Máslo - jakou značku?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Bábi děkuju za info… V tom Tescu právě na cedulkách psali, když bylo máslo solené, ale vyloženě nesolené jsem tam neviděla, takže teď už v tom mám jasno, díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Erian píše:
Bábi děkuju za info… V tom Tescu právě na cedulkách psali, když bylo máslo solené, ale vyloženě nesolené jsem tam neviděla, takže teď už v tom mám jasno, díky
JJ, každé české máslo je nesolené, ve složení by to navíc mělo být jasně napsané, že to obsahuje sůl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děcku bych také dávala jen máslo. A vůbec margaríny také nekupuji. Snažím se dospělým používat minimum tuku, děcká trošku víc. Ale jen máslo, sádlo, olej.
A jinak se přiznám, že kupuju jakékoli akční máslo. Žádné máslíčko či jiné (chce to to klasické 82% tuku)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gina108 píše:krmar píše:Jj taky jsem ty testy viděla a Dr.Halíř fakt dobrý, jen mám obavy, aby nezměnili výrobce. Úplně nejhnusnější mi přijde máslo s krávou snad z Holandska nebo Belgie, chutnalo to jak margarín, ačkoli psali, že jde o máslo - 80% tuku
Používáme spíše obyčejné máslo a pokud jde o značku, o prázdninách jsem narazila na testy másel a nejlépe vyšlo to nejlevnější, myslím, že Dr.Halíř, nejhůře bio máslo za 50 kč, to úplně propadlo.Prostě mléčné výrobky jsou nejlepší z Čech.
Margaríny nekupuju ani pro nás, natož pro dítě, to už mi přijde lepší používat kvalitní neztužené rostlinné oleje.
no právě to je to rozmražené ze zásob z ciziny, znovu zpracované s Ečky pro chuť a barvu… nedávno o byl článek tuším v idnes nebo v ekonomickym - zkusím pohledat pokud to bude i na netu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MaryClementine píše:Anonymní píše:hoax = poplašná zpráva, takže jako odkaz fakt o ničem
Vanesanko: atˇvíš,co jíš
http://www.hoax.cz/…rama-s-nama/
Samo o sobě ano, ale dole je vyjádření odborníků k tomu HOAXu a to je směrodatné řekla bych.
Bábi vím, ale nedostanu se k čerstvému a mlékomat tu taky není.
a z kupovaného ani plnotučného to neuděláš.
Vůcec jsem nepotřehla,ž e by česká másla byla solená, pokud na nich neblo napsané solené
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Markit.Hl píše:MaryClementine píše:Anonymní píše:hoax = poplašná zpráva, takže jako odkaz fakt o ničem
http://www.hoax.cz/…rama-s-nama/Samo o sobě ano, ale dole je vyjádření odborníků k tomu HOAXu a to je směrodatné řekla bych.
Bábi vím, ale nedostanu se k čerstvému a mlékomat tu taky není.
Vůcec jsem nepotřehla,ž e by česká másla byla solená, pokud na nich neblo napsané solenéa z kupovaného ani plnotučného to neuděláš.
Chcelo by sa pozriet ci nie je blizko JZD, urcite by predali do konvicky. Mame tak vozia pred barak snad este teple, lebo sofer necakane zomrel a zaskakuje dochodca. Tak si mama natahuje budik, ze pride mliekar ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nej máslo by mělo být s označením „čerstvé“. Nebylo zmrazené, po výrobě šlo hned k pultu. Ale to je málo k vidění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mati píše:
http://ekonomika.idnes.cz/…priloha.aspx?…
Nooo, to je ono. Díky za info, to jsem netušila. Tak to jsou teda pěkný mizerové, zas dělaj z ČR popelnici Evropy, ať si to sežerou doma.
Pokud to obsahuje éčka, měli by to uvést ve složení, ale i tak to člověk pozná, že je to humáč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Markit.Hl píše:MaryClementine píše:Anonymní píše:hoax = poplašná zpráva, takže jako odkaz fakt o ničem
http://www.hoax.cz/…rama-s-nama/Samo o sobě ano, ale dole je vyjádření odborníků k tomu HOAXu a to je směrodatné řekla bych.
Souhlasím a taky jsem to tak myslela, protože mi přišlo, že anonymní to myslí jako fakt, že margaríny typu Rama jsou špatné, nezdravé, atd. a právě pod hoaxem jsou názory odborníků. Takže jako odkaz hanící margaríny je to odkaz o ničem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máslo kupuju podle země výroby CZ a podle složení. Stejně tak i pomazánkové máslo. Margaríny nepužíváme vůbec, nějak jsem tomu nepřišla na chuť. I když je obyč. máslo tuhé, při mazání tenkou vrstvou vždycky jde k chlebu „přichytit“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
co se značek týká, mě se osvědčilo Tatra máslo. Občas dávám máslo do zásoby do mrazáku a u ostatních másel se mi stávalo, že v nich zůstávali krupičky ledu, u Tatry nikdy. Zatím v příkrmech nejsme tak daleko, ale jsem odhodlaná dávat toto máslo i malé.
S margaríny nevím, já sama je nejím, manžel ano. Dětem se prý mají dávat také (aby měli i živočišné i rostlinné tuky), takže nad tím ještě budu přemýšlet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pavelas píše:
co se značek týká, mě se osvědčilo Tatra máslo. Občas dávám máslo do zásoby do mrazáku a u ostatních másel se mi stávalo, že v nich zůstávali krupičky ledu, u Tatry nikdy. Zatím v příkrmech nejsme tak daleko, ale jsem odhodlaná dávat toto máslo i malé.
S margaríny nevím, já sama je nejím, manžel ano. Dětem se prý mají dávat také (aby měli i živočišné i rostlinné tuky), takže nad tím ještě budu přemýšlet.
Tak s těmi rostlinnými - já třeba denně dávám do oběda lžičku olivového oleje a přijde mi to lepší zdroj než margarín na chleba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MaryClementine píše:Pavelas píše:Tak s těmi rostlinnými - já třeba denně dávám do oběda lžičku olivového oleje a přijde mi to lepší zdroj než margarín na chleba
no to by taky šlo, nenapadlo mě to, díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit