Začátek příkrmů 4. měsíc?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
711
23.2.11 20:00

Začátek příkrmů 4.měsíc?

Krásný podvečer všem,chtěla jsem vás poprosit o vaše zkušennosti s příkrmama.Jsme už dva měsíce na UM a chtěla jsem po ukončení 4.tého měsíce začít pomalinku s příkrmama,protože mi přijde,že mu UM už nestačí,tak jsem se ptala doktorky a ona na mě koukala jak na blázna,že chci začít přikrmovat už takhle brzy,že sice na skleničkách se to píše,ale že se maj příkrmy začít dávat až od ukončeného 6.tého měsíce,jinak že mu prý zničím žaludek,tak mě celkem vyděsila,ale všechny mé známé nějak po tom 4.tém měsíci příkrmy začli dávat,pokud byli na UM.
Prosím jaké máte zkušennosti?
Děkuji moc a krásný večer :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13415
23.2.11 20:04

Můj syn má ABKM a přímo gastroenteroložka, ke které s ním chodím, mi řekla od ukončeného 5. měsíce a je to odborník. Já bych na příkrmy nechvátala, spíš zkus začít pomalu kaší na noc a uvidíš. Já i přes doporučení počkám aspoň o týden, dva déle, mě se do toho moc nechce, když prospívá i na mlíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
23.2.11 20:05

Koukám na metřík, za měsíc přibral kilo, asi mu mlíko stačí, ale každopádně je to jen na tobě. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
23.2.11 20:11

Věruš děkuju a jakou kaší mám začínat,máme doma tu první kašičku od hippu,já se bojim,aby jsem mu nějak neublížila,ale poslední týden se mi po Nutrilonu začne vždy vztekat,že chce ještě,dávám mu 200ml 5× denně,podle dávkování na krabici,tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.11 20:20

Naše mámy začínaly s příkrmama taky dřív a jsme tu všichni a zdraví..... :lol:
Jestli chceš,můžeš ho zasytit rýžovou nebo ovesnou kaší. Prostě ji udělej řidší,větší díru do dudlu a dej mu ji na večer vypít.
Také jsem měla nenasytné děti,tak jsem to takhle večer dělávala,vařila jsem si kaše sama.

• Citovat
  • Upravit
2965
23.2.11 20:26

Ahoj, my jsme taky na UM a doktorka mi rekla, az male nebude stacit 1000ml mleka na den, tak pak zacit s prikrmama. Ale kdyz se ted divam, tak vy uz tech 1000ml mate. Zacala bych kasi. My zatim jedeme na Bebe 1 HA, ale az nebude stacit, budu davat na noc od Nestle - Moje prvni kase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
23.2.11 20:29

Já jsem taky začala dávat příkrmy od čtvrtého měsíce,sice né každý den ale dost často,a sama doktorka mi to navrhla,říkala že když jsou děti na MM tak doporučujou od šestého a když jsou na UM tak už se můžou dávat od čtvrtého.My dáváme a v pohodě,dávám malé jednou denně půl skleničky,a od šestého na to najedem úplně.Malá je v pohodě a spapá všechno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21893
23.2.11 20:30

Ja bych prikrmvat nezacala a pockala alespon do ukonceneho 5.mesice,ted maximalne udelala na noc slabsi kasi.Jestli ti nabral kilco za mesic,rekla bych,ze to nepotrebuje :wink:

Nase mamy sice zacinaly brzy,ale taky treba proto je nas tolik alergickych na ledacos.Potravinove alergie jsou ted „cim dal oblibenejsi“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
23.2.11 20:32

Adam má ABKM, takže moc na výběr nemám, ale rýžová je hnusná, se příčí v puse i mně, tak dávám tuhle , chutná výborně a je bez lepku a rozdělává se ve vodě. Je jí oproti jiným kaším 650g a já za ní platím 180kč (ve městě chtěli vydřiduši 220kč) a rýžová stála kolem 50kč za 200g, takže cena je stejná. :wink: Myslím, že je jako první příkrm vhodná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
23.2.11 20:50

My máme necelé 4 měsíce, malá je kojená, ale už asi týden musím dávat příkrm, protože měla problém s průjmem. Takže doktorka řekla, že než dávat UM, to raději zeleninu. Začali jsme klasicky mrkvičkou, pak mrkev s rýží, pak mrkev s bramborem, mám už koupenou brokolici.
Myslím, že se tím nic nezkazí pokud se bude postupovat s rozumem a pomalu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
23.2.11 20:53
lidunkaS píše:
My máme necelé 4 měsíce, malá je kojená, ale už asi týden musím dávat příkrm, protože měla problém s průjmem. Takže doktorka řekla, že než dávat UM, to raději zeleninu. Začali jsme klasicky mrkvičkou, pak mrkev s rýží, pak mrkev s bramborem, mám už koupenou brokolici.
Myslím, že se tím nic nezkazí pokud se bude postupovat s rozumem a pomalu :-)
:palec:
Přesně tak,my taky postupujem s rozumem a pomalu :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
23.2.11 20:57

Kdyby bylo po mně, tak se příkrmům zatím vyhýbám úplně :oops: Jediná ta kaše mi nevadí… Ne kvůli malýmu, prostě když to řekne dr., tak asi můžu, ale kvůli sobě. Už to nebude takový to mrně jen na mlíku, ale už bude poživatel jídla, ach jo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
23.2.11 20:58

Byli jsme od začátku na UM a s příkrmem jsme začali až v 6. měsíci. Malý prospíval krásně, takže jsme dřív neměli žádný důvod. Pokud prcek prospívá, tak bych to nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
23.2.11 21:04

Ahojda, tak já to nedávno taky řešila. Začala jsem mít málo MM a tak jsem se ptala dr., jestli, když se nerozkojím, mám malou dokrmit UM nebo začít příkrmy. Říkala, že ona je raději pro příkrmy. Jak už tady píšou ostatní, začít pomalu se zeleninkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.2.11 21:07

Ahoj

My teda jeste prikrmy nedavame, je nam teprve 3,5m, ale uz nam u mudr sestricka rikala, ze muzeme davat prikrm od 4,5m. Jooo a pry si mame dat pozor na hipp - pry doslazuji a dost soli. Chce to si asi procist slozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí