Máslo - jakou značku?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7661
24.2.11 17:23

Tatra máslo nebo Jihočeské od Madety. Floru sama jím, ale malé to dávat nechci, možná občas, až bude starší, vadí mi tam éčka - barviva, konzervanty… (pro zajímavost složení tady ). Jinak pro ni taky používám olivový olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
24.2.11 17:50

Máslo 82%, zrovna teď Horácké, jedno dítě mám s ABKM, tak to jí bohužel margarín, ale mizivou vrstvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
24.2.11 17:55

Mám doma i Perlu i máslo..Máslo dávám spíše na vaření a na čerstvé křupavé rohlíky..Jinak chlaba k svačině třeba máznu tou perlou..
Malé dávám spíše pomazánkové a žervé.

Už jsem to psala v jedné podobné diskuzi, kde všichni vyzdvihovali máslo a zatracovali ztuženou podobu rostliného tuku - tedy margarín.
Přece když smažíte řízky, také si raději ( až na vyjímky) vezmete kvalitní rostliný olej , né vždy vepřové sádlo, že..
Tak proč je margarín tolik trnem v oku -již bylo dokázáno, že výroba se změnila a nic škodlivého v něm není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
24.2.11 18:19
Lizbeth píše:
Mám doma i Perlu i máslo..Máslo dávám spíše na vaření a na čerstvé křupavé rohlíky..Jinak chlaba k svačině třeba máznu tou perlou..
Malé dávám spíše pomazánkové a žervé.Už jsem to psala v jedné podobné diskuzi, kde všichni vyzdvihovali máslo a zatracovali ztuženou podobu rostliného tuku - tedy margarín.
Přece když smažíte řízky, také si raději ( až na vyjímky) vezmete kvalitní rostliný olej , né vždy vepřové sádlo, že..
Tak proč je margarín tolik trnem v oku -již bylo dokázáno, že výroba se změnila a nic škodlivého v něm není.

Protože v oleji je opravdu pouze olej (aspoň v těch, co mám doma), tedy rostlinný tuk 100%, v margarínu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.2.11 18:24
Lizbeth píše:
Malé dávám spíše pomazánkové a žervé.Už jsem to psala v jedné podobné diskuzi, kde všichni vyzdvihovali máslo a zatracovali ztuženou podobu rostliného tuku - tedy margarín.
Tak proč je margarín tolik trnem v oku -již bylo dokázáno, že výroba se změnila a nic škodlivého v něm není.

Protože margarín mi prostě nechutná, ať už je dokázáno, že je zdraví škodlivý nebo není. Rostlinný olej mám ráda, sádlo taky, ale to se blbě shání, resp musím pracně škvařit sama, to co prodávají v kelímkách je taky hnusné, ani na mazání bot se to nedá použít :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
24.2.11 18:28
Lizbeth píše:

Za sebe nemyslím, že by v margarínech bylo něco vysloveně škodlivého. Do Perly a do Flory se sice dává například barvivo E160b, které má podle portálu chemievjidle.cz na skóre škodlivosti éček hodnotu 4 ze sedmi, ale spíš než život ohrožující mi takové přísady připadají prostě zbytečné. Pokud mám možnost se jim vyhnout a dát holce to dobré z margarínu (rostlinný olej), ale bez těch nesmyslů kolem (barviva - na co?, emulgátory, konzervanty atd., tak proč to neudělat?

Příspěvek upraven 24.02.11 v 18:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
24.2.11 18:38

Taky se nebojím, že bych s margarínu „umřela“, ale máslíčko je máslíčko. Samozdřejmě ho jím omezeně a než si namazat pečivo margarínem, raději si ho obložím suché. A když nemám chuť na suché a másla jsem měla už moc, žervé, tvaroh nebo pomazánka z nich.
Dětem dávám od mala do jídla kapku olivového oleje, teď jim sem tam dávám Epavit - rostlinný olej se 30 procenty oleje z mořských ryb.
Proč je cpát Ramou apod., když nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
24.2.11 18:40

Holky…to jsem z toho jelen 8-o :lol: Tolik odpůrců margarínu…fíhááá- síla :mrgreen: …Já mám nařízeno dle dr. rostlinné „máslo“- tedy margarín, neboť moje holka má endokrinologické problémy a s váhou hlavně, tak musí ty rostlinné …no a zakladatelka se jen ptala, co dáváme my ostatní dětem na chléb…tak jsem napsala že Perlu a Ramu :mrgreen: ..Jinak samozřejmě kupuji i kvalitní pravé máslo v kostce…jednak jak jsme měli kozy, tak byl kvalitní domácí sýr a z vepříků děláme každoročně domácí sádelko :mrgreen:..V tom, že ty margaríny jsou „srágory“ „uměliny“…to máte pravdu…je to holt tak …ale víte nakonec co…od každého trochu- třeba papinkat: aj to aj to…rostlinné + živočišné- pro rovnováhu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
24.2.11 19:03

Vanesko - přesně ideeální je jít obojí. Teda živočišné i rostlinné A oleje na vaření krom olovového jsou nejlepší jednodruhové - řerpkový a slunečnicový.

Navíc některé minerály a vitamíny se lépe rozpouštějí v živočišných tucích než rostlinných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
24.2.11 19:34

Já myslím ,že právě kdyby všichni napsali, že máslo jim prostě víc chutná, než margarín, tak by to bylo upřímnější..Takhle to vyznělo dost pejorativně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
24.2.11 19:38

Kupuji farmarske od Tatry nebo farmarske z Tesca - maji polopruhledny obal jako od sadla. Obe jsou chutove vyborne…

Jinak Ramu mame doma taky, kdyz zapomenu vyndat maslo, manzel si kupuje Floru kvuli tomu, ze ma rad diky babicce poradnou vrstvu…

Jinak nam tady jezdi rozvazka mleka a mlecnych vyrobku -
www.mlekozfarmy.cz
a nove pry budou mit i v nabidce maslo, tak jsem zvedava, protoze mleko je naprosto vyborne…

• Citovat
  • Upravit
6096
24.2.11 19:45

Nejlepší je Tatra máslo, Tradiční máslo z Moravy a pak Halíř… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.2.11 20:10

všem moc děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
24.2.11 20:15
Lizbeth píše:
Já myslím ,že právě kdyby všichni napsali, že máslo jim prostě víc chutná, než margarín, tak by to bylo upřímnější..Takhle to vyznělo dost pejorativně.

Jejda, my urazily margarín :lol: - tak margaríne, promiň. :mrgreen: (No nedalo mi to, no… :-D ) Jenže mně je opravdu sympatičtější svým složením máslo, chutí samozřejmě taky, i proto, že jsem na ni zvyklá z dětství a na margarín jsem si nikdy nezvykla. A synovi bohužel musím namazat ten zatrápený margarín. :pankac: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
24.2.11 20:55
Nelisa píše:
Lizbeth píše:
Jejda, my urazily margarín :lol: - tak margaríne, promiň. :mrgreen: (No nedalo mi to, no… :-D ) Jenže mně je opravdu sympatičtější svým složením máslo, chutí samozřejmě taky, i proto, že jsem na ni zvyklá z dětství a na margarín jsem si nikdy nezvykla. A synovi bohužel musím namazat ten zatrápený margarín. :pankac: :mavam:

Jo jo, chudáček margarín, jak by k tomu přišel - vždyt je plný vitamínů a jedině z něj je nejzdravější svačinka..navíc účině bojuje proti cholesterolu!!! :mrgreen: :mrgreen: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí