Svačinky pro 6m dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2803
4.3.11 11:22
Lasicka píše:
Myslela jsem, že UM nesmí projít varem a kravský mlíko se do roka nemá dávat. Já bych nespěchala, je zatím malej, doteď jedl mlíko, takže asi těžko bude vyžadovat rozmanitej jídelníček :-)

Ry receptíky jsem přizpůsobovala prckům podle věku. UM nevadí, že přejde varem, jen se můžou některé látky znehodnotit. Když je prcek starší, dávám normální mlíko. Pokud mimi (batole) papá UM i v jinou dobu, tak vůbec navadí, že přejde varem. Tady jde o to jídlo. Pohankový šrot nebo ovesné vločky by varem přejít měly. Jinak je můžeš převařit ve vodě a mlíčko přidat pak. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
4.3.11 11:49

Já jsem nemléčný kaše vařila ve vodě a pak teprve přisypala UM, tak se nic neznehodnotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
11.2.12 20:43

Ahoj Maminky, měla bych dotaz k dopolední svačince, kterou začínáme pomaličku aplikovat. Máme 6 měsíců a zatím jsme zkoušely jen banánek. Přesnídávky jsme zkoušely jak domácí tak kupovanou, ale ty malé moc nesedí. Skoro je nesní a když už něco popapala tak pak jí to moc nesedlo a celkem ublinkávala :( . Máte nějaký tip co dávat na svačinku v tomto věku a v tomto období? Nerada bych malé banánky nějak zhnusila :think: díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
12.2.12 18:53

Ahoj já jsem v 6. měsících začala dávala všemožné ovoce, ale tak 3 dny stejný, aby si na to zvykla nebo popř. se ukázala nějaká alergická rakce. Taky mi domácí nejí, takže jsme na kupovaných přesnídávkách a baští mi vše. Jen jí nedávám jahodový a broskvový, ale to zase kvůli atopickýmu exému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
17.6.14 08:50
@lumáťa píše:
Dopoledne ovoce (ne odpoledne !), odpoledne bílý jogurt (doporučuju od 7.měsíce) a tak stejně až do 1roka.Od kdy jste začali s příkrmy ? Většinou v 6ti měsících se začíná obídkem.

Drobet opožděně, ale zajímalo by mě, proč se nesmí ovoce odpoledne?? Já to dávám přesně naopak než píšete:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
17.6.14 08:51
[
@lumáťa píše:
Dopoledne ovoce (ne odpoledne !), odpoledne bílý jogurt (doporučuju od 7.měsíce) a tak stejně až do 1roka.Od kdy jste začali s příkrmy ? Většinou v 6ti měsících se začíná obídkem.

Drobet opožděně, ale zajímalo by mě, proč se nesmí ovoce odpoledne?? Já to dávám přesně naopak než píšete:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
17.6.14 08:57

A me by zase zajimalo, od kdy muzu dat mimiskovi cersvou jahodu a od kdy muze papat ruzne jogurty a tvarohy. A popripade jake? A taky jaky ten bily jogurt (treba primo nejakou znacku co deti muzou)? A do toho pridat kousky ovoce, to by slo ze? A jeste jedna vec, takove ty polystyrenove krupky-kde sehnat? Koukala jsem u nas v Lidlu a nenasla jsem, tak Kaufland nebo treba Billa, tam bych to sehnala? Dekuju moc za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
20.6.14 09:54

@Pulpy Křupky pro prťata kupuju v lékárně:_) Jogurt občas dám pár lžiček bílé Holandie nebo zakysané smetany… zatím jsem do toho přidávala jen rozmačkaný banán nebo uvařené jablíčko s dýní… a čerstvou jahodu jsem zkoušela jen maloučko ochutnat a domácí a postupně přidávám množství..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.3.19 18:43

Ahoj, když malé bylo kolem 6 měsíců tak jsem jí dávala jako dopolední svačinku Sunárek do ručičky. Moc jí to chutnalo a vždy mi to snědla celé, jinak to moc velký jedlík nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.19 21:17

Vážně? A jaké příchutě jste dávala, mě malý moc ovoce jíst nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.3.19 20:53

Nejvíc malá ujíždí na jablku s jahodou nebo s meruňkou. To by jedla nejradši pořád. A dobré na tom bylo, že jsem jí to mohla dát i když jsme byly venku. Předtím jsem ji krmila lžičkou a do toho mi pořád strkala ručičky takže to bylo všude :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.19 21:44

Jsem nevěděla že se jahody můžou už tak brzy, myslela jsem že až tak kolem 9-tého měsíce. Ale děkuji za radu, zkusím mu dát tu s meruňkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
18.3.19 07:20

@Mrnousek25 jahody bych těd takto malému dítěti nekupovala, jsou vyhnané. počkej si na naše české v červnu ;) Meruňky teď také neseženeš, pokud nemáš vlastní kompot? :think:
Ale pokud myslíš kupovanou přesnídávku, tak to bych klidně dala, tam je toho druhého ovoce minimum. Já jsem si loni v létě udělala domácí přesnídavky ze všeho co šlo a čepám z nich doteď ;) Víš, co si tam dáš a namícháš jak chceš ;)
Zkus se podívat do skupinky vaříme pro kojence a batolata , najdeš tam spousta receptů a inspirace ;) I na ty ovocné přesnídávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí