Květák a nadýmání

4515
22.2.11 18:22

Květák

Ahoj holky,chci se zeptat,dávali jste dětem květák?Nadýmá tak mam strach aby malá po něm netrpěla.A dá se zamrazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4155
22.2.11 18:29

A. mi ho nikdy nejedla a dodnes (3roky) nejí. Vždycky tam ten květák cejtí, i když tam dám jen pár mini růžiček a jí to natahuje :poblion: .Poprvé jsme ji ho zkoušela dát kolem sedmého měsíce myslím :think: Vařím ho s kmínem nepřikrytý a pak nenadýmá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
22.2.11 18:30

Ahojky - Berunka trpěla od narození na koliky, tak jsem se taky bála. Opravdu jí nesedl hrášek (bolelo ji bříško a nemohla se vykadit), ale květák jsem i tak zkusila. A překvapivě v poho :palec: . Asi to chce trošku vyzkoušet a uvidíš, jak „sedne“ Tvé malé :wink:
Jo a zamrazovala jsem…vždycky uvařím větší množství a tak 2-3 porce zamrazuju :mavam:

• Citovat
  • Upravit
163
22.2.11 18:46

My květák v malém množství snášíme v pohodě. Dávala jsem ho už od sedmého měsíce… Zamrazovat je taky myslím ok… I když muj malej má sklony k nadýmání neměl s květákem problém… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
22.2.11 18:47

žádný problém a je velmi oblíbený. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
22.2.11 18:56

Klukovi jsem dávala a v pohodě,ten zas řval p brokolici :-D A doteď ji nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
22.2.11 19:07

Ahojky z květáku nadýmají hlavně košťály, takže pokud pořádně obereš pouze ty růžičky tak to dát můžeš, Hami to dokonce dělá jako první lžičku. Zamrazit se dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
22.2.11 19:50

Máme za sebou mrkev,brambor a brokolici,tak myslíte že už můžu dát ten květák nebo mam počkat až bude starší?Ale zase když Hami dělá první lžičku tak asi můžu ne?jinak moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
22.2.11 20:05

Myslím že můžeš, my ho zařadily taky brzy a moooc chutnal, ještě je dobrá v začátcích cuketa, tu miluje malý doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
22.2.11 20:08
peta h píše:
Myslím že můžeš, my ho zařadily taky brzy a moooc chutnal, ještě je dobrá v začátcích cuketa, tu miluje malý doteď.

A tu cuketu připravuješ jak?Jsem jak natvrdlá na všechno se ptám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
22.2.11 20:22

Já dělám všechnu zeleninu (kromě brambor) na páře, je to nejzdravější, zachová si to mnohem víc vitamínů a je to i chutnější. Do hrnce dám takový košíček na nožičkách (něco jako pařáček), do toho dám pokrájenou zeleninu (oloupanou cuketu, podélně rozkrojenou a přepůlenou), podleju vodou, ale ne aby byla potopená zelenina, přiklopím pokličkou a za deset minut to je hotový. Občas zkontroluju jestli se nevyvařila voda a přileju další. Nakonec rozmixuju. Nejdřív jsem ji dělala jen cuketa a brambor, pak jsem k ní přidávala mrkev a nakonec i petržel a maso, malý to má moc rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
22.2.11 20:24

A petržel je hned druhá nejoblíbenější, hlavně kombinace petržel, brokolice, brambor a kuřecí nebo krůtí maso (všechno rozmixovaný dohromady), po tom se můžu utlouct i já a jsem ráda když trošku zbyde:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
23.2.11 07:25

ten pařáček je dobrý nápad,díky moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
23.2.11 11:34

Ahoj, my s květákem problém nemáme, naopak, malej ho miluje a nafouklý po něm není. Jinak na nadýmání, pomáhá kmín, tak když do jídla přidáš malinko třeba drceného, tak by to mělo být úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
7.8.13 16:48

Holky a co květák a kojení? Koupila jsem ho a mám na něj děsnou chuť. Nechci pořád vařit z masa… malý teda docela s bříškem ještě bojuje. Jsou mu 4 měsíce a stále dávám BioGaiu na bříško. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí