Jídelníček pro 8. měsíční miminko

Anonymní
10.7.18 12:51

Jídelníček pro 8 měsíční miminko

Ahoj, zajímalo by mě, vy která máte 7-8 měsíční miminko jaký má jídelníček. Pro příklad takhle to má dcera, za 10 dní 8 měsíců: ráno kolem 6:00-240ml UM, ale protože vstává až kolem 10 většinou už nic nedávám, jen vodu nebo čaj, jinak by nejedla oběd. 11:30-masozelenina, většinou sní půlku velké skleničky. 15:00-ovocná přesnídávka. Někdy dostane kolem 16:30 UM, pak před 19:00-210ml UM. Spí celou noc až do těch 6:00. Přijde vám to dobré nebo ne? :think: Včera měla poprvé nemléčnou kaši před spaním. Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1313
10.7.18 13:11

ja treba davam kasi rano, ne vecer :) vetsinou rano mliko, pak kase s ovocem, pak obed (priloha, maso, zelenina, vajicko), odpoledne banan nebo tvaroh ci jogurt a vecer mliko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
10.7.18 13:14
@Aradhell píše:
ja treba davam kasi rano, ne vecer :) vetsinou rano mliko, pak kase s ovocem, pak obed (priloha, maso, zelenina, vajicko), odpoledne banan nebo tvaroh ci jogurt a vecer mliko

Do kase davas cerstve ovoce nebo je primo kase s ovocem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
10.7.18 13:23

@boltova mam to i to :) kdyz je cerstve, davam cerstve (banan, jahody nebo merunky, merunky jsem jen lehce povarila, aby zmekly) a nebo mam ovocnou kasi od nutrilonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2495
10.7.18 14:05

Zkusila bych dat ovoce dopoledne a odpoledne treba jogurt holandii a krupicky nebo neco do ruky zeleninu ci neco klidne i ovoce.. malej dlouho obedval az kolem druhe kdyz se vzbudil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22934
10.7.18 16:46

Tak kaše dávám rozhodně na snídani.
U nás je to cca od 8.měsíce takto:
mléčná kaše (různé)
ovocná přesnídávka nebo ovoce, kterého je teď všude dost ;)
masozelenina
jogurt
zelenina nebo polévka

kojím dle požádání, většinou před spaním a v noci.

Přijď se podívat do skupinky vaříme pro kojence a batolata , najdeš tam spoustu receptů a inspirace :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.18 19:20

Jogurt dát nemůžu má alergii na kravské mléko. Nojo jenže když madam vstane v 10 a dám jí kaši tak nebude do 3 odpoledne chtít jíst :mrgreen: Do ruky ji dávám rohlík, okurek, banán ale nemá zuby tak nic nesní a jen cucá :nevim: dneska měla 4 safari sušenky a moc chutnaly :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
409
15.7.18 21:11

Moje Valinka čerstvě 8 měsicu, ma přes 8 kilo
Vstava mezi 6-7 hod a to dostane Nutrilon AR 210ml
9-10hod svačinka přesnídávka nejčastěji vařím broskev+banan+jablko sní 200-250g
12-13 hod obídek zeleninový většinou 2 druhy zeleniny + maso kuřecí nebo krůtí sní 250-300g
15-16 hod svačinka banán s holandií nebo kaše od sunarku sní 200-250g
18-19 hod Nutrilon AR 210ml
přes den dostava čerstvou zeleninua ovoce na žužlaní nejradši má okurku, pak ji davam kedlubnu, mrkev, merunku
A co se týče pitného režimu tak jak kdy, rozmezí je od 200ml-350ml davam caje, vodu a nejradsi ma odstavnenou jablečnou stavu- naredenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.2.19 14:50
@Anonymní píše:
Jogurt dát nemůžu má alergii na kravské mléko. Nojo jenže když madam vstane v 10 a dám jí kaši tak nebude do 3 odpoledne chtít jíst :mrgreen: Do ruky ji dávám rohlík, okurek, banán ale nemá zuby tak nic nesní a jen cucá :nevim: dneska měla 4 safari sušenky a moc chutnaly :mrgreen:

Ja davam i jogurt kozi(mala ho basti, me moc nejede :( )Navic je kozi mleko slozenim blizsi materskemu nez to kravske.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22934
26.2.19 05:26

@Schidlo Jo na ten kozí sýr čtu samou chválu, já to pořád chci zkusit a vždycky mi to v krámě vypadne, nebo ho zrovna nenajdu.. :lol: Mě to kozina smrdí,ale prý je to fajn pro děti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
9.5.19 11:55

jídlo/nejídlo 8 měsíců

Ahoj holky, jdu si pro řadu, přičítám tady jak papaji vasi prcci.. ta naše malá princenzna asi na jídlo není nebo nevím jak na ni. Má asi 68cm a 7,6kg
Do 4 měsíců kojena a pak na UM. Teď ji bude 8 měsíců a ji takhle:
8:00 100-140ml UM
12:00-12:30 masozelenina že skleničky +batat, mrkev, dýně domácí a sní max 125g
16:30 jedla mixovanou vařenou hrušku s jablkem nebo banán, to teď odmítá a ječí a ječí. Kdybych dala UM vypije, ale nechci aby si zvykla na to, že když to nesni, bude mlíčko. Občas do ní nacpu pár lžiček, ale teď pár dní nejí nic
19:30 200ml kaše z flašky
V noci ji tak mezi 2-5h 140-180ml UM a vstává kolem 7-7:30

Nedávno jedla v 8 UM ale třeba jen 40ml, v 10h trocha přesnídávky a UM, ale nejedla moc oběd, zato jedla líp svačinku.. pak dopo svacu nechtěla, tak SME vynechali a krásné snědla oběd a pak i 180ml přesnídávky a teď jecak, pusa na zámek. Dneska SME zkusili bílou holandii, ksichtik a nic. Ovocna taky nic, chlebík nee.. pít vodu ani čaj nechce, takže měla v půl 1 oběd a v pul8 kaši, vypila 210ml a šla spát. Kdybych dala UM vypije ho, ale něco jiného.. máte některá taky takovou zkušenost? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.5.19 12:24

Ráno 180 ml mléka
svačina cca 100-150 g kaše s ovocem
oběd 100-200 g masozeleniny
svačina 150-200 g přesnídávky
před spaním 180 ml mléka
než jdu spát já 180 ml mléka
a někdy v noci mléko ale snažím se to odbourat..

Má asi 7 kilo a něco přes 7 měsíců… přes den se snažím dávat čaj přijde mi že je to žroud.. miluje i kukuřičné křupky a vůbec jí zajímá vše kolem jídla

• Citovat
  • Upravit
847
9.5.19 13:10

U nás je to ještě tragičtější, ale já se z toho nehroutím, holt tak všechno jen ochutnává ;) a že bych ji nedala mléko kvůli tomu, že nechce svačinu nebo oběd? Tak to ani náhodou, nebudu ji trápit hlady. Takže u nás dneska: ráno UM, sváča 3 lžičky hruškového pyré, oběd 1 lžička nového jídla (sklenička brambory s králíkem a fenyklem), takže se dopila UM, ale dneska jí zlobí zoubky, takže to přičítán tomu. K svačině zkusíme banán, jestli si dá a večer rýžovou kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
9.5.19 13:25

Ona driv snedla klidne 150g presnidavky a zapila 60ml mlika, ale bylo mi receno, ze jsou to jako 2 jidla, takze mleko davat nemam a nemam ji zvykat na flasku, ze nebude chtit jist lzickou. Jako kdyz ji to mleko nedam, ona nevyzaduje jidlo, nebreci, trosicku vzdycky sni toho ovoce. S obedem problem nebyva, ted ji to treba dele trva nez to sni a musim hrat divadlo s hrackama, ale ji. Otvira pusinku na HAM jak ptacek, ale odpoledne, ne a ne a ne.. doktor rekl, ze asi nepotrebuje tak casto jist a bylo hotovo. Nehubne..
Dneska na ni zkusim pudink z UM, tak uvidime :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
9.5.19 13:59

@janulka007 v jídelníčku ti chybí dopolední svačina, nedáváš nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí