Jídlo do vlaku pro roční dítě

278
3.4.11 21:42

Jídlo do vlaku pro roční dítě

Ahoj holky!

Příští týden vyrážím s roční dcerkou na dlouhou cestu vlakem cca.600km. Mám dilema kolem jídla.
Vůbec nevím jestli personál v jídelním voze třeba ohřeje skleničku s příkrmem? :dance: Jsou vůbec ochotní pomoct?
Nebo máte nějaké tipy na nějaký trvanlivý dlabanec do vlaku pro roční dítko (přesnídávka bude)? Mám akorát tu chladící kapsu od Aventu,tam bych dala nějakou Activii na dopoledne. Malá jí docela často, proto nějaký jogurt asi do večera nevydrží. Cesta bude trvat od rána od půl9 do 18h a pak ještě busem hodina :roll: .
Jaké jsou vaše zkušenosti s dlabáním ve vlaku?
Díky,
 Barb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
3.4.11 21:47

napadají mě nějaké toustíky, těstovinový salát studené budou také dobré, a pro ten jeden den se to bez teplého jídla určitě obejde:-)

šťastnou cestu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
3.4.11 21:50

Tak takhle dlouho jsme vlakem ještě nejeli :)

Myslím, že ti v jídeláku skleničku ohřejí… mně se ještě nikde nestalo, že by odmítli :nevim: Ale mám ozkoušené, že když není kde ohřát (pusté lesy apod.) tak kluci zdlábnou příkrmovou skleničku i studenou.

Na sváču takhle do vlaku doporučuju ovocné tyčinky od Hipp… ty jsou sice drahé, ale výživné a dobře se krmí, jen nalámeš na kousky a skoro vůbec to nedrobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
3.4.11 21:58

To jsem si taky říkala, že nic se nestane, když příkrm zdlábne studený :mrgreen:. Krizová varianta,že bude bez teplého jídla taky přichází v úvahu.
Nějak to jídlo chci vyřešit šalamúnsky, abych to ve vlaku nemusela řešit. Budu mít dost se zabavením nechodícího batolete na celý den. Do kupečka pro matky nechci, tam v klidu nebude a hlavně, když bude chtít spát začne řvát nějaké druhé dítě… To ne. Radši budu v normálním kupečku, ale to budu muset zaměstnávat cácorku non stop. Proto dlabanec musím šikovně vyřešit. Tyčky od Hippu zkusím, zatím neznáme-díky za tip. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
3.4.11 22:00

Jogurt, přednídávka, rohlík, křupky, „škrábat“ banán lžičkou, voda v termosce a odměřená mléčná kaše… Nebo zkus, jestli sní skleničku neohřátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
3.4.11 22:01

Ahoj, mě se na různé cestování osvědčila termoska s horkou vodou. Díky ní doslova na koleni umícháš UM, kaši i ohřeješ skleničku. Máme obyč termosku nahoře s větším hrníčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
3.4.11 22:09

Ahojky, zatím jsem se nikdy nesetkala s neochotou ohřát jídlo pro malé dítě a to včetně ČD :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
3.4.11 22:13

Bez rohlíku a křupek nemůžu vylézt ani na krok :lol:.
Termosku s horkou vedou vemu, málem jsem na to zapomněla :roll:. Horkou vodu bych mohla nalít i do příkrmu a trochu se to ohřeje. Já hlava dubová :zed:. Za chvíli zapomenu i datum svého narození…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
3.4.11 22:15

Aklamo,v ochotu personálu věřím taky. Budeme cestovat EC. Ale ta ochota asi bude hodně záviset od hlasitosti mojí cácorky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
3.4.11 22:17

Dělá se i sklenička s mléčnou rýží či s nějakou podobnou kaší, to by mohl být jeden chod. Pak bych vzala mlíko - prodává se 250ml krabička trvanlivého mlíka s brčkem, teda pokud to zvládne vypít.
Termosku bych já osobně už nebrala, pro roční děcko :-) zvlášť kdybych cestovala sama, už tak bude krámů… Jeden den zvládne být na studeném jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
3.4.11 23:52

určitě bych se nebála , jestli ohřejí..... fakt nee… nikdy jsme se nikde nesetkala s tím, že by neohřáli. A taky jsem se i domlouvala v rest na jídlo mimo jídelníček - dělali při střevních problémech jen vařené bramborky a kuře bez koření a tuku… … ale to nebylo ve vlaku.. to je pravda… A když si do klasické termosky naliješ vřící vodu, po 12 hod bude ještě dost teplána um nebo kaši do flašky.

Za nás to naši řešili termoskou na zmrzlinu. - termoska udrží teplé i studené a na zmrzku je nízká a má široké hrdlo.

Taky se dá doma předvažid hustá kaše - třeba zelelninová a tak ohřát a poředit horkou vodou z termosky a to flašky…

Na 10 hod cesty bych neřešila do chladící kapsy jogurt, který vydrží, ale teplé jídlíčko - snídaně pečivo s pitím, sváča jogurt, obídek z chladící kapsy nebo jak jsem psala výše, sváča sklenička a na večku husou kaši do flašky a horkou vodu ti dají všude…a nebo ji máš v termosce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
4.4.11 09:14

Když jsme někam jeli a já si nebyla jistá, jestli bode kde ohřát jídlo pro dítě, ohřála jsem je už doma, hodně a zabalila do alobalu. Případně ještě do termoobalu. Horké nezůstalo, ale vlažné bylo určitě lepší než studené :palec:
Jinak tu cestu vlakem bych prezentovala jako ohromnej zážitek, už tak v něm budete hodně dlouho, takže bych se nevzrušovala skleničkou a dítěti připravila něco „zvláštního“. Třeba zapečenej toast se sýrem jak už tu někdo psal :wink: Prostě speciální vlakový výletní jídlo :wink: Plus krabičky s nakrájeným ovocem a úplatkama v maximálním počtu.
Držím palec, ať to ve zdraví přežiješ. Obdivuju tě :palec: S těma svejma teroristama bych se na tak dlouhou cestu a v omezeným prostoru nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
4.4.11 09:39

Mlíčko a mléčné věci moc brát nechci, je třetí den po střevní chřipce. Je už v pořádku a právě kvůli cestě nechci riskovat mléko. I dr. říkala, že mlíko až po dvou týdnech, tak teď to asi dodržím. Bílá Activia se prý může,tak tu bych jednu vzala.
Rozumbrado, mléčnou rýži baští ráda, ale kvůli výše uvedeným omezením nemůžu. To jsem v uvodě zapomněla napsat.
Markit, díky za tipy :kytka:
Ywett, já bych nejraději letěla, ale za rozumnou cenu a ne za 8000tis za jednu letenku. Tak proto musim vlakem. V zimě jsem tu dálku zkusila udělat autem, měla jsem u sebe obě cácorky (mám ještě jednu tříletou) a tak jsem se bála té cesty, že holky radši usnuly ještě v Praze a zobudily se tak 50km před cílem :lol:
A teď jedeme vlakem, protože autíčko bude potřebovat manža a já mám obavy o své psychické zdraví, tak musim za mámou. Funguji bez babiček a hlídacích tet, mám 2 děti, muže od rána do večera v práci a takto to je už pátý rok. Jsem neskutečně vyčerpaná a proto musim za mámou a trochu vypnout mozek :-P

Pojedeme i se starší dcerkou, ale u té jídlo nijak zvlášť řešit nemusim, proto se ptám jenom na roční dítko. Ta moje starší holčička je tak hodná, že je někdy neviditelná. Ta malá je terorista, u které je naplno rozjeta separační úzkost a lezou jí 4 stoličky. Stačí :mrgreen: ?

Je fajn slyšet/číst, že to zvládneme. Díííky za podporu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.14 12:58

Ahoj. Zítra jedeme s naší roční na celodenní výlet, tak jsem dnes, když jsem jí vařila, navařila i na zítra. Teď mně ale vrtá hlavou… Vyrazíme cca v 8 ráno, cesta vlakem a kolem jedenácté bych ji nakrmila. Mám trošku obavy, jestli jí jídlo, které budu mít od osmi nechlazené můžu dát? Sice teď nejsou nějaké tropy, ale stejně mám obavy, aby se tam za ty 3 hodiny nepomnožili nějaké bakterie? Mám v plánu jídlo ohřát v horké vodě z termosky… Jinak jsem jídlo, když bylo čerstvě uvařené dala hned do skleničky, prudce zchladila ve studené vodě a dala hned do ledničky. Díky.

• Citovat
  • Upravit
5130
3.9.14 13:02

Jasne ze muzes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat