Jídlo na celodenní výlet

120
4.6.23 09:42

Jídlo na celodenní výlet

Ahoj lidičky, příští víkend se chystáme s dětmi na celodenní výlet v přírodě, bereme s sebou i manželovo sestry děti, takže dětí bude celkem 5 od věku 6-13 let + já a manžel. Myslela jsem si, že vezmu nějaké ovoce, sušenky, namazané housky + buřty a opečem si je někde po cestě, ale manžel mě řekl, že žádné veřejné ohniště po cestě nebude a je zakázané zakládat oheň. :D Takže si už dva dny lámu hlavu tím, co těm dětem vzít, aby nám po cestě nehladověly. Nechci, aby byly celý den jen o pečivu, ale krom housek a nebo nějakých tortil mě nic nenapadá. :think: A zase aby se to v batohu nerozčvachtalo a nebrala jsem s sebou 10 pixel. :D :D Že mi pomůžete něco vymyslet. Děti jí všechno, žádné alergeny, bezlepkáči a ani diabetici. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Stará známá
4.6.23 09:47

A co klasicky rizek s chlebem, zapeceny toast? Tohle nikdy nezklamalo.

• Citovat
  • Upravit
74217
4.6.23 09:47

Udělala bych kuřecí stripsy (pečené v troubě) nebo klasika kuřecí řízky. Do misky zavařené okurky. Chleba. Naše babi takhle na výlety vždy dělá sekanou. Dělá skvělou sekanou. I naše děcka ji milují. Takže máme vždycky výběr. Nějakou zeleninu. Vždycky vše zabalím do alobalu. To dělá takové termo.
Moje nejstarší dítě třeba nejí špekáčky, že to nemá ráda. A je jí po nich těžko. Takže ta by si vybrala na jídlo něco jiného. Prostřední zas nemá ráda studené tousty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
4.6.23 09:50

Česká klasika.. Řízky, chleba, vařené vejce. Nakrájená zelenina.
Dá se udělat třeba i selsky salat s brambory a masem.
Ale u nás by byl jasný požadavek na řízky, ba další zastávku ovoce a sušenky nebo nějaké sladké pečivo.

• Citovat
  • Upravit
4385
4.6.23 09:52

Udělala bych úplnou klasiku - toasty, řízky v chlebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
4.6.23 09:55

My si nekdy bereme na vylet do krabicky rizoto, da se jist i studene (ve velkem horku s tunakem ne s kurecim), neni to tezke do zaludku a nikdy se nam od rana z lednice do obeda nezkazilo.
Jinak toasty, housky/bageta/chleba s cimkoli.
A nebo tunakove konzervy - bud tunak se zeleninou a prikusovat pecivo nebo rovnou tunak, zelenina a nejaka priloha, ale to nemusi chutnat vsem a je to ve vetsim poctu lidi uz drazsi.
Nezapomenout lzicku pro kazdeho.
A ovocne kapsicky by mohly byt fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30311
4.6.23 09:59

My vozíme na takové cesty touasty a slané šneky. Děti jsou z toho vždy nadšené. K tomu do jednoho boxíku nakrájet zeleninu, do druhého ovoce - ideálně jablka a je klid. Jeden den to dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11467
4.6.23 10:03

Já taky hlasuju pro řízek, lhostejno zda vepřový, nebo kuřecí, případně i šišky s mákem. A nesmí chybět TATRANKA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
4.6.23 10:07

Zrovna jedeme na výlet :-) nasmažila jsem řízky, nakrájela chleba, do další krabičky zeleninu (paprika a cherry rajčata), do další nakrájená jabka, do poslední vafle od snídaně. Pro děti do zálohy ovocnou tyčinku a kapsičku a hlavně hodně vody. A miluju ty krabičky, co se dají prázdné splácnout, večer přivezu prázdn batoh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3773
4.6.23 10:14

Řízky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15493
4.6.23 10:14

My si nosíme třeba tousty, šneky z listového těsta, klidně nějakou upečenou buchtu, tortily plněné šunkou a sýrem… Řízky ne. Studený řízek, to je hnus. Nemáme to rádi.
Nebo klidně nějaké namazané pečivo. Pak zelenina, ovoce, ovo kapsičky pro malou, nějaké sladkosti, sušenky a chipsy. Ty jsou super motivace, když už dítě nemůže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3773
4.6.23 10:15

Deku a rum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14593
4.6.23 10:29

Taky hlasuju pro řízky :palec: neno zapecene toasty, nebo když chce teple jídlo, uvař nějaký guláš do termosky. Když sezenes nějakou přiměřeně velkou a naplnis ji až po víko vroucim gulášem, vydrží ti to horké několik hodin úplně v pohodě.

Ano rozdelavat nablind oheň v přírodě je v dnešní době fakt nesmysl, dokonce už to i zavání jakýmsi buranstvim a je to něco, co se proste nedělá, stejně jako se do přírody neodhazuji odpadky :lol: to má manžel rozhodne pravdu. Zdaleka už celkově neprší tak jako dříve, vše je prosusene, myslis si, ze to uhasis, ale nakonec z toho muže blafnout cely les. O žádném lesním pozaru u nas jsi ještě neslyšela? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
4.6.23 10:29

Toasty, řízek, těstovinový salat, bagety, nejaký slaný koláč - možnosti je mnoho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16180
4.6.23 10:38

Vždyť není problém si dát až doma teplou večeři, ne? Nebo počítáš s obědem i večeří na cestě?
Já s menšími dětmi nosila termosky na jídlo, vděčný byl třeba buřtguláš - v termosce to vydrželo horké s přehledem ty 4-5h, takže bylo teplé jídlo. Ale to jsem dělala na výletech na jaře nebo na podzim, kdy bylo třeba 10-15 stupňů a horké jídlo udělalo radost. V létě jsem naopak do těch termomisek dávala třeba studený těstovinový salát (těstoviny, vejce natvrdo, zelenina, jogurt a nějaké bylinky, někdy i šunka nebo kuřecí nudličky) a naopak jsme ocenili to studené. Ale to bylo spíš, když byly děti menší a chtěla jsem udržet tu iluzi, že oběd je větší jídlo a nenahrazuje se sušenkou :mrgreen:.
Teď moje děti milují jogurtová a kefírová mléka, takže když to ráno vyndám z lednice a vyrážíme na delší trasu, tak si dají na první sváču třeba kolem 10h kefír (to i v teplém počasí ještě vydrží), a to ani ne 20kg dítě vyžahne těch asi 350-400g kefíru, takže pak tak do 12-13h fakt hlad nemá, to si dá housku nebo něco podobného a zeleninu a něco sladkého. Děti se stejně vždycky nejvíc těší na túrách na sušenky.
Kdysi jsem na hromadné akce s dalšími rodinami pekla slané kynuté rohlíčky (s uzeným a zelím, klobáskou a vejcem, šunkou a sýrem), to jsem dělala celou krabici a na parkovišti se to rozebralo, ale víc než u dětí to bylo oblíbené u tatínků ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí