Příkrm v lahvičce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
332
21.2.11 13:12

Příkrm v lahvičce?

Ahojky,chtěla bych poradit.
začínám u malé s příkrmy.Začali jsme asi před 3mi týdny…
Nejdříve snědla pár lžiček,pak někdy víc,někdy míň,jak který den..Pak poslední týden začala hned po první lžičce hrozně ječet a brečela celou dobu krmení-vlastně se nakrmit ani nedala.V pusince jsem jí v koutku našla-asi aft.Takže jsem si říkala že jí to bolí jak se jí do toho dostane jídlo.
Dala jsem jí teda celé pyré do flašky ,zředila s mlíkem a dala jí to vypít..Tak jsem to dělala asi 4dny a malá krásně vypila v mlíku celou dávku příkrmu.
Aft se stratil a dnes jsem jí dávala zase lžičkou..Snědla pár lžiček a konec…už jsem do ní nic nedostala..Takže jsem po delší době přemlouvání dala to pyré zase do flašky s mlíkem a malá hned vycucla celou dávku..
Tak já nevím,vím že se jídlo ve flaškách nedoporučuje..Takže mám jí přemlouvat s lžičkama a když nebude chtít tak jí nedat nic,nebo jí to pak dát vypít v láhvičce??
Jo jinak když jí to dám zředěné s mlíkem po lžičách,tak to taky nechce… :-?
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
21.2.11 13:17

Dávej po lžičkách, co sní to sní, když bude mít hlad dáš jí za chvíli třeba .. do flašky bych to nedávala .. jen ať si zvykne na lžičku a ne na flašku ;)

• Citovat
  • Upravit
861
21.2.11 13:20

Ahoj určitě ji zvykej na tu lžičku, ať se to s ní naučí. Neboj ona si na lahvičku zase odvykne, když ji prostě nedáš… Zatím bych jí dávala kolik si vezme, klidně 3 lžičky a pak dokojit nebo dát UM, nevím na čem frčíte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.11 13:24

Dávala jsem malýmu dva měsíce příkrmy jen ve flaškách, protože to jinak nechtěl a pak si ze dne na den v 6 měsících začal brát lžičkou bez nejmenšího problému.

• Citovat
  • Upravit
31594
21.2.11 13:29

Podle mě, čím dýl to budeš praktikovat s flaškou, tím větší návyk vytvoříš. No tak nesní celou dávku, co sní, to sní, dej jí pak napít vodu a ona se za chvíli sama přihlásí, že má hlad, tak zkus znovu příkrm, když si ho dá, tak fajn, když nedá, dej mlíko.
Zbytečně bys pak musela řešit u většího dítěte tu flašku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
21.2.11 13:32

malý měl do roka večerní kaši z flašky- bylo to docela praktický- večer už vykoupaný vycucnul flašku, neumazal se…od roka už jí měl z lžičky
ostatní příkrmy dlabal normálně ze lžičky už od malička - já bych z té flašky takovou tragedii nedělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
21.2.11 13:35

Děkuji holky.
No právě mamka mě říká,ať jí to v klidu dám z flašky,ž dřív se polívky atd taky třeba do roku dávali z flašky a až pak že se dávalo lžičkou a žádná újma z toho nebyla..
Je fakt že malá je hodně malá-má sice půl roku,ale narodila se malinká,tak má cca teprve 6kg.
Tak nevím.Ještě si to rozmyslím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.2.11 13:40

Já bych to nehrotila - ono to zatím není zas až tak životně důležité, aby ti ten příkrm snědla. Co sní, to sní, teprve se to učí. Časem začne jíst víc, až přijde na to, že je to dobrota. Rozhodně bych z flašky nic nedávala, protože to, že sní 3 lžičky mrkve místo 6 jí žádnou újmu nezpůsobí :lol: Jiná by byla, kdybys to do ní potřebovala dostat stůj, co stůj - ale nepotřebuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí