Máslo - jakou značku?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
www.chemievjidle.cz koho zajímá složení (nejen) margarínů:-)
Já ho používala při dietě proticholesterolové, ale bio, v tom nebylo nic špatnýho nebo Olivia margarín.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanka1 píše:Jinak nam tady jezdi rozvazka mleka a mlecnych vyrobku -
www.mlekozfarmy.cz
a nove pry budou mit i v nabidce maslo, tak jsem zvedava, protoze mleko je naprosto vyborne…
Hanko a nemyslíš, že to mléko je výborné, protože je prostě plnotučné? K nám teď nově totéž mléko taky rozvážejí, koupili jsme ho, ale pro nás to žádná extra novinka nebyla, když jsme byli malí na prázdninách na chalupě, taky jsme si chodili pro mléko ke krávě, v Rakousku do mlékomatů…
Přijde mi, že obecně kupujeme krabicové mléko polotučné, tak nám pak připadá plnotučné z rozvozu super, ale jak vlastně chutná „krabicové plnotučné“?
Omlouvám se za OT…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne treba krabicove plnotucne nechutna - furt z toho citim tu chut suseneho mleka…
Jinak z mlekomatu mi nevyhovuje to prevarovani, tohle je pripravene primo ke konzumaci, navic je chutove fakt vyborne - vcera jsem treba koupila Selske plnotucne v plastu, dobre je, ale tohle je teda chutove lepsi - maji ho v Globusu, kde je o 4 Kc drazsi nez kdyz mi to dovezou az k baraku…
- Citovat
- Upravit
mě plnotučné krabicové chutná..Ale nemám žádné srovnání a nejsem tak zmlsaná..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nejlepší bylo mléko od naši kozenky…to byla smetana rovnou
A vůbec nebylo cítit kozinou
Holky…a to už odbíhám úplně od tématu- jedni o máslu a já už o mlíku a koze
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vanesanka píše:
Ale to jsou vemena , cóóóó????? Hihihi![]()
![]()
No to teda jo
Babička taky chovala kozy a já jako malá u jedný pořád přemýšlela, jestli se jí ty vemena třeba neutrhnou
a to teda na tu vaši zdaleka neměla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
plnotučné mlíko je výborné
jednu dobu jsme kupovali jen to a pak když jsme začli kupovat polo, tak nám to přišlo jako voda, ale je to o zvyku. Sem tam jezdíme kupovat mlíko na statek, u nás bohužel žádný mlékomat není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych rada poradila od nekoho zkušeneho jake maslo nebo pomazankove maslo dat malemu má 1rok. Nechce se mi procítat celá diskuze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cherubínek píše:
maminky,poraďte
Chci začít dávat prckovi chleba s máslíčkem. Ale na trhu jich je hodně. Tak se ptám,kterou značku kupujete?
Ahoj, my kupujeme máslo přímo z farmy, vozí nám ho před dům takové to auto, jak řve „Búúúúúú, vezeme vám mlééééékooooo, čeeeeerstvééé mléééékooooo!“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cena másla
Ahoj holky, trápí mě cena másla. Občas ho doma vyrobím, ale vyplatí se mi to jen v menším množství, jinak je to drahý.
Jde o tohle; každý rok peču na Vánoce kolem 20ti kilo cukroví, letos jsem plánovala 30kg. S cukrovím přímo neobchoduji, spíš ho rozdávám. Po příbuzných, přátelích… Prostě jdu na návštěvu, tak vezmu kilo cukrovího. My sami během prosince a ledna sníme cca 10kg. No a teď k tomu o co mi jde; budu na to potřebovat kolem 15ti kg másla (odhad), což je cca 60 kostek. Při aktuální ceně másla 50kč/kostka, to vychází 3000kč jenom za to máslo. Pečení je můj koníček a nechci se toho vzdát kvůli předraženýmu máslu. Ne že bych na to neměla, ale přece jen nejsem cvok co rozhazuje prachy do všech stran (nevím jestli mě někdo pochopí). Během roku na akce nekoukám, ale před vánoci ano, většinou se mi povedlo sehnat v lepší akci máslo okolo 27kč, což je teď zřejmě bez šance.
Myslíte, že se dá sehnat pravé máslo za nižší cenu? Kde? Kdyby někdo věděl, budu ráda. Heru ani jiné rostliné tuky neee. Dík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Borůvka1990 píše:
Ahoj holky, trápí mě cena másla. Občas ho doma vyrobím, ale vyplatí se mi to jen v menším množství, jinak je to drahý.Jde o tohle; každý rok peču na Vánoce kolem 20ti kilo cukroví, letos jsem plánovala 30kg. S cukrovím přímo neobchoduji, spíš ho rozdávám. Po příbuzných, přátelích… Prostě jdu na návštěvu, tak vezmu kilo cukrovího. My sami během prosince a ledna sníme cca 10kg. No a teď k tomu o co mi jde; budu na to potřebovat kolem 15ti kg másla (odhad), což je cca 60 kostek. Při aktuální ceně másla 50kč/kostka, to vychází 3000kč jenom za to máslo. Pečení je můj koníček a nechci se toho vzdát kvůli předraženýmu máslu. Ne že bych na to neměla, ale přece jen nejsem cvok co rozhazuje prachy do všech stran (nevím jestli mě někdo pochopí). Během roku na akce nekoukám, ale před vánoci ano, většinou se mi povedlo sehnat v lepší akci máslo okolo 27kč, což je teď zřejmě bez šance.
Myslíte, že se dá sehnat pravé máslo za nižší cenu? Kde? Kdyby někdo věděl, budu ráda. Heru ani jiné rostliné tuky neee. Dík
No, já Ti nevím, vyhrožují s šedesáti kačkama za kostku před Vánoci. Už dneska jsem v Tescu viděla Kunín za 59,90Kč. Taky peču z másla každý rok, ale letos asi jen linecké, zbytek bohužel z Hery. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit