce se mi jí v deseti měsících učit na flašku, protože se jí pak děti hůř zbavují.
Ten dvouletý synovec neměl hlad? Mateřské mléko mu stačilo?
Díky.
- Citovat
- Upravit
Kolegyně měla s holčičkou obdobný problém a udělala toto:
- Do každého příkrmu dala trochu odstříkaného MM.
- V 9 nebo 10 měsících zrušila noční kojení (malá brečela 2 noci a pak si zvykla) a hned začala jíst přes den více.
- Asi 2 týdny po zrušení nočního kojení přestala dokojovat bezprostředně po jídlo - prostě napít dostane až hodinu po příkrmu. Taky to pomohlo.
Sice to není pořád žádná sláva (malé už je přes rok), ale sní aspoň něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nase Emca taky prikrmy skoro nejedla, trochu jedla krupky a jogurt, ale stejne jsem musela po hodce a pul kojit, i v noci.
Stejne jak pise Inge - v 10 mesicich jsme zrusili nocni kojeni - 2 noci place a pak uz Emi spala krasne celou noc. Zacla jist o zdubik vic, tak jsme pak nastolili kojeni jen 3× denne. Kupodivu to nebyl problem, mozna i proto, ze jsem v tu dobu uz byla pevne rozhodnuta prestat kojit - kvuli zdravotnim problemum.
Chvili po 1. narozeninach jsme behem dvou dni prestali kojit uplne a Emca zacla okamzite uplne nadherne jist, veci, ktere predtim vubec nechtela, a v prekvapivem mnozstvi.
Ale my jsme byli v jine situaci, vsechno smerovalo k planovanemu ukonceni kojeni…
Moc drzim palce, at se vam to brzo zlepsi!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
taky doporučuji zrušit noční kojení. My jsme k tomuto drastickému kroku museli taky přistoupit, jinak by se Vojtulín nenajedl ![]()
Výsledky se dostavily okamžitě a já to normálně obrečela se slzama v očích
(není nic krásnějšího, než vidět, že dítku chutná
- u nás bylo prvním úspěšným jídlem rajská s písmenkovýma těstovinama
)
Jo - a taky jsem zjistila, že mladému pánovi nechutnaly ty neochucené blivajzy
Takže jsme holt od těch cca 11-12 měsíců začli solit a jinak chutit (samozřejmě s mírou - ani sobě nesolíme nějak moc)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, právě teď bojujeme se stejným problémem (malé je 7 a půl měsíců). Žádná finta nepomohla, ani MM do příkrmu, ani lahev, ani slabý vývar, nic. Nedávno jsem ale objevila trochu úchylný, leč účinný trik. Vyzkoušela jsem křupky, malé chutnají. A tak jíme příkrmy na křupkách. Udělám hustou zeleninu, lámu malinké kousíčky křupek, celý ten kousek totálně ponořím do zeleniny, aby jí nabral co nejvíc, a šup s tím do pusy (ze začátku byl samozřejmě poměr opačný - víc křupky než zeleniny). Dokonce pusu krásně otvírá, což při krmení lžičkou fakt neznám. No problém máme asi ze lžičkou než s jídlem samotným… Sem tak jí zkusím dát i po lžičce, ale pořád nic - buď vyplázne jazyk, nebo sice dobře otevře, ale ze lžičky si to nesebere, případně do toho bublá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NOVÝ DOTAZ
Ahoj, mám trošku jiný problém, ale raději obnovím diskuzi. Malý má skoro 11 měsíců a poslední týden dělá u jídla celkem hysterie. Někdy bez problému, jindy horor. Když nechce jíst obyčejné jídlo, mám mu dát místo toho mléko a nebo ho prostě nechat bez jídla se vyvztekat? Stačí mu vůbec místo oběda, když dám sunar? Podotýkám, že po dva měsíce mi jedl krásně, jediné mléko má na snídani a ještě těsně před spaním, jinak už jí normální jídlo. Nevím, jestli je dobré, abych mu zase dávala mléko, když nechce jíst třeba oběd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maculinka v jaké konzistenci má jídlo? Mně se syn vztekal v podobné době, už víc jak měsíc jedl mačkané jídlo a kousky, ale začaly mu růst zuby a najednou chtěl zase mixované. Trvalo to cca týden, vyrostl zub a zase jedl normálně.
- Citovat
- Upravit
@Maculinka taky mi teď docela stávkuje, začne jíst pěkně ale nedojí (sní třeba sotva půlku). Takže ho prostě nechám, nechce tak nechce ![]()
Já bych se bála že si na mléko zvykne a pak ho bude vyžadovat
v tomhle věku už jsou děti chytrý a ví co a jak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem staršího krmila odsátým MM a zhruba do konce prvního roku jsem množství snižovala jen minimálně, ale to je možná něco trochu jiného než UM
Mladšího normálně kojím, má 7,5 měsíce a na oběd sní tak 3 lžičky, na svačinu 100g ovocné přesnídávky. Kojím úplně stejně jako v půl roce. Někde jsem četla, že v prvním roce se dítě s jídlem jen seznamuje, že to stejně není hlavní zdroj energie, tou je mléko (ale nevím, jestli to platí i pro UM). Starší měl také období, kdy nejedl skoro nic (můžou to být i zoubky, začínající nemoc…) pak to najednou přešlo a naopak jedl jak nezavřený
Takže já bych možná dala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mala ma skoro rok, toho casu po nemoci a plne kojena, když ji nebylo dobře chtěla jen prso, ja bych mliko dala ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak naše mladší (9 měsíců) je v jídle „měňavá“ jako počasí. Nedávno mléko skoro už odmítala, teď zase odmítá normální jídlo a v posledním týdnu byla živa jen na UM. Mléko bych dala, chuť k zelenince aj. se podle mě vrátí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě drahoušek nejedl víc jak půl roku, začala zase až teď v 1,5. Prostě najednou jsem do ní nic nedostala. Doktorka radila buď vydržet a nabízet nebo nechat vyhladovět, to jsem zkusila, ale druhý den to bylo nanovo a každý den nechat vyhladovět, to ne. Takže jsem pořád nabízela a když nechtěla, tak jsem dala mlíko. Najednou ze dne na den zase začala dlabat. Já měla nervy v kýblu a holka byla spokojená, takže radím nestresuj se a dej mlíko, ono se to zase srovná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj zkušené maminy,
dcera v deseti měsících téměř nejí příkrmy. Nejedla je nikdy. V podstatě jsme se od 6. měsíce nikam neposunuly. Stále sní tak 3 lžičky a nic víc. Takže po každém jídle dokojuju - to se cpe. Ale mléko jí už nezasytí na dlouho. Má hlad, ale jídlo si nevezme. Jsem z ní na mrtvici. Je šíleně tvrdohlavá…
Máte někdo podobnou zkušenost?
Díky.