Máslo - jakou značku?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5425
10.9.17 13:57
@Rouzálie píše:
Tohle už je nějaká diagnóza. :D Měla bys ihned vyhledat dobrého psychiatra. :D

Jo, a v rámci terapie budu péct doktorovi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.9.17 14:02
@XYZ1234 píše:
Já jsem teď podlehla panice vyvolávané médii a kupuju jako šílená :mrgreen: Tím myslím, že už mám celé dva kusy v mrazáku, protože vždy, když nakoupím zásobu, tak následuje návštěva obchodu, kde mě čekají prázdné regály, tak to zas pěkně z mrazáku vyndám a jedu nanovo. Ráda bych si nasyslila tak 15 - 20 kostek, protože se bojím, že panika bude stále větší a před Vánoci prostě nebude, ani za těch 60. Ale je mně jasný, že přesně tohle je to, čeho těmi poplašnými zprávami chtějí docílit, takže já jsem se chytla :lol:@Borůvka1990 jaké druhy pečeš? Já peču ty své dva tři stálé a docela bych rozšířila sortiment. Jako každý rok mám takhle v září pocit, jak si to zorganizuju na pohodu a jak budu stíhat :lol:

Linecké, vanilk rohlíčky, mandlové strojkové, trochu perníčků (kvůli dětem a na stromek), kokosky plněné, pařížské rohlíčky, išlské, pracny, sádlovky, zázvorky, oříškové strojkové, dortíčky, mini ořechové košíčky, šlehané máslové, pak vosí úlky, rumové kuličky, rafaelo… Teď si všechno nepamatuju, je to jen orientačně základ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
10.9.17 16:01
@LLenule111 píše:
@IvaB nene Tatra máslo má standarních 250g za kostku másla.

Jak ktere. Nektere 250 g, to bezove (tusim farmarske) jen 200 g. Chcete to vzdy prepocitat na cenu za kg.

Ted se na iDnes vyjadruje sef Madety, ze maslo bude na vanoce za 70,–Kc, po vanocich cena klesne na 45,–Kc. Jesteze toho cukrovi a sladkeho obecne rok od roku jime mene a mene :roll:

Osobne si myslim, ze cenove vyroba masla doma nijak vyhodna neni. Jak uz tu kdosi psal, opravdove maslo musi mit minimalne 82% mlecneho tuku. Takze nejlepsi by bylo ho delat z 40% smetany, vetsina smetan ma ale jen 33%. Na peceni postaci i mene kvalitni maslo, ale to, co ma pod 82% mlecneho tuku neni maslo. Ale na peceni staci. Na kremy bych ho nepouzila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
10.9.17 16:16

@Borůvka1990 Před chvílí jsem se vrátila z Alberta. Máslo 44,–Kč v akci, max 4 ks.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
10.9.17 17:42
@LLenule111 píše:
@IvaB nene Tatra máslo má standarních 250g za kostku másla.

To, které je v Albertu za 44,90 - Tatra Farmářské, má 200 g. Číst ještě umím, stačí se podívat do letáku. :nevim: Normální Tatra máslo mají za 54,90, dnes jsem tam byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
10.9.17 18:26

@IvaB Nevím jaké je u vás v albertu máslo, ale u nás v akci je víkendovka na tradiční české máslo tatra 250g za 44,90 v omezeném množství 4ks/os, den jak psala @Paoloska . Nejedná se o máslo farmářské ve žlutém obalu, číst letáky ještě taky umím @IvaB .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
10.9.17 18:45

@LLenule111
Fakt je, že když chci leták stáhnout z internetu, chtějí vědět, pro jakou prodejnu. Takže asi jak v kterém Albertu. My máme na víkendovou akci brambory, Frisco a něco na grilování. Máslo jen to farmářské za 44,90 200 gramů, jiné ne. Pokud to máte jinak, máte štěstí, já brala Madetu za 54,90.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.9.17 19:23
@Paoloska píše:
@Borůvka1990 Před chvílí jsem se vrátila z Alberta. Máslo 44,–Kč v akci, max 4 ks.

My tu Albert nemáme, nejbližší je 30km. Ale nevadí, zítra tam jedu, tak to prolezu. Ještě mě napadlo zkusit mlékárnu, o jedné vím, že své výrobky prodává za pakatel, když je chyba na obalu a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.9.17 19:36
@cecetka píše:
Jak ktere. Nektere 250 g, to bezove (tusim farmarske) jen 200 g. Chcete to vzdy prepocitat na cenu za kg.

Ted se na iDnes vyjadruje sef Madety, ze maslo bude na vanoce za 70,–Kc, po vanocich cena klesne na 45,–Kc. Jesteze toho cukrovi a sladkeho obecne rok od roku jime mene a mene :roll:

Osobne si myslim, ze cenove vyroba masla doma nijak vyhodna neni. Jak uz tu kdosi psal, opravdove maslo musi mit minimalne 82% mlecneho tuku. Takze nejlepsi by bylo ho delat z 40% smetany, vetsina smetan ma ale jen 33%. Na peceni postaci i mene kvalitni maslo, ale to, co ma pod 82% mlecneho tuku neni maslo. Ale na peceni staci. Na kremy bych ho nepouzila.

to je super, takže to jde za méně, ale co by, když jim je jasné, že na vánoce to lidi potřebují, tak co se nenapakovat. Chátra jedna zlodějská :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.9.17 20:06
@terinka4444 píše:
to je super, takže to jde za méně, ale co by, když jim je jasné, že na vánoce to lidi potřebují, tak co se nenapakovat. Chátra jedna zlodějská :pocitac:

Jenomže to si myslí oni, že se napakují. My máme peněz dostatek a,,mám problém" kupovat předražené základní suroviny, z principu. Většina lidí co znám, má minimální mzdu, často ani to ne. Každý rok si stěžovali na ceny másla (cukru, oříšků…) a pekli jen základní cukroví. Hodně pochybuji o tom, že tito lidé, a že jich je v čr většina, budou nakupovat větší množství másla kvůli vánocům. Spíš to tipuju na přechod na rostliné tuky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
10.9.17 20:37
@Borůvka1990 píše:
My tu Albert nemáme, nejbližší je 30km. Ale nevadí, zítra tam jedu, tak to prolezu. Ještě mě napadlo zkusit mlékárnu, o jedné vím, že své výrobky prodává za pakatel, když je chyba na obalu a pod.

Tak v podnikovych prodejnach je maslo v hroudach v sacku levnější, tvaroh taky.Je potreba toho ale vzit vic, velke baleni. Sem tam maji i Nivu v hroude apod, jogurty, kde jsou pomichane prichute. Stejne tak treba nakupuji v Olomoucke Zore ulomene lentilky, plnene vanocni figurky bez krasneho obalu, gumove bonbony ve velkem baleni atd. asi za 60 az 70 procent normalni ceny, nekdy i méně. Vyplati se jet tam jednou za cas a nakoupit pořádně, nez se rvat v supru o slevy. V podnikových prodejnach nakupuji i maso a ryby.

Spis nez prechodem na rostlinne tuky to maslo nahrazuji nekde sadlem, starsi generace tak taky varila a pekla, pouzivala i husí sádlo :mrgreen:. Je ale fakt, ze cukrovi objednavam, vetsinu, takze letos pocitam s palkou :(,i od učňů Drobne pecivo pect neumim, nebavi me to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
10.9.17 20:46

Spousta lidi pece z Hery, jinak by se Hery tak moc neprodavalo. A pred vanocemi a velikonocemi jsou v obchodech hromady Hery a prodaji se.

Maslo bylo drahe vzdy. Jako dite si pamatuji, ze cerstve maslo stalo 10,–Kcs, coz bylo fakt hodne. Pred vanocemi se prodavalo stolni maslo (rikalo se mu „dvojka“) za 8,–Kcs, to bylo maslo z mrazenych statnich zasob. Na peceni stacilo, proto se do obchodu dodavalo pred vanocemi. Bezne v prubehu roku v obchodech nebylo. Dnes clovek nevi, zda maslo nemecke nebo belgicke je cerstve anebo mrazene :nevim: Pritom na kvalite se to projevi. Ceske maslo byva cerstve, mam dojem, ze polske taky. Pozna se to i podle data spotreby. To cerstve ji ma delsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59349
10.9.17 21:14

@terinka4444 můžu také poprosit o recept na vánočku, tu dělám každý rok :lol:

letos pokud jako každý prosinec nebudu mít úraz budu dělat jen linecké ;) a když domácí tak rozhodně ne kde je palmový tuk :jazyk: To raději méně ale kvalitní :palec: Hera mě prostě smrdí, dřív jsme používala někdy zlatou hanou ta mě z těch náhražek přišla asi nejlepší ale pár let jedině z másla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.9.17 21:39
@Jana206 píše:
Tak v podnikovych prodejnach je maslo v hroudach v sacku levnější, tvaroh taky.Je potreba toho ale vzit vic, velke baleni. Sem tam maji i Nivu v hroude apod, jogurty, kde jsou pomichane prichute. Stejne tak treba nakupuji v Olomoucke Zore ulomene lentilky, plnene vanocni figurky bez krasneho obalu, gumove bonbony ve velkem baleni atd. asi za 60 az 70 procent normalni ceny, nekdy i méně. Vyplati se jet tam jednou za cas a nakoupit pořádně, nez se rvat v supru o slevy. V podnikových prodejnach nakupuji i maso a ryby.Spis nez prechodem na rostlinne tuky to maslo nahrazuji nekde sadlem, starsi generace tak taky varila a pekla, pouzivala i husí sádlo :mrgreen:. Je ale fakt, ze cukrovi objednavam, vetsinu, takze letos pocitam s palkou :(,i od učňů Drobne pecivo pect neumim, nebavi me to.

No mrknu tam. Kamarádka v oné mlékárně bere pravidelně jogurty, ovocné klasické za 4kč a bobíky za 3kč. Tam jde většinou o to, že je napsáno vanilka, uvnitř čoko. Nebo jahoda, uvnitř višeň. A pod :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.9.17 21:41

@Jana206
A k těm tukům, sádlo mám domácí, peču třeba sádlovky, ale linecký ze sádla fakt ne :lol: Někde se prostě nahradit moc nedá (kvůli chuti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí