Máslo - jakou značku?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@hapolda
Základní množství;
100g másla,
70g mouč cukru,
100g mlet mandlí,
160g hl mouky,
vanilk cukr,
1 žloutek
Zaděláš těsto (rychle zpracuješ), šoupneš do lednice, pak buď vykrajuješ, nebo nejlépe-pokud máš nástavec na mlýnek-vytlačuješ banánky. Lehce upečeš (jako linecký, aby se nespálilo). Pak slepíš marmeládou a postříkáš čokoládovou polevou (kupovanou, nebo domácí-ve vodní lázni 2tyčinky led kaštanů+50g másla)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Apaji píše:
Kupujeme v Polsku, máslo je dobré má 82% tuku. Před 2 týdny tam stálo 36,– Kč/kostka. Trhy v Zabelkowě.
a byla ta kostka 250g nebo 200g? Protože jsem v Polsku taky viděla levnější máslo ale bylo to 200g.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smurfka píše:
@Borůvka1990 tak podle mě pokud bude akce, nebude to zas halo cena..z 50 to bude max 40..ještě že a to sladké moc nejsme, takže u nás se cukroví moc nepěstuje..mě stačí si nechat upéct kilo, dvě a vystačí nám to napohodumy jsme masoví
![]()
My jsme taky masoví
Akorát to cukroví k vánocům patří… Stejně jako beránek a mazanec na valikonoce, velikonoční perníčky, masopustní koblihy, pouťové koláče… Prostě mám ráda tradice
(a je mi jasný, že by se tradice neměla zakládat na jídle, ale duchovnu
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holt každý koníček něco stojí, no
Já mám zas problém s cukrem, takže řeším všelijaké alternativy a to holt není dvacka za kilo, ale třeba tři stovky
Ovšem nepeču 30 kilo, peču tak 3-4, z čehož si tak třetinu necháme a jíme tak do Silvestra a po návštěvách nosím odhadem tak dvacetidekové balíčky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako obecně místo, kde mají levný máslo, určitě není, to chce hledat akce, a syslit. jsem jsem si ohledně másla udělala předevčírem radost v Bille, měli tam 250ml smetany ke šlehání za 12,5, expirace za 2 dny..nejprve jsem koupila 4 krabičky, že udělám máslo, udělala jsme, ale pak jsme ve zprávách zaslechla, že máslo půjde furt nahoru, a na vánoce pomalu nebude k dostání, tak jsem sbalila děti, a zašli jsme ještě pro další, měli tam posledních 8 smetan, takže celkově 12 smetan, 150 kč, něco přes kilo másla, a skoro 2 litry podmáslí, který mi kluci vypili skoro na ex, jak jim chutnalo. Másla jsem v lednici nechala trošku, ještě jsme z kousku udělala bylinkový, a ty ostatní jsem prdla na mražák, mám tam 5 balíčků po 150-190 gramech, myslím, že se budou hodit
tak zkoušet vychytávat takovýhle akce, ať už na másla, nebo i na smetany případně, a pomalu to nasyslit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Borůvka1990
Jak te tak ctu, tak budes v peceni dobra (nejen v cukrovi ale celkove)
. Jeste to prehodnot s tim pecenim na zakazku
. Ja bych neco od tebe rada ochutnala
.
Cukrovi z uvedeneho mandloveho teste by slo i vykrajovat jako linecke? „Vytlacovaci strojek“ (nebo jak se to jmenuje) nemam. I kdyz asi by to bylo rychlejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše:
Já viděla dneska v Albertu za 49 Kč, 250 g a podle mě žádný šunt bez tuku, ale značku nevim, nekupuji to.
Maslo privatni znacky Albert ma jen 70 procent tuku, je levnejsi a je to hnus. Jednou muž omylem koupil, melo zeleny obal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alternativou by bylo cukroví ze sadla, v hodně starych kucharkach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Borůvka1990 píše:Jde o tohle; každý rok peču na Vánoce kolem 20ti kilo cukroví, letos jsem plánovala 30kg. Dík
Tohle už je nějaká diagnóza.
Měla bys ihned vyhledat dobrého psychiatra. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, že jsi psala, že nechceš alternativy, ale co Alsan S. Já mám intoleranci mléka, ty laktózu, tak ho asi znáš? Koupíš ve zdravé výživě, mě se podařilo za cca 28. Je to směs rostlinných tuků, ale podle mě srovnatelné chuti s máslem. Když jsem z něj pekla, nikdo nic nepoznal…ani v posypce. Možná bych nějaké cukroví zkusila, jak to bude chutnat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáte tam Globus? Často jsou kuponky na 10% slevu a tak. V Globusu máslo 49,90,– uplatnila jsem na něj 10% a mám ho za 45, i když i to je darda. Nevím, kam až myslí, že ty potraviny mohou šponovat. Tuhle jsem u nějakého výrobku četla, že se zdražil a proč se lidi diví, že už půl roku nezdražil. Prostě strašný. Mám máslo v mrazáku, protože péct cukroví z čehokoliv jiného než z másla prostě nemůžu, není to dobré.
@pe-terka píše:
zajed si do Německa. Paradoxně jsou tam potraviny levnější - při stejní nebo vyšší kvalitě. Btw. škoda, že nejsi moje příbuzná![]()
![]()
Máslo tam pod dvě eura nekoupíš, vyjde dráž, než u nás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Borůvka1990 píše:
My jsme taky masovíAkorát to cukroví k vánocům patří… Stejně jako beránek a mazanec na valikonoce, velikonoční perníčky, masopustní koblihy, pouťové koláče… Prostě mám ráda tradice
)
my u toho obžerství duchovně myslíme
ne, já extra nepeču, u nás to moc nikdo nejí, co se týče druhů, děti jedí jen linecké( takže toho dělám fakt hodně z několika dávek), manžel jen preničky, taky z hodně dávek a já vanilkové rohlíčky. Co ale peču ve velkém jsou vánočky. Mám recept po prababičce, na jednunu vánočku jedna a půl kostky másla. Takže prostě letos nahlásím, kdo chce vánočku, dovalí máslo. A je to. Nám stačí jedna na Vánoce a druhá kolem Silvestra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Borůvka1990 nechceš přijet ke mně na návštevu někdy kolem 10.prosince? Uděláš si dovolenou a může celé dny dělat svou milovanou činnost, zadělávat, válet a vykrajovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Borůvka1990 píše:
My jsme taky masovíAkorát to cukroví k vánocům patří… Stejně jako beránek a mazanec na valikonoce, velikonoční perníčky, masopustní koblihy, pouťové koláče… Prostě mám ráda tradice
)
aha tak to bude ono..velikonoce neslavíme už vůbec:o) na vánoce cukroví ano, ale nechám si napéct - neb to neumím - nebaví mě vaření ani pečení a nechci tedy dělat něco co mě nebaví když má být vánoční pohoda..Kvuli vůni udělám akorát linecké nebo perníčky, to stačí:o)
- Citovat
- Upravit
V lidlu stojí to jejich máslo pilos 49,90, jinak v albertě je teďka máslo tatra v akci za 44,90, myslím že levnější neseženeš, spíše naopak před Vánoci se cena másla ještě zvedne. My letos budeme péct na Vánoce v podstatě méně než vloni..a to jsme toho pekly taky málo. Asi letos budou jen rohlíčky, pracny, nepečená roláda z koka sušenek, věnečky a jako každoročně kiwi řezy, bez toho by snad u nás Vánoce ani nebyly
Jinak ani nevím, jak to časově budu stíhat, abych třeba ještě místo pečení a chystání se na Vánoce nerodila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit