Svačinky pro 6m dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43
27.2.11 14:30

jídlo v 6.měsíci

Holky co dáváte svým mimiškům na svačinky (6.měsíců) nějak mi dochází nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
27.2.11 14:41

no ono v podstatě u tak malýho prcka na výběr nemáš, takže ovoce, zeleninu, přesnídávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
27.2.11 16:16

Dopoledne ovoce (ne odpoledne !), odpoledne bílý jogurt (doporučuju od 7.měsíce) a tak stejně až do 1roka.

Od kdy jste začali s příkrmy ? Většinou v 6ti měsících se začíná obídkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
27.2.11 16:27

Ještě se daj nemléčný kaše a dát do nich trošku přesnídávky, tak od osmýho měsíce ovesný vločky. První dceři jsem dělala kaši, že jsem namočila tak dvě lžíce ovesnejch vloček, jemně mletejch a půlku jablíčka, zalejt horkou vodou, přiklopit a pak rozmixovat. Časem jsem tam přidávala třeba dvě jahody, meruňku, švestku, fantazii se meze nekladou :mrgreen: . Já byla vymejšleč neobvyklejch přesnídávek. Když jsou děti starší, tak je dobrý rozmixovat do přesnídávky lněný nebo slunečnicový semínko, tak lžičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
27.2.11 16:31
Pettulle píše:
no ono v podstatě u tak malýho prcka na výběr nemáš, takže ovoce, zeleninu, přesnídávky.

Já vím,že na výběr nemám a právě proto se ptám jestli máte v záloze třeba nějaké mixi toho co už jim dáváme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
27.2.11 16:33
lumáťa píše:
Dopoledne ovoce (ne odpoledne !), odpoledne bílý jogurt (doporučuju od 7.měsíce) a tak stejně až do 1roka.Od kdy jste začali s příkrmy ? Většinou v 6ti měsících se začíná obídkem.

S příkrmy jsme začaly nedávno.Jde mi o to,že Mojmirek začal dost brzo se pohybovat a vyvýjet aktivitu a nespí tak je pořád hladovej.Tak jsem chtěla nějaké nápady.Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
27.2.11 17:06

Tohle by mohlo jedlíkovi chutnat: :-D

Pohanková kaše s jablečným pyré
Od 6. měsíce.

1,5 dcl mléka - UM (MM), 20 g pohankového šrotu, 2 malá jablka.

Mléko zahřejeme, vmícháme pohanku, krátce necháme přejít varem, na mírném ohni necháme dojít asi 10 minut, občas zamícháme. Jablka opláchneme, oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jadřinec. Nakrájená jablka uvaříme v 0,5 dcl vody. Rozvařená jablka rozmixujeme. Vmícháme do prochladlé pohankové kaše.

Ovesná kaše s jablkem
Od 7. měsíce.

2 dcl mléka, 2 lžíce jemných ovesných vloček, 1 jablko.

Mléko zahřejeme, metličkou vmícháme ovesné vločky, přivedeme do varu a na slabém plameni necháme asi 3 minuty houstnout. Jablko opláchneme, oloupeme, na struhadle strouháme dokola, až zůstane jen jadřinec. Pro menší děti můžeme jablko rozvařit a rozmixovat, a použít pyré. Jablko vmícháme do prochladlé kaše.

Hrušková kaše s prosnými vločkami
Od 6. měsíce.

Na 1 porci: 1 dcl vody, 20 g instantních prosných vloček, 1 hrušku, lžičku másla.

Vařící vodu nalijeme do misky, vmícháme vločky a necháme odstát. Hrušku omyjeme, oloupeme a nastrouhám na skleněném struhadle či namixujeme. Můžeme předem podusit a namixovat. Vmícháme ovoce s máslem do kaše, promícháme a podáváme.

Jablečná rýže
Od 6. měsíce.

2 dcl vody, 20 g kulaté rýže, 1 jalbko, lžičku másla.

Rýži propláchneme, nechám okapat, ve 2 dcl vody přivedeme k varu, potom na slabém plameni vaříme asi 25 minut. Můžeme také po 10 minutách nechat dojít na vypnuté el. plotýnce. Příležitostně zamícháme. Jablko omyjeme, oloupeme a nastrouháme, můžeme také podusit a pak rozmixovat. Vmícháme jablko s máslem do rýže, důkladně promícháme.

Meruňková svačinka
Od 6. měsíce.

1,5 dcl vody, 20g instantních prosných vloček, 2 meruňky, 1 malý kousíček banánu (cca 5 cm), 1 lžičku másla.

Vařící vodu nalijeme do hlubokého talířku či misky. Zamícháme vločky a necháme odstát. Meruňky nařízneme, přelijeme vařící vodou, po 2 minutách stáhneme lehce slupku. Odpeckujeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme s banánem. Zamícháme ovoce s máslem do kaše, důkladně promícháme.

Pohanková pochoutka
O 6. měsíce.

1,5 dcl ody, 20 g pohankového šrotu, 1 banán, 1 lžičku másla.

V hrnci ohřejeme vodu, přidme pohankový šrot, krátce povaříme a na slabém plameni necháme 10 minut dojít. Často míchám. Banán rozmačkáme vidličkou, naškrábeme lžičkou nebo rozmixujeme. Do prochladlé kaše vmícháme banán a máslo, důkladně promícháme.

Jogurt s pohankou.
Od 7 měsíců.

1 bílý jogurt ( 150 ml), 3-4 lžíce vařené drcené pohanky, přírodní cukr, ovoce.

Jogurt osladíme, smícháme s vařenou pohankou a přidáme rozmačkané, nastrouhané nebo pro větší děti nakrájené sezónní ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
27.2.11 18:13

Myslela jsem, že UM nesmí projít varem a kravský mlíko se do roka nemá dávat. Já bych nespěchala, je zatím malej, doteď jedl mlíko, takže asi těžko bude vyžadovat rozmanitej jídelníček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
27.2.11 19:24
lumáťa píše:
Tohle by mohlo jedlíkovi chutnat: :-D

Pohanková kaše s jablečným pyré
Od 6. měsíce.

1,5 dcl mléka - UM (MM), 20 g pohankového šrotu, 2 malá jablka.

Mléko zahřejeme, vmícháme pohanku, krátce necháme přejít varem, na mírném ohni necháme dojít asi 10 minut, občas zamícháme. Jablka opláchneme, oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jadřinec. Nakrájená jablka uvaříme v 0,5 dcl vody. Rozvařená jablka rozmixujeme. Vmícháme do prochladlé pohankové kaše.

Ovesná kaše s jablkem
Od 7. měsíce.

2 dcl mléka, 2 lžíce jemných ovesných vloček, 1 jablko.

Mléko zahřejeme, metličkou vmícháme ovesné vločky, přivedeme do varu a na slabém plameni necháme asi 3 minuty houstnout. Jablko opláchneme, oloupeme, na struhadle strouháme dokola, až zůstane jen jadřinec. Pro menší děti můžeme jablko rozvařit a rozmixovat, a použít pyré. Jablko vmícháme do prochladlé kaše.

Hrušková kaše s prosnými vločkami
Od 6. měsíce.

Na 1 porci: 1 dcl vody, 20 g instantních prosných vloček, 1 hrušku, lžičku másla.

Vařící vodu nalijeme do misky, vmícháme vločky a necháme odstát. Hrušku omyjeme, oloupeme a nastrouhám na skleněném struhadle či namixujeme. Můžeme předem podusit a namixovat. Vmícháme ovoce s máslem do kaše, promícháme a podáváme.

Jablečná rýže
Od 6. měsíce.

2 dcl vody, 20 g kulaté rýže, 1 jalbko, lžičku másla.

Rýži propláchneme, nechám okapat, ve 2 dcl vody přivedeme k varu, potom na slabém plameni vaříme asi 25 minut. Můžeme také po 10 minutách nechat dojít na vypnuté el. plotýnce. Příležitostně zamícháme. Jablko omyjeme, oloupeme a nastrouháme, můžeme také podusit a pak rozmixovat. Vmícháme jablko s máslem do rýže, důkladně promícháme.

Meruňková svačinka
Od 6. měsíce.

1,5 dcl vody, 20g instantních prosných vloček, 2 meruňky, 1 malý kousíček banánu (cca 5 cm), 1 lžičku másla.

Vařící vodu nalijeme do hlubokého talířku či misky. Zamícháme vločky a necháme odstát. Meruňky nařízneme, přelijeme vařící vodou, po 2 minutách stáhneme lehce slupku. Odpeckujeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme s banánem. Zamícháme ovoce s máslem do kaše, důkladně promícháme.

Pohanková pochoutka
O 6. měsíce.

1,5 dcl ody, 20 g pohankového šrotu, 1 banán, 1 lžičku másla.

V hrnci ohřejeme vodu, přidme pohankový šrot, krátce povaříme a na slabém plameni necháme 10 minut dojít. Často míchám. Banán rozmačkáme vidličkou, naškrábeme lžičkou nebo rozmixujeme. Do prochladlé kaše vmícháme banán a máslo, důkladně promícháme.

Jogurt s pohankou.
Od 7 měsíců.

1 bílý jogurt ( 150 ml), 3-4 lžíce vařené drcené pohanky, přírodní cukr, ovoce.

Jogurt osladíme, smícháme s vařenou pohankou a přidáme rozmačkané, nastrouhané nebo pro větší děti nakrájené sezónní ovoce.

díky :huban: už jsi to jdu přepsat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
28.2.11 09:07

Ahoj mne by zajimalo jaky davate bily jogurt nam je 7m a ešte jsme nezkouseli a nevim jaky bych mu mohla dat dekuju.Omlouvamse zakladatelce ze sem vstupuju a dekuju za odpoved :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
28.2.11 10:40

No starší dceři jsem dávala Activii, ale ta mi teď vůbec nechutná. Dobrý je choceňský, pokud snese tak hollandie, dobrej je bifido z alberta. U mimin nemusíš řešit obsah tuků, takže klidně smetanový, ale kvalitní a neochucený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
28.2.11 13:27
ljubočka píše:
Ahoj mne by zajimalo jaky davate bily jogurt nam je 7m a ešte jsme nezkouseli a nevim jaky bych mu mohla dat dekuju.Omlouvamse zakladatelce ze sem vstupuju a dekuju za odpoved :mavam:

Doporučuje se bílá Hollandia. Obsahuje totiž mimo živých jogurtových kultur, taky probiotické kultury Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus. Má hodně vápníku… atd atd. No je nejlepší, co se tohoto týče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
28.2.11 13:29
lumáťa píše:
ljubočka píše:
Ahoj mne by zajimalo jaky davate bily jogurt nam je 7m a ešte jsme nezkouseli a nevim jaky bych mu mohla dat dekuju.Omlouvamse zakladatelce ze sem vstupuju a dekuju za odpoved :mavam:
Doporučuje se bílá Hollandia. Obsahuje totiž mimo živých jogurtových kultur, taky probiotické kultury Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus. Má hodně vápníku… atd atd. No je nejlepší, co se tohoto týče.

U nás Hollandia neprošla - nechutnala mu, takže prcek baští Choceňský bílý, ten mu chutná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
28.2.11 13:32

Mě Hollandii baští oba dva :-D A mám pocit, že jim ta nakyslá chuť vyloženě dělá dobře.
Já osobně taky raději Choceň :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
28.2.11 13:37

Ještě je moc dobrej jogurt Bio od Olmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...