Nekouše - polyká - 15 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nekouše - polyká - 15. měs.
Ahoj, nevím jestl je to problém, ale raději se na to zeptám:-)
moje dcera 15 měs, jídlo nekouše ale polyká, teda ne úplně, párkrát žvýkne a hned polkne ale je vidět že se musí snažit, udělá takový ten známý pohyb když někdo těžce polyká, celou dobu sedím u ní a ukazuju jí jak má kousat, ale není to nic platné, mám to nechat být, nebo jí to zkoušet naučit?
díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Me to Samik taky hodne delal kolem toho roku,ale postupne to preslo.I kdyz i ted nekdy nekouse a rovnou polyka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme stejný problém-také nevím jak mu to vysvětlit aby to pochopil.Někdy kvůli tomu dokonce i
Bodejť by ne když polyká vše celé.Když budu mixovat nenaučí se kousat nikdy-tak já fakt nevím
co s ním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to nějak moc neřešila, já rozmačkávala jídlo ještě v době, když všude psali, že v tom věku by už dítě mělo kousat. Lepší, než aby zvracelo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
barah píše:
Já bych to nějak moc neřešila, já rozmačkávala jídlo ještě v době, když všude psali, že v tom věku by už dítě mělo kousat. Lepší, než aby zvracelo.
Tak.U nás to taky vypadalo na trable s kousáním,nakonec jsem mu postupně zamíchávala do jídla kousky,začala jsem rýží a namačkanýma bramborama,a pak to tak nějak šlo.Před hodinou tu běhal s celou mrkví a hryzal jí jako vzteklej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já to nechápu od 8. měsíců jedla úplně normálně velké kousky, a ted tohle, jako kdyby jí to jídlo mělo utéct
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzka.mamka píše:
Ahoj, nevím jestl je to problém, ale raději se na to zeptám:-)moje dcera 15 měs, jídlo nekouše ale polyká, teda ne úplně, párkrát žvýkne a hned polkne ale je vidět že se musí snažit, udělá takový ten známý pohyb když někdo těžce polyká, celou dobu sedím u ní a ukazuju jí jak má kousat, ale není to nic platné, mám to nechat být, nebo jí to zkoušet naučit?
díky
Máme totéž a úplně nachlup stejný věk
Ukousne kus něčeho, požmoulá nebo rovnou polkne a pak se dusí. nebo ukousne, požmoulá a když je to moc velké, tak to vyplivne (banán např.). Chleba celke sní, kousky měkké vařené zeleniny z talířku, co vezme rukou, taky sní, ale oběd mixuju, prostě ze lžičky mi kousek nevezme, všechno vyplive. A odmítám mu dávat kusy masa a brambor, aby to jedl rukama (notabene v půlce toho nechá a háže kolem sebe).
Rozhodně mě nenapadlo mu ukazovat jak má kousat, ani nevím, jak a jestli by to pochopil… Prostě hodlám dál mixovat oběd a trénovat na těch kouscích, chlebě a ukusování kusů, třeba to časem přijde
A to má spoustu zubů i první stoličky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mary - klárka nemá problém s velkými kousky, ona to dělá jak s malými tak s velkými, zubů ma také plnou pusu, stoličky nahoře i dole, ty řezáky dolní, já nevím, mám poci že problém bude někde jinde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No u nás to bude tím, že on asi fakt kousat neumí, resp. strašně dlouho mu trvalo, než vůbec začal… když poprvé ukousl kousek chleba a spolkl, málem jsem slavila druhé Vánoce… je to tak dva měsíce zpátky. Ty vařené kousky u oběda je taky záležitost posledního měsíce. Takže si pořád myslím, že se zkrátka učí. Od prvního postavení a krůčku u nábytku po samostatné chození to taky natáhl na několik měsíců, tak jsme nejspíš v učení pomalejší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
barah píše:
Mně to někdy dělá i teď. Jsou jí 3 roky.
Jsme na tom zrovna tak.
Já ji podezřívám z lenosti, nebo si holt šetří zoubky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, mám stejný problém. Dcerka 18m mi vůbec nekouše! Někdy mi připadá, že cokoliv(jogurt, polévka, pribiňák) jí dam do pusy, tak ani neochutná a rovnou polkne, pak se jí zvedá kufr a to i několikrát za krmení. Je to nejedlík, je to hoooodně přemlouvání, ale třeba toho pribiňáka si ráda dá..ale jak říkám polkne hned a pak se jí z toho zvedá žaludek, fakt nevím co s ní..
máte nebo měli jste někdo tento problém??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@relay
velmi podobny problem. maly skoro nic neji uz asi rok (ted ma 2), akorat tvarohy, jogurty, ryzi a testoviny (suche). chleba nebo rohlik si neukousne. kdyz mu dam maly kousek, tak ten teda trochu sezvyka. ale poprve si vzal neco na kousani do ruky asi tak v roce a pul a dela to spis vyjimecne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali dcerka mi do 16m nechtěla vůbec nic, jen um. Až teď trošku jí, ale jakým způsobem, to je k pláči. A jak říkáš rohlík nebo chleba je u nás tabu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit