Máslo - jakou značku?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
E.K.L. píše:
Máslo - Moravia (Olešnice), jihočeské od madety, dr. halíř. Tuk 82%, české.
Rostlinné tuky vůbec nekupujeme, nejíme je ani my, ani děti.Příspěvek upraven 24.02.11 v 14:09
Jsme na tom stejně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
meduzza píše:krmar píše:test z roku 2009:
Používáme spíše obyčejné máslo a pokud jde o značku, o prázdninách jsem narazila na testy másel a nejlépe vyšlo to nejlevnější, myslím, že Dr.Halíř, nejhůře bio máslo za 50 kč, to úplně propadlo.
http://data.idnes.cz/…u_masel.html
jj tak to je přesně on, jen ke mně se to teda dostalo až v roce 2010 ![]()
Jsi šikula, že jsi ho našla. Jsem ráda, že jsem si to pamatovala dobře. Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Vanesanko: atˇvíš,co jíš
http://www.hoax.cz/…rama-s-nama/
A hlavně si všimni, že v odkazu je slovo HOAX.. ..takže neumřeš..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám normální české máslo, kostka ve stříbrném obalu, značku to snad ani nemá, 82% tuku. Někdy koupím i Jihočeské nebo Tatra v akci. S manželem jsme jídávali Ramu, ale co má prcek pečivo s máslem, přestali jsme ji kupovat a jíme taky už jen poctivé máslo ![]()
Jinak Lučinu i žervé mi plive i s chlebem, pusa jedna rozmlsaná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Markit.Hl píše:
Tak jako ostatní, dávám klasické máslo.
Ne margaríny. Ani já sama nejím margarín. Manžel s tou starší jí Ramu.A od cca 9 měsíců i Lučinu. Ha, pomazánkové mě nenapadlo, testnu
Ale zas opravdové pomazánkové máslo. ne ty náhražky. I když je otáz kou jak dlouho ještě na trhu bude.Holky nemají čerstvé sýry jako Cottage, Gervais apod v sobě sůl? Zatím se jí snažím vyhýbat . V pečivu je jí dost.
Příspěvek upraven 24.02.11 v 14:06
Myslím, že právě ty čerstvé tolik ne. Jsou z výživového hlediska nejkvalitnější. Asi bych začala u nich. Já jsem tedy z počátku spíš mazala máslem a strouhala trochu tvrdého sýra - tam je ale sůl taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
krmar píše:meduzza píše:jj tak to je přesně on, jen ke mně se to teda dostalo až v roce 2010krmar píše:test z roku 2009:
Používáme spíše obyčejné máslo a pokud jde o značku, o prázdninách jsem narazila na testy másel a nejlépe vyšlo to nejlevnější, myslím, že Dr.Halíř, nejhůře bio máslo za 50 kč, to úplně propadlo.
http://data.idnes.cz/…u_masel.html
Jsi šikula, že jsi ho našla. Jsem ráda, že jsem si to pamatovala dobře. Díky.
to bio je fakt hnus když to tak člověk čte. Koukám že kupuju ty co mají známku max 1,8 ![]()
- Citovat
- Upravit
Lucyus12 píše:
A můžu se zeptat od kdy jste dávali chlebík s máslem?
Omluva zakladatelce za OT
Staršímu až dávno po prvním roce, dávil se kousky, nechtěl to.Ani potom. Malé asi od 9 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prý existuje i nesolené máslo, nevíte někdo značku? Koukala jsem po něm v Tescu, kde těch másel mají hafo a nenašla jsem…
No a po zvýšení DPH začnem jezdit pro potraviny do Polska nebo Německa, jako tomuhle státu už ani korunu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
krmar píše:
Jj taky jsem ty testy viděla a Dr.Halíř fakt dobrý, jen mám obavy, aby nezměnili výrobce. Úplně nejhnusnější mi přijde máslo s krávou snad z Holandska nebo Belgie, chutnalo to jak margarín, ačkoli psali, že jde o máslo - 80% tuku
Prostě mléčné výrobky jsou nejlepší z Čech.
Margaríny nekupuju ani pro nás, natož pro dítě, to už mi přijde lepší používat kvalitní neztužené rostlinné oleje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
krmar píše:Markit.Hl píše:Myslím, že právě ty čerstvé tolik ne. Jsou z výživového hlediska nejkvalitnější. Asi bych začala u nich. Já jsem tedy z počátku spíš mazala máslem a strouhala trochu tvrdého sýra - tam je ale sůl taky.
Tak jako ostatní, dávám klasické máslo.
Ne margaríny. Ani já sama nejím margarín. Manžel s tou starší jí Ramu.A od cca 9 měsíců i Lučinu. Ha, pomazánkové mě nenapadlo, testnu
Ale zas opravdové pomazánkové máslo. ne ty náhražky. I když je otáz kou jak dlouho ještě na trhu bude.Holky nemají čerstvé sýry jako Cottage, Gervais apod v sobě sůl? Zatím se jí snažím vyhýbat . V pečivu je jí dost.
Příspěvek upraven 24.02.11 v 14:06
Cerstvy syr si mozes urobit aj sama bez soli, len musis mat mlieko od kravy … alebo aspon z mliekomatu, z homogenizovaneho to nejde a myslim ze ani z pasterizovaneho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Vanesanko: atˇvíš,co jíš
http://www.hoax.cz/…rama-s-nama/
hoax = poplašná zpráva, takže jako odkaz fakt o ničem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucyus12 píše:
A můžu se zeptat od kdy jste dávali chlebík s máslem?
Omluva zakladatelce za OT
Někdy ve 13 měsících, do té doby kousky nezvládal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Erian píše:
Prý existuje i nesolené máslo, nevíte někdo značku? Koukala jsem po něm v Tescu, kde těch másel mají hafo a nenašla jsem…No a po zvýšení DPH začnem jezdit pro potraviny do Polska nebo Německa, jako tomuhle státu už ani korunu
Nesolene maslo je kazde ktore je vyrobene v nasej doline. To len zvysok europy maslo pri vyrobe hned aj soli. Takze ceske, slovenske bez oznacenia je urcite nesolene. Holandske, anglicke bez oznacenia je urcite solene … ostatne krajiny si nie som ista ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky ![]()
K tomu odkazu, když si přečtete ty příspěvky pod tím, tak je vidět, že je to článek vážně o ničem - nebo tak jsem to alespoň pochopila já…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Používáme klasické máslo a nejlepší zkušenosti mám s Dr.Halíř, je opravdu výborné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit