co dáváte na večeři 1,5 letému dítěti??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
co dáváte na večeři 1,5 letému dítěti??
ahoj holky,
moc Vás prosím, co dávaté svým dětem cca 1,5 let k večeři?? vím , že už tady tohle téma bylo , a nechce se i hledat ve starých diskuzích a třebas máte nějaké novoty:-))
Děkuji moc za všechny odpovědi
Denisa a Natálka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
to co jí přes den…jogurt, přesnídávku, chleba s něčím, rohlík s něčím, polívku, hlavní jídlo prostě co je a vlastně to co jíme my resp. starší děti.
Z.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no já myslela že by to mělo být něco teplého, jde mi o to že mlíko a kaši momentálně odmitá.-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělám k večeři husté polévky nebo jogurt nebo chlebík s něčím (popř. sýr na kostky a zeleninu bo chlebík namazanej mi vždycky oblížou a nechají suchý chleba
¨)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
proč by nutně mělo být?
Je to na fantazii (dokonce bych řekla, že je to i míň práce
). Asi už má dost kaše.
Je to sice trochu komplikace, ale dítko roste a mění se. A taky v 1,5r už je to přece velká holka ne? ![]()
Starší dcerky kaše odmítly striktně ze dne na den kolem roku, nejmladší nejedl kaše tak od 10m. Musím říct, že mě to ani nenapadlo nějak řešit, prostě dostaly něco jinýho. Občas pro zpestření zkusím kaši nabídnout, ale je to ztráta času..nechtějí a oklepávají se všichni jen při tom, když vyslovím slovo kaše
.
Zkuste doma na chvíli změnu a kaši i mlíko nabídněte za čas..třeba to jen chvilkové. Mmch náš 1,5r Vítek pije už strašně dlouho mlíko jen ráno a to zanedbatelné množství..víc ani ranu. Mno není to jednoduché ![]()
Z.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás kaše taky vůbec neobstály, takže jsem k večeři dávala běžná jídla, jako k obědu. Hustou polévku s vajíčkem nebo noky, nudlemi, nebo br. kaši s kouskem masa a podobně. Do dnes zkouším marně jednou za měsíc propašovat kaši, ale ani k ní nečuchne. Tak ho prostě nenutím a viditelně mu to není na škodu.
Milli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kaše Emča nechce už tak pul roku, takze k obedu i k veceri ma stejne jidlo jako my - moc nesolim a nekorenim, jeste k tomu navic dostava docela dost syrove zeleniny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame vecere studene, driv mel stale jen kasi, od cca 16ti mes davam rohlik, chleba s necim (maslo, syr, lucina, zelenina, dets.sunka…) nebo zbytky tepleho jidla od obeda. Teply vecere mame jen obcas, kasi ji, ale ma ji tak 1×14dni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky
tak u nás kaše tak od roka nefrčej, takže já většinou dávám večer polévky.vůbec v zimě a když příjdeme vymrzlí z venku z hřiště.občas taky chlebíček s něčím, ale většinou tu polévku. se přiznám
včera jsem žádnou neměla, tak jsem uvařila z pytlíku bez glutamátu a Aničce docela šmakovala. jinak vždy když vařím polévku ve velkém,tak si vždy něco zamrazím a když je krize,sáhnu do mrazáku a je to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zapečené brambory s vajíčkem,
totéž s masem, třeba s rybou,
jáhly s cibulkou a zeleninou,
dušené kuřecí neo krůtí maso na zelenině (druhy střídám) s rýží, pohankou nebo těstovinami,
pečené kuře s bramborem,
vepřový gulášs knedlíkem nebo těstovinami,
kuře na paprice s knedlíkem nebo těstovinami,
květák - mozeček s vajíčkem s bramorem,
knedlíky s vajíčkem,
ovocné knedlíky, šištičky s mákem, škubánky…
Je toho hodně, snažím se o pestrý jídelníček. Maso obvykle jednou denně a pokud je dvakrát, tak ho dávám míň.
- Citovat
- Upravit
U nás se každý den večeřela kaše asi do 14 měsíců,pak najednou ze dne na den nechtěla.
Snažím se,aby měla večeři teplou, Luci totiž pečivo moc nemusí a jak píšou holky, polévku nebo klasické jídlo jako v poledne.Občas jogurt (který každé ráno snídá),tvaroh, někdy pro zpestření "skleničku ".Kaši teď tak jednou týdně. A těsně před spaním se ještě napije z prsa.
Taky se snažím to s masem moc nepřehánět, má ho tak 4 až 5 krát týdně, alespoň 2 dny jsou bezmasé. A taky se snažim,aby ho měla jen jednou denně. Dvakrát denně je výjímečně.
- Citovat
- Upravit
Někdy mám trochu problémy s bezmasýma večeřema. Občas dělám rajskou s těstovinama (bez masa) no a samozřejmě zeleninové rizeto.
- Citovat
- Upravit
Já hodně dělám husté zeleninové polívky, někdy zahušťuji vločkami (ovesné, ječné) a červenou čočkou, zkrátka snažím se to co nejvíc obměňovat.
Naštěstí malá zeleninu miluje jakoukoliv,jak vařenou,tak syrovou.
Naproti tomu zase nemusí ovoce, sní jen občas banán,okusuje naše jablíčka ze zahrady,někdy mandarinku ale všeho sní opravdu jen trošku,přesnídávky nechce vůbec.
Takže já zase neustále řeším,co ke sváče.Většina maminek vytáhne dítěti ke svačině venku banán a já okurku.
- Citovat
- Upravit
Vetsinou varim polevky nebo udelam pomazanku, pripadne kousek buchty, ale to vecer radeji ne, je v ni trochu cukru a mala pak nemuze usnout…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit