Jídlo pro dítě 9 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jidlo pro dítě 9měsíců
Maminky, co děláte dětem na oběd? Dcera má 9.5 měsíců, na příkrmech jsme od ukončeného 4.měsíce, ale už mě nenapadá co uvařit. Mám pocit že má stále to samé dokola. Tak napište co tak vaříte Vy svým dítkům v tomto věku, pro mou inspiraci. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A ze ma tvoje mimi pořád to samé vadí tobe nebo dítěti? Taková nepopulární otázka ![]()
- Citovat
- Upravit
Mam 9,5mesicniho. Ted je nemocny, takze ji jen polevky (kupovany) jinak varim cervenou cocku, ruzne kase v kombinaci se zeleninou (jahelna, pohankova, kukuricna) nebo domaci ryzova s ovocem…
Ja inspiruju u sklenicek a pak to varim doma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vadi to jak mě i ji, jelikož mi posledni dobou odmita veškerou zeleninu kterou jedla, tak mi přijde že to ma pořad to same stale dokola. Několikrat do měsice stejné jidlo. Tak jsem chtěla něco noveho pro inspiraci, nějake př jidel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jahelnik (najdes jako velmi line jahly), dnes jsem dělala jahloto. Jinak rizoto treba. Zeleninové placicky (zelenina nastrouhat, přidat vajíčko, nějaké koření). U nas naprosto frcel a stále frčí, i u druheho, vyvary. Vařila jsem vždy zeleninu ve vývaru nebo tu ryzi, nebo dnes ty jahly…vývaru jsou velmi vhodné pro ozdravení střev, velmi chutné (samozřejmě musí byt kvalitní suroviny). Domácí jogurt, i byla jednu dobu oblíbená kase na slano…např, kukuricna s porkem.na másle…, borsc, pecena ryba je u nas hit, peceny batat je mnamka, nebo zeleninový salat s cockou, hovězí zeleninový guláš (najdes na zivakultura.cz). Dynova polevka…
- Citovat
- Upravit
Tak kupuj skleničky, tam je pestrý výběr ![]()
Nebo jen čti etikety pro inspiraci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomto věku už můžeš dávat všelijaké přílohy. Já to dělám tak, že mám maso + 1 nebo 2 druhy zeleniny + příloha (brambor, batát, rýže, jáhly, pohanka lámanka, kuskus, těstoviny). Tím se to hodně zpestří ty chutě, můžeš střídat, jak zeleninu, tak přílohu, takže to chutná pokaždé jinak. No a ze zeleniny u nás vede kedluben. Pak má taky docela rád vařený fenykl, má to takovou specifickou chuť
Do ovoce můžeš přidat povařené ovesné nebo špaldové vločky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V levných knihách mají kuchařku pro kojence a batolata. Stojí myslím do 80kč a můžeš se tam inspirovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit