Začátek příkrmů 4. měsíc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3513
23.2.11 21:17

aha, tak proto ten Hipp malýmu tak chutná, nic jinýho nechce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
23.2.11 21:20

Ahoj, no ono je sice fajn, že prospívá, pokud to ale nic nemění na tom, že je i po mlíku hladový a vypije denně litr, tak proč příkrm nezkusit :nevim: Z jedné zkoušky příkrmu se mu trávení nezhroutí, ani mu tím nepos.. život, třeba zjistíš, že ani nechce a příkrm si nevezme, pak nebudeš mít co řešit :-) Když prospívá dobře, kaši bych asi nedávala, zkusila bych zeleninu, ta není tak energ.bohatá, třeba bramborovou kaši- mixneš bramboru s UM, možno kousek másla, někdo dává olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
19.9.12 18:14

Ahoj maminky, mám dcerku od narození 4 měsíce a týden a podle toho kdy se měla narodit tak 2 měsíce, od začátku je na UM, mám ale pocit, že jí to nestačí z prebeba discharge(pro nedonošené) už jsme přešli na normální sunárek, zkoušela jsem už 3 druhy, ale pokaždé se během dne budí hlady max. co 3 hodiny někdy i dříve, papá 80ml, více najednou nezvládne a za půl hodinky třeba pláče a cucá si ručičky dokud neusne, v noci to samé, krmím ji 3-4× za noc, uvažovala jsem nad mlíčkem s kaší zkusit na noc, je od ukončeného 4. měsíce. Myslíte, že jí to můžu dát? Kamarádka mě ujišťuje, že má všechno vyvinuté jakoby na 4. měsíc, že jí to nemůže ublížit, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
19.9.12 18:21

A kolik UM vypije celkem za den? Pokud je to v normě a tak často chce jen proto, že najednou vypije málo, žádnou kaši bych nedávala, prostě má svůj rytmus příjmu potravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
19.9.12 18:40

Pije 8× denně po 80 ml, takže za den si dá celkem 640ml UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
19.9.12 18:52

Mám nedonošená dvojčátka, 4 měsíce jim budou v pondělí a kaše na noc máme od neděle. Mlíčko nestačilo, ale váží už přes 6 kilo. Mlíčka vypijí 130ml a kaše dají 160 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
19.9.12 19:03

A 4 měsíce jsou ji jako jak? od narození? nebo gestačně? od plánovaného narození? A nemají po tom zácpou nebo tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
19.9.12 19:30

@Amy88 Ahoj já myslím že můžeš dát kaši. Pokud ti pláče hlady, tak to stejně budeš muset rozseknout. Já musela začít s příkrmy už ve třetím měsíci, malá jedla malinko a byla hladová, ale mlíčko prostě nechtěla. Tak to zkus, mimi se nic nestane. Pokud snáší dobře sunar, kaše nic neudělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
19.9.12 19:31
@Amy88 píše:
Pije 8× denně po 80 ml, takže za den si dá celkem 640ml UM.

A kolik váží? Jinak mi to tedy přijde jako málo. Myslím, že příkrmy se mimo jiné dávají poté, co dítěti nestačí asi litr mléka denně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
19.9.12 19:34

Nemůže se brát vše podle tabulek, každé mimi je přece jiné. Když to vemu tak moje malá nevypila nikdy litr mléka… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
19.9.12 19:36

A jak mám do ní ten litr dostat? Má necelá 4 kg, podle tabukek by měla vypít UM asi 800, ale to ona prostě nevypije a nechci jí dělat sunar silný, to by měla asi pak stejné, jako to mlíčko s kaší, ne? jako že bych jé tam nabagrovala více odměrek. Nepřibírá zas tak rychle, denně asi 10g v průměru. :-(, říkali mi doktoři, že mám brát, že má prostě 4 měsíce, jen neurologické záležitosti se počítají od data kdy se měla narodit, ale jak je to s příkrmama, to teda netuším, ale zkusím to a uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
19.9.12 19:39

I na rizikovce mi říkala doktorka, že je jedno jaké mlíko a kolik jí dám, hlavně aby hodně přibývala, když byla taková malá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
19.9.12 19:39

Já bych jí nenutila, když jí přidáš odměrky tak ti vypije míň, jelikož to bude silnější a ona bude rychleji sytá…Prostě jí mlíko moc nejede..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí