Máslo - jakou značku?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ahoj, s cenou masla nic neudelas. Ja po lonske zkusenosti, kdy sem pred Vanoci nemohla sehnat maslo, tak uz od prazdnin syslim maslo do mrazaku. A ted s tema zpravama, ze nebude maslo k dostani, jsem maslo 14 dni vubec nevidela. Tak ted, kdyz narazim na maslo, vezmu kostku, dve a pomalu hromadim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Německu aktuálně Aldi 1,99E. Já letos asi smrsknu pečení na dvojitou dávku sádlovýcch laskonek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Tescu měli kromě Kunína Tesco Value za cca 46,90Kč, teď nevím přesně, ale to nekupuj. Koupili jsme jedno a cítím z toho rostlinný tuk. Prostě, jak byla dvojka máslo. Není to dobré ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupujeme v Polsku, máslo je dobré má 82% tuku. Před 2 týdny tam stálo 36,– Kč/kostka. Trhy v Zabelkowě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše:
@Borůvka1990 Hele, já fakt nechci být zlá, ale když tě tak baví péct a nechceš investovat do másla, tak se prostě nauč jiné recepty. Ona to zase taková vášeň nebude, když pečeš dokola 15 druhů[/citac
Nejsi zlá, máš pravdu… Ale s tou vášní neDlouho jsem vypiplávala recepty, aby to bylo chuťově nej. Někdo najde recept, udělá, řekne mňam a jiný péct nebudu. Já mám těhle 15 nejlepších a prostě se po nich zapráší, nevyhodí se. K čemu budu péct pět kilo perníčků (mě by uspokojilo pečení a zdobení), ovšem to jedí jen děti… My dospělý jsme na jiné druhy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S maslem teda asi neporadim ale zaujalo me ze beres kilo cukrovi na navstevu, nechces se zastavit?
miluju vareni ale peceni neholduju
jinak jsem si ted vzpomela ze dobry a levnejsi maslo meli vzdy v kaufladnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pe-terka píše:
zajed si do Německa. Paradoxně jsou tam potraviny levnější - při stejní nebo vyšší kvalitě. Btw. škoda, že nejsi moje příbuzná![]()
![]()
Dík za tip
Akorát jsou tam ceny podobný… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Apaji píše:
Kupujeme v Polsku, máslo je dobré má 82% tuku. Před 2 týdny tam stálo 36,– Kč/kostka. Trhy v Zabelkowě.
Dík mrknu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Borůvka1990 píše:
Co s tím všichni máte?![]()
Nepeču to proto, abych to pak měla nutkání rozdat. Peču to proto, že mě to strašně baví péct
Pak to rozdám, pač to nesežerem
Těch 10kg máme na prosinec i leden a schází se dost lidí
Tak to vezmi jako impuls pro trošku jiné recepty. Třeba bílkové pečivo (kokosky apod.) má spoustu variant, já budu dělat kokosky plněné pikantní marmeládou a s čokoládovou polevou, a není v tom žádný přidaný tuk. Nebo jsem si koupila formičky na pralinky, koupila si kvalitní belgickou čokoládu (ty pecičky - přes net to nevyjde nijak draze) a dělala variace domácího sušeného ovoce v čokoládě, každý ten tvar do papírového košíčku a vypadalo i chutnalo to skvěle - vím, že to není žádné pečení a těžko to označovat za druh cukroví, ale rozšíří to druhy a jako dárek to vypadá moc hezky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hapolda píše:
S maslem teda asi neporadim ale zaujalo me ze beres kilo cukrovi na navstevu, nechces se zastavit?miluju vareni ale peceni neholduju
jinak jsem si ted vzpomela ze dobry a levnejsi maslo meli vzdy v kaufladnu
Třeba máš taky příbuznou-nadšenkyni do pečení, akorát lakomou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tolik kilo cukroví jsem v životě neviděla pohromadě. Pak se nedivím, že se vánocům říká svátky obzerstvi
já peču jen pro radost, vůni a na chuť, tak mě cena másla nechává chladnou. Jinak Rakousko, Německo asi stejné ceny jak u nás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Tak to vezmi jako impuls pro trošku jiné recepty. Třeba bílkové pečivo (kokosky apod.) má spoustu variant, já budu dělat kokosky plněné pikantní marmeládou a s čokoládovou polevou, a není v tom žádný přidaný tuk. Nebo jsem si koupila formičky na pralinky, koupila si kvalitní belgickou čokoládu (ty pecičky - přes net to nevyjde nijak draze) a dělala variace domácího sušeného ovoce v čokoládě, každý ten tvar do papírového košíčku a vypadalo i chutnalo to skvěle - vím, že to není žádné pečení a těžko to označovat za druh cukroví, ale rozšíří to druhy a jako dárek to vypadá moc hezky.
Dělám plněné kokosky, jenže když já miluju to zadělávání těsta, válení, vykrajování, pečení atd… (paradoxně mě moc nebere zdobení
). Ale dík za tip ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava píše:
Tolik kilo cukroví jsem v životě neviděla pohromadě. Pak se nedivím, že se vánocům říká svátky obzerstvijá peču jen pro radost, vůni a na chuť, tak mě cena másla nechává chladnou. Jinak Rakousko, Německo asi stejné ceny jak u nás.
No jak jsem psala, mě baví ta práce, to pečení, já stejně jen ochutnám, nemůžu lepek, laktózu, cukr…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Borůvka1990 píše:
No jak jsem psala, mě baví ta práce, to pečení, já stejně jen ochutnám, nemůžu lepek, laktózu, cukr…![]()
Tak potom peč na kšeft, spousta ženským se nechce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Borůvka1990 - bohužel nevím, akce asi už nebudou a pokud má cena růst. Tak hold nakoupit už teď a šup s tím na mrazák. Chutná úplně stejně.
Jinak top je prý máslo Billa nebo Olma, ale to už teď vychází na 55 kč. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit