Nekouše - polyká - 15 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@relay
jo, mi porad vsichni rikaji, ze z toho vyroste, ale ma 25m a kazdy den ji to same. rano UM, na obed suchou ryzi nebo suche testoviny, na svacinu jogurt a vecer zas ryze nebo testoviny. asi jednou za tyden sni ovesnou kasi, asi jednou za tyden vajicko, sem tam vyvar, jednou za mesic se mi povede do nej vpravit maso nebo ryba.
zelenina, brambory atd. to jde uplne mimo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
@relay
jo, mi porad vsichni rikaji, ze z toho vyroste, ale ma 25m a kazdy den ji to same. rano UM, na obed suchou ryzi nebo suche testoviny, na svacinu jogurt a vecer zas ryze nebo testoviny. asi jednou za tyden sni ovesnou kasi, asi jednou za tyden vajicko, sem tam vyvar, jednou za mesic se mi povede do nej vpravit maso nebo ryba.
zelenina, brambory atd. to jde uplne mimo.
hele a to nechce ani do hladka rozmixovanou masozeleninu, jeden z dvojčat taky moc nekouše až teď mu vyrostla stolička tak trochu začal kousat
jinak u nás ke snídani mlíko, pak na oběd rozmixovaná masozelenina s trochou pidi kousků. K večeři to co k obědu a nebo kaše. Posledních pár měsíců už sám baští piškoty, ale ještě nedávno si blink, když se snažil spolknout větší kousek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky nám je 20m a to stejné dlouho jsme mixovali měla dlouho zoubky asi až v 16m a třeba z lipánka se jí taky navaluje..tvaroháček jí jede víc tak zkuste to…má to jemnější konzistenci jinak taktéž to stejné ráno UM pak jogurt, k obědu teda už kouše, a co nechce je ovoce…max. trošku přesnídávku k věčeři co od oběda nebo kaše na noc UM začla jablíčka i banán ale opět bojkot takže nutit asi nemá smysl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás nejvíc pomohlo vše dělat hodně tekuté, takže i lipánka trochu naředit mlíčkem a jak bude řidší snáž se polyká ![]()
Teď měli kluci rýmu takže jídlo jen namixované.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rusovlaska.e
rozmixovanou masozeleninu prestal jist nekdy v 9m a uz znova nezacal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme taky hrozný problem s jídlem, malej je 18 měsíců a nekouše vůbec nic, když nerozmixuju polyká a pak mi zvrací kusy nestrávenýho jídla, jogurty, přesnídávky, lipánky, polévky vše sní, ale rohlík, křupky, piškot nebo cokoliv vůbec nestrčí do pusy, jako menší se hodně odradila dávením na sušence a piškotech a nedá ted do pusy prostě nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jete234
@rusovlaska.e
@Ali-Ali
@relay
Krásný večer Dámy, mohu se zeptat, jak dopadly Vaše příběhy s kousáním? Aktuálně řeším stejný problém. Tedy dcera 17m je naopak velký jedlík, ale rohlík/banan ji do ruky nedám, protože ukousne neúměrně velký kus a začne se dusit ![]()
Nevím, zda to řešit s nějakým klinickým logopedem, nebo vydržet, je mi ji samotné líto, protože by jedla pořád… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit