Máslo - jakou značku?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7257
24.2.11 13:39

Máslo

maminky,poraďte :D
Chci začít dávat prckovi chleba s máslíčkem. Ale na trhu jich je hodně. Tak se ptám,kterou značku kupujete? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3278
24.2.11 13:42

Tak mi Perlu :palec: .....A nebo ještě lepší Ramu…je tam spousta vitamínů pro děti:-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
24.2.11 13:45

My dáváme Jihočeské máslo do Madety. Mimo másla ještě Lučinu. Jo a Perla a Rama nejsou másla, ale rostlinné tuky.

Příspěvek upraven 24.02.11 v 13:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
24.2.11 13:45

Máslo kupuju to, na kterém je napsáno máslo, má obsah mléčného tuku alespoň 80%. Pokud je tak české (co se potravin týče jsem patriot).
Pomazánkové máslo a smetanové sýry v zápětí.
Margaríny taky, ale mnohem méně, začínali jsme máslem a uměliny dávali až kolem druhého roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
24.2.11 13:46
Vanesanka píše:
Tak mi Perlu :palec: .....A nebo ještě lepší Ramu…je tam spousta vitamínů pro děti:-) :kytka:

akorat to nema s maslem nic spolecneho, je to rostlinny tuk, nikoliv zivocisny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
24.2.11 13:48

my dáváme máslo klasické české v kostce, pak pomazánkové a par čerstvé sýry (cottage, žervé apod)

margaríny nekupujeme

• Citovat
  • Upravit
44172
24.2.11 13:52

Taky upřednostňujeme klasické máslo v kostce před rostlinnými tuky. Hlavně pro děti je to vhodnější.
Taky dávám čerstvé krémové sýry typu žervé, potom cottage, pomazánkové máslo.

Rostlinnými tuky si mažeme velmi zřídka, dětem skoro vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
24.2.11 13:54

Používáme spíše obyčejné máslo a pokud jde o značku, o prázdninách jsem narazila na testy másel a nejlépe vyšlo to nejlevnější, myslím, že Dr.Halíř, nejhůře bio máslo za 50 kč, to úplně propadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.11 14:02

Cvrcka este kojim, ale planujem davat maslo 82%. A ak budu krstni este vladat, tak domace, mnam :mrgreen:
Ramu a Perlu nie, to odmietam zjest ja sama tak to nebudem tlacit drobcovi.

Mimochodom, ked sme babicke kvoli cukrovke kupili Ramu maslovu „na nerozoznanie od masla“, tak sa babka pytala ci sme uz tak strasne chudobni ze len margarin davame na chlieb … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
24.2.11 14:03
krmar píše:
Používáme spíše obyčejné máslo a pokud jde o značku, o prázdninách jsem narazila na testy másel a nejlépe vyšlo to nejlevnější, myslím, že Dr.Halíř, nejhůře bio máslo za 50 kč, to úplně propadlo.

test z roku 2009:
http://data.idnes.cz/…u_masel.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
24.2.11 14:04

Tak jako ostatní, dávám klasické máslo.
Ne margaríny. Ani já sama nejím margarín. Manžel s tou starší jí Ramu.

A od cca 9 měsíců i Lučinu. Ha, pomazánkové mě nenapadlo, testnu :palec:
Ale zas opravdové pomazánkové máslo. ne ty náhražky. I když je otáz kou jak dlouho ještě na trhu bude.

Holky nemají čerstvé sýry jako Cottage, Gervais apod v sobě sůl? Zatím se jí snažím vyhýbat . V pečivu je jí dost.

Příspěvek upraven 24.02.11 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
24.2.11 14:04

Ramu nebo Floru používám, když zapomenu máslo vyndat z lednice a nešlo by namazat.
Jinak kupujeme jihočeské máslo i másla, co mají v akcích v Tescu, jen sleduju, aby tam byl kód CZ a ne BE (i když je to to rozmražené asi tak jako tak…).
Nedávno jsme si doma udělali test, protože jsem měla víc pečení dortů, měla jsem spoustu másel různých značek a pořídila i bio máslo… Nepoznali jsme rozdíl. Jen jedno z nich chutnalo jinak, což neznamená, že špatně ale jinak všechno to byla „máslová chuť“, vše 82 % mléčnéo tuku atd. Takže je to asi fuk.
Jinak ještě mažeme lučinou nebo podobnými záležitostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
24.2.11 14:07

Máslo - Moravia (Olešnice), jihočeské od madety, dr. halíř. Tuk 82%, české. :kytka:
Rostlinné tuky vůbec nekupujeme, nejíme je ani my, ani děti. :mavam:

Příspěvek upraven 24.02.11 v 14:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
24.2.11 14:08

A můžu se zeptat od kdy jste dávali chlebík s máslem?
Omluva zakladatelce za OT :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.11 14:09

Vanesanko: ať víš, co jíš..
http://www.hoax.cz/…rama-s-nama/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...