odkdy kousky jidla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
331
15.10.08 19:14

odkdy kousky jidla

odkdy davate nebo jste davali jidlo s kousky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
390
15.10.08 19:58

Ahoj,
to mě taky docela zajímá. Já jsem se pokoušela malému dávat jidlo nerozmixované, namačkala jsem to vidličkou a to mi vůbec nechce. Když cítí nějaký kousek, tak ho natahuje a už několikrát i blinkal. Máte někdo nějakou radu, jak na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
15.10.08 20:05

ahoj je to individuální, chce to zkoušet. Staršímu synovi jsem mixovala snad do 18 měsíců 8O
a mladší je Otesánek jako hrom, ten v 8 měs. normáolpně požvýkal těstoviny, které staršímu musím ještě krájet na kousky! a v podstatě mu už nic nemačkám, nemixuji tak od 9 měsíců, vše pokouše, ale je to opravdu jedlík, súíš ho musím bvrzdit s jídlem. A starší dodnes nerad jí nějaké tvrdší věci, kde musí víc žvýkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
15.10.08 20:05

no tak to mam podobny dala jsem mu rozmackany banan vidlickou a moc se mu do toho nechtelo. trosku snedl ale kazdou chvilku delal ze kasle a ze to nechce. tak jsem premyslela jestli neni brzo.Snad nekdo poradi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
15.10.08 20:11

I když Šíma dlouho neměl žádné zoubky, tak kousky docela zvládal.

Myslím si, že mu hodně „pomohlo“, že jsem mu dávala ke svačince pokrájené měkké ovoce (např. broskve, nektarinky apod.) do misky a on to jedl úplně sám. Takže se naučil, že si strčí sousto do pusy a musí kousat. To jsem dělala již někdy od 8-9M a zároveň jsem začla zkoušet i jídlo s kousky - rýži, těstoviny, zeleninu… a šlo to bez problémů.

Ale každé dítě je jiné, kamarádka taky mixovala jídlo skoro snad až do 2 let :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
15.10.08 20:14

Ahoj,

tak dcera mi začala kousky akcepovat po roce. Dneska má 14 měs. a sní 1/2 hrozna, kolečko banánu, těstovninu, kousek brambora atd. bez problémů. Oběd ale stále mixuju, protože by jsme u něj seděly hodně hodně dlouho a snědla by trochu. Takhle máme hotovo za cca 15 min.

Kolem toho 8-9 měs. jsem se jí snažila do mixovaného jídla přidat třeba lžičku nemixované rýže, rozmačkaný brambor, ale to plivala. Tak jsem se na to vykašlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
15.10.08 20:37

Ahoj,
mne maly v 8. mesici take kousky nejprve odmital, ale pak se naucil zvykat a slo to den ze dne. Na nacvik zvykani jsou super kukuricne, jahlove nebo pohankove krupky. Daji se sehnat v kazde zdrave vyzive. Jsou neslazene a nesolene a mrnousove, vsichni, co znam, je miluji! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
15.10.08 21:03

ja zacala kousky davat asi mesic po zacatku masoveho prikrmu…kdyz vyplivl, skusila jsem obden…a behem tydne to slo bez problemu. ted ji veci pomackane vidlickou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
15.10.08 21:08

no tak ty krupky jime uplne bez problemu a malej je miluje. no tak ja to budu zkouset dal zatim jsem to zkousela jen jednou tak se to snad zlepsi. dekuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
16.10.08 08:22

Ahoj,
tak my jsme s prikrmy zacali tak pred tremi tydny. Zatim kupuju a doma uvarim brambor, rozmackam (nemixuju) a smicham s tim ve sklenicce. Kdyz ma v puse moc velky kousek brambory, tak ho vrati, ale nakonec ho sni, takze snad nebude mit s kousky problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
17.10.08 15:28

Ahojky,

u nas je s kousky taky problem.Krupky kouse a trha v pohode, ale s kouskem jablicka si nevi rady a obed sni jedine na kasi.
Asi je treba to proste zkouset, urcite mu to nezustane do 15 :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17895
17.10.08 17:25

Všem doporučuju od začátku - tedy v ukončeném 6. měsíci už určitě (mám ověřeno) - vůbec nemixovat, od začátku mačkat vidličkou, postupně míň a míň, ke konci 1. roku už jen před vařením krájet na malé kousky a po uvaření nemačkat. Kromě mé nejstarší (kde jsem ještě mixovala a pak kolem 8. měsíce taky nechtěla přejít na nemixované) to všechny mé děti krásně zvládly. Takže u příštího mimča už to můžete zkusit. Teď nic jiného než trpělivost :wink:
A ty kousky do ruky určitě pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
18.10.08 17:18

Ahoj Renčo, my máme stejný problém. Jak je někde kousek něčeho, tak se začne okamžitě dávit, slzy v očích a občas se i poblinká.

A máte už zuby? My ne, takže doufám, že jí to přejde, až jí nějaký naroste. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
19.10.08 07:15

jo zuby mame a uz je to o neco lepsidavam mu zatim jen rozmackany banan ten ma nejradsi a uz si necha celkem rict.sice vetsinou se musi jeste necim dojist ale je to cim dal lepsi. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
20.10.08 22:33

Jé, tak to je dobře. Jen tak dál :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie