Svačinky pro 6m dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Lasicka píše:
Myslela jsem, že UM nesmí projít varem a kravský mlíko se do roka nemá dávat. Já bych nespěchala, je zatím malej, doteď jedl mlíko, takže asi těžko bude vyžadovat rozmanitej jídelníček
Ry receptíky jsem přizpůsobovala prckům podle věku. UM nevadí, že přejde varem, jen se můžou některé látky znehodnotit. Když je prcek starší, dávám normální mlíko. Pokud mimi (batole) papá UM i v jinou dobu, tak vůbec navadí, že přejde varem. Tady jde o to jídlo. Pohankový šrot nebo ovesné vločky by varem přejít měly. Jinak je můžeš převařit ve vodě a mlíčko přidat pak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem nemléčný kaše vařila ve vodě a pak teprve přisypala UM, tak se nic neznehodnotí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Maminky, měla bych dotaz k dopolední svačince, kterou začínáme pomaličku aplikovat. Máme 6 měsíců a zatím jsme zkoušely jen banánek. Přesnídávky jsme zkoušely jak domácí tak kupovanou, ale ty malé moc nesedí. Skoro je nesní a když už něco popapala tak pak jí to moc nesedlo a celkem ublinkávala
. Máte nějaký tip co dávat na svačinku v tomto věku a v tomto období? Nerada bych malé banánky nějak zhnusila
díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj já jsem v 6. měsících začala dávala všemožné ovoce, ale tak 3 dny stejný, aby si na to zvykla nebo popř. se ukázala nějaká alergická rakce. Taky mi domácí nejí, takže jsme na kupovaných přesnídávkách a baští mi vše. Jen jí nedávám jahodový a broskvový, ale to zase kvůli atopickýmu exému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lumáťa píše:
Dopoledne ovoce (ne odpoledne !), odpoledne bílý jogurt (doporučuju od 7.měsíce) a tak stejně až do 1roka.Od kdy jste začali s příkrmy ? Většinou v 6ti měsících se začíná obídkem.
Drobet opožděně, ale zajímalo by mě, proč se nesmí ovoce odpoledne?? Já to dávám přesně naopak než píšete:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lumáťa píše:
Dopoledne ovoce (ne odpoledne !), odpoledne bílý jogurt (doporučuju od 7.měsíce) a tak stejně až do 1roka.Od kdy jste začali s příkrmy ? Většinou v 6ti měsících se začíná obídkem.
Drobet opožděně, ale zajímalo by mě, proč se nesmí ovoce odpoledne?? Já to dávám přesně naopak než píšete:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A me by zase zajimalo, od kdy muzu dat mimiskovi cersvou jahodu a od kdy muze papat ruzne jogurty a tvarohy. A popripade jake? A taky jaky ten bily jogurt (treba primo nejakou znacku co deti muzou)? A do toho pridat kousky ovoce, to by slo ze? A jeste jedna vec, takove ty polystyrenove krupky-kde sehnat? Koukala jsem u nas v Lidlu a nenasla jsem, tak Kaufland nebo treba Billa, tam bych to sehnala? Dekuju moc za odpovedi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pulpy Křupky pro prťata kupuju v lékárně:_) Jogurt občas dám pár lžiček bílé Holandie nebo zakysané smetany… zatím jsem do toho přidávala jen rozmačkaný banán nebo uvařené jablíčko s dýní… a čerstvou jahodu jsem zkoušela jen maloučko ochutnat a domácí a postupně přidávám množství..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, když malé bylo kolem 6 měsíců tak jsem jí dávala jako dopolední svačinku Sunárek do ručičky. Moc jí to chutnalo a vždy mi to snědla celé, jinak to moc velký jedlík nebyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vážně? A jaké příchutě jste dávala, mě malý moc ovoce jíst nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejvíc malá ujíždí na jablku s jahodou nebo s meruňkou. To by jedla nejradši pořád. A dobré na tom bylo, že jsem jí to mohla dát i když jsme byly venku. Předtím jsem ji krmila lžičkou a do toho mi pořád strkala ručičky takže to bylo všude :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem nevěděla že se jahody můžou už tak brzy, myslela jsem že až tak kolem 9-tého měsíce. Ale děkuji za radu, zkusím mu dát tu s meruňkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrnousek25 jahody bych těd takto malému dítěti nekupovala, jsou vyhnané. počkej si na naše české v červnu
Meruňky teď také neseženeš, pokud nemáš vlastní kompot? ![]()
Ale pokud myslíš kupovanou přesnídávku, tak to bych klidně dala, tam je toho druhého ovoce minimum. Já jsem si loni v létě udělala domácí přesnídavky ze všeho co šlo a čepám z nich doteď
Víš, co si tam dáš a namícháš jak chceš ![]()
Zkus se podívat do skupinky vaříme pro kojence a batolata , najdeš tam spousta receptů a inspirace
I na ty ovocné přesnídávky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit